Kruarje në hundë, teshtitjesKruarje në hundë dhe teshtitjes më tej - një simptomë shumë e zakonshme e sëmundjeve të caktuara. Sigurisht, kruhet dhe teshtimë krejtësisht pa dhimbje, por mund të dorëzojë një personi shqetësim shumë. Kjo është arsyeja pse ju duhet patjetër të kuptojnë shkaqet dhe për të gjetur një mënyrë për të trajtimit. Sidomos kur ky kusht ndodh në fëmijët.
Kruarje në hundë, teshtitjes - Shkaqet
Shkaku kryesor hundë itchy dhe teshtitjes - një manifestim i reaksion alergjik. Në mënyrë tipike, alergji të tilla mund të ndodhin ndaj stimujve të ndryshme, të tilla si pluhur ose leshi. Ajo teshtitjes mund të jetë shumë e shpeshtë dhe kruarje në hundë vetëm i padurueshëm.


Arsyeja e dytë - dhomë pluhur. Firë e pluhurit në pasazhe hundës ajo fillon të irritojë qimeve vogël që janë atje dhe ky person fillon të lexojë.
Një tjetër arsye teshtitjes - një fillim të ftohtë. Kështu përveç kruhet hundë dhe teshtitjes te njerëzit mund të jetë ethe dhe sytë e përlotur. Të gjitha këto simptoma të themi se një person shpejti do të jetë SARS. Por jo vetëm që është shkaku teshtitjes ftohtë. Kjo simptomë ndodh kur gripi, li e dhenve, fruthi, rinitit shtatzënë. Kjo është arsyeja pse në mënyrë për të vënë diagnozën e saktë, duhet të konsultoheni me një mjek.

Një tjetër arsye hundë itchy dhe teshtitjes dhe rrjedhimisht, kjo është aroma të forta të tilla si era e ujit aromatike ose tymit të duhanit. Por kjo ndodh rrallë.
Nëse hundë itchy dhe teshtitjes ndodh vetëm në mëngjes pas gjumit, ju duhet të supozojmë se zgavrën e hundës janë rritje quajtur polyps. Ata nuk i japin personi të marrë frymë normalisht, kjo ndodh vazhdimisht hundë hundët dhe teshtimë. Vetëm vënë këtë diagnoza mund të jetë vetëm një mjek.
Kruarje në hundë, teshtitjes - trajtimTrajtimi i kësaj gjendje do të varet nga shkaku. Kjo është arsyeja pse para se të fillojë të marrë ndonjë ilaç, ju patjetër duhet të përcaktojë shkakun e sëmundjes. Për shembull, në qoftë se të teshtitjes dhe kruarje të hundës - është alergji në pluhur, polen ose poshtë, ju duhet të fillojë të marrë medikamente alergji, suprastin tillë.

Nëse kruhet dhe teshtimë shkaktuar nga tymi i duhanit apo erë të tjera të pakëndshme, ju duhet të hedh në zonë, ose të shkojnë në ajër të pastër menjëherë dhe të gjitha simptomat të kalojë.
Nëse shkaku teshtitjes dhe kruarje polyps, nuk do të ndihmojë vetëm në kirurgji. E pra, në qoftë se shkaku i kruarje, teshtimë fillon të ftohtë, ju duhet të marrë të gjitha masat për të siguruar që sëmundjet nuk janë zhvilluar më tej.
Nëse fëmija teshtitjes evoluar në një vit, ju duhet gjithmonë të tregojnë pediatrin e tij.