Shkaqet e të Drejtave akute bronkit


Bronkit - një nga sëmundjet më të zakonshme dhe një prej atyre që shqetësimet më serioze: "Vetëm mendoni - kollë!". Ndërkohë nuk trajtojnë bronkit nepryyatneyshyh në gjendje të japin një shumë komplikime, duke përfshirë pneumonia - jo më e vështirë dhe të tmerrshme. Një kollë mund të jetë një shenjë e një numri të sëmundjeve të tmerrshme, njëra prej të cilave - TB Incidenca në botë e cila është në rritje alarmuese të shpejtë. Çka e shkakton drejtat akute bronkit?
Bronkit akut zakonisht shkaktohet nga viruset. Inflamacion Thjesht akut bakterial i bronke shkaktuar nga Pneumokoke, janë të rralla. Megjithatë, për bronkit akut viral shpesh bashkohet infeksion bakterial dhe inflamacion merr një formë të përzier. Kjo zakonisht ndodh tek njerëzit që pinë duhan, vuajnë sëmundje kronike të frymëmarrjes, të tilla si sinusit kronik (dmth në sinuseve tyre vazhdimisht "ulur" infeksion dhe pret momentin kur trupi është i dobësuar të hidhem mbi të). Në këtë rast bronkit pranon zgjatur.


Ndodhja e bronkit akut viral zakonisht kontribuon në sëmundjet e frymëmarrjes, të cilat, nga ana tjetër, shpesh të shkaktuar nga hipotermi - i lagur, motit të ftohtë me erë, si dhe kontaktet me bartës të infeksionit. Shumica e njerëzve priren për atë se sa të flasim lehtë dhe veshje, jo për të motit, duke ecur pa një kapelë. Kjo është veçanërisht të rinjtë. Bronkit akut zakonisht ndodh në dy periudha kalimtare: pranverë dhe në vjeshtë. Në verë ai ndodh shumë rrallë.

Bronkit akut dhe shkaqet e saj fillon me simptomat e respiratore akute sëmundje, rraskapitje, dobësi, dobësi, muskujve dhe dhimbje koke, si infeksion që shkakton dehje (helmimi) e trupit. Gjithashtu, personi ka ndjenjën se ai është frymë e ajrit të nxehtë me trake dhe lezione bronkial. Sipërme udhë ajrore epiteliale mbuluar peels e, mbaresa nervore janë të ekspozuar, duke shkaktuar dhimbje. Nëse bronkit është lokalizuar në kafaz i kraharorit dhe rrit me frymëzim. Nëse dhimbja është ndjerë në zona të tjera të gjoksit, me një dorë ose dy mund të kenë simptoma të pneumonisë, të cilat mund të lëvizin bronkit ose pleurit (shpesh dëshmitë e fundit të lezioneve tuberkuloz, por mund të ndodhë edhe në sëmundjet e pankreasit).


Zakonisht të gjitha arsyet të fillojë me ARI, dhe infeksioni "shkon poshtë. Një tjetër simptomë e bronkitit akut është një kollë, sidomos gjatë breaths thellë, ose kur rozyazytsi. Në ditët e para ajo sipërfaqe e thatë. Deri në fund të dytë - në fillim kollë ditën e tretë të bëhet butë, me lagështi, dhimbje zvogëlohet. Pështymë kollë fillimisht në sasi të vogla, është e qartë ose të bardha. Nëse infeksioni viral bashkohet bakterial, pështymë bëhet më e bollshme, mucopurulent, dhe simptomat e dehjes - më e theksuar.


Temperaturën e trupit në shkaqet e sëmundjes mund të jenë të larta për subfebrile. Bronkit vazhdon të mos e komplikuar akute është zakonisht 9-12 ditë. Shpesh, megjithatë, bronkit akut është i lidhur me kronik prej infeksion bakterial bashkuar zbulon praninë e inflamacionit kronik në bronke, e cila akoma shqetësuar. Shumë njerëz jetojnë pokashlyuyuchy - por kjo nuk kërkoni këshilla mjekësore. Temperaturat ata nuk e bëjnë, dhe ata besojnë se ata janë në rregull. Kjo është e gabuar, sepse njeriu, në parim, nuk duhet të kollë të vazhdueshme. Këto simptome mund të tregojë inflamacion kronik ose natyrën infektive të acarim të vazhdueshme të traktit respirator.


Cilat janë simptomat e bronkit kronik? Kjo kollë për dy ose më shumë muaj (në total) për dy vjet ose më shumë në prani të faktorëve të rrezikut. Së pari, ajo është pirja e duhanit, duke përfshirë edhe pasiv. Pastaj të punojnë në drejtim të ndotjes së ajrit, veçanërisht në qoftë se personi është në këto kushte për një kohë të gjatë. Prandaj, nuk janë terma të tilla si kohëzgjatjen e shërbimit, kohëzgjatjen e pirjes së duhanit. Pse është e rëndësishme për të kërkuar profesionist edhe në "normal" kollë? Për të sunduar nga patologji të tjera bronkopneumonare (p.sh. astma, e cila mund të shfaqet si sulme kollitjes) dhe sëmundjet kardiovaskulare si kollë mund të jetë me ta. Ajo mund të shqetësojnë edhe në lezione renale kronike! Përveç kësaj, një person mund të mungojë alfa 1 - antitrypsin - një substancë që pengon shkatërrimin e indeve lidhës, është një çrregullim gjenetik. Atëherë ndoshta një nivel të lartë të IgE - antitrupave specifike, e cila tregon se tij natyrën alergjike kollë.


Për shkak të rritjes së qytetërimit rrit ndotjen e ajrit. Pirja e duhanit në këto rrethana është veçanërisht e dëmshme për vetë duhanxhi, dhe për shoqëruesit e tij. Në 70 i fundit i tymosur ndonjëherë në vendin tonë 569% 491% burrat dhe gratë, por në vitet e fundit numri i duhanpirësve është rritur edhe më shumë për shkak të grave dhe të rinjve. Pirja e duhanit të fillojë sa më shpejt si 7-8 vjet! Më parë konsiderohet si një sëmundje e duhanpirësve kronike bronkit meshkuj, por tani incidenca në meshkuj është rritur me 25% dhe femrat 65% krahasuar me të njëjtën 70! Duhanpirës bronkit kronik përfundon një sëmundje të ri - sëmundje obstruktive të mushkërive (COPD). Pengimi - një shkelje e të qenët i qartë bronkial lidhur me ndryshime të mëdha morfologjike jo vetëm në bronke, por edhe në indet e mushkërive. Është shumë e vështirë, sëmundje të pashpresë. Të gjitha të mirë për më shumë se 30 vjet në një paketë ose më shumë cigare në ditë, ju duhet të dini se ata janë në rrezik për COPD. Megjithatë, sëmundja mund të ndodhë më herët.