Pneumonia Komuniteti-fituar


Pneumonia ose pneumoni - një sëmundje shumë e vështirë dhe e rrezikshme infektive. Është e vështirë të besohet, por edhe sot kur ilaç duket në gjendje për të kuruar çdo gjë nga kjo sëmundje, njerëzit vazhdojnë të vdesin. Komuniteti-fituar pneumoni - një nga varietetet e sëmundjes që kërkon trajtim të menjëhershëm dhe intensiv.

Shkaqet dhe simptomat e pneumonisëGjithkush e di se shkaku kryesor i pneumonisë (pa marrë parasysh formën e sëmundjes) - viruseve të dëmshme dhe baktereve. Këto mikroorganizma ndryshojnë mbijetesën dhe aftësinë për t'iu përshtatur kushteve të ndryshme. Viruset mund të jetojnë lehtë edhe në trupin e njeriut, por kjo nuk do të shfaqet. Rreziku që ata paraqesin vetëm kur sistemi i imunitetit për arsye të ndryshme mund të ndërhyjë më me rritjen e tyre dhe riprodhimin.

Komuniteti-fituar pneumoni - një nga varietetet e pneumonisë që mbledh pacientin jashtë spitalit. Ky është dallimi kryesor në mes të sëmundjes - në një mjedis ku filluan të zhvillojnë një infeksion që shkakton atë. Në ambulatore ekzistojnë forma të tjera të pneumonisë:

 • Nozokomynalnaya pneumoni diagnostikuar në qoftë se simptomat e pneumonisë në një pacient zbuluar vetëm pas shtrimit në spital (pas dy ose më shumë ditë).

 • Aspirata pneumoni - një sëmundje që ndodh si rezultat i depërtimit në mushkëri substanca të huaja (kimike, ushqimore dhe grimcat e tjera).

 • Një tjetër lloj i sëmundjes është shumë e ngjashme me të majtë ambulatore - ose pneumoni djathtë të njëanshme, pneumoni në pacientët me defekte në sistemin imunitar.


 • Simptomet kryesore të formave të ndryshme të pneumonisë në mesin e tyre dhe nuk do të ndryshojnë si vijon:

 • ethe;

 • kollitjes, e vështirë për të trajtuar;

 • ethe;

 • dhimbje në gjoks;

 • lodhje;

 • djersitje;

 • zbehje;

 • wheezing në mushkëri.


 • Trajtimi i pneumonia e fituar në komunitet,


  Për të diagnostikuar pneumoni shumë të ngjarë ndihmon studim radiografike. Në foto zonat në mënyrë të qartë tregon errësuar prekur infeksion të mushkërive.

  Parimi i trajtimit të pneumonisë fituar komunitetit-, nëse polysehmentarnaya njëanshme apo të djathtë të njëanshme nyzhnedolevaya formën e saj, është që të shkatërrojë infeksion që e ka shkaktuar sëmundjen. Përvoja ka treguar se të përballuar më mirë me këtë detyrë medikamente të fuqishëm - antibiotikët. Ju duhet të jenë të përgatitur për faktin se trajtimi është i detyrueshëm në spital.
  Shkalla Ilaçet zgjedhur për çdo pacient individualisht. Për fat të keq, për herë të parë për të identifikuar në mënyrë të besueshme virusin, i cili ka shkaktuar pneumoni është shumë e vështirë. Pra, të jetë antibiotik përshtatshme hera e parë është mjaft e vështirë.

  Lista e drogës më të efektshme për trajtimin e pneumonisë është mjaft i madh dhe përfshin medikamente në vijim:

 • Azithromycin;

 • Erythromycin;

 • Ceftriakson;

 • Spyromytsyn;

 • Rifampicin;

 • Ampicilin;

 • Amoxicillin;

 • Cefaclor;

 • Tetracycline;

 • Ofloxacin dhe shumë të tjerë.


 • Antibiotikët për të trajtuar një - ose pneumonia ndërsjelltë shpesh i caktuar në formë të injeksioneve për administrim intramuskular ose intravenoz (në raste veçanërisht komplekse). Edhe pse disa pacientë janë më shumë si droga në tableta. Trajtimi standart në çdo rast nuk duhet të kalojë dy javë, por goditja e tij para kohe rreptësisht të ndaluara.

  Nëse dy apo tri ditëve nga marrja e antibiotikëve gjendja e pacientit nuk përmirësohet, dhe nuk zhduken simptomat kryesore të pneumonisë, është e nevojshme për të zgjedhur një antibiotik alternative.