Spazma në fyt


Spazma në fyt - një dukuri mjaft të përbashkët të pakëndshme lidhur me tkurrje e papritur e muskujt e fyt, të shoqëruar nga dyspnea inspiratory (frymëmarrje e vështirë) dhe mund të shkaktojë mbylljen e plotë të glottis.

Spazma në fyt - simptomat dhe shkaqetVrull në fyt zhvillon papritmas dhe është e shoqëruar me simptoma:

 • Frymëmarrje të zhurmshme e vështirë;

 • lëkurës zbehtë ose blu;

 • qafën tensioni i muskujve;

 • djersë të ftohtë.


 • Vrull në fyt shoqëruar me arrestimin e frymëmarrjes dhe mbytje, por aksesi është shpesh vetëm pas një kohë, duke i dhënë fund një frymë të zgjatur. Në raste të rënda, personi humb vetëdijen, mund të shkaktojë konvulsione përgjithësuar, shkumë nga goja e tij, dhe dobësimin e aktivitetit kardiak. Me përshtatje zgjatur e vdekjes së mundshme nga ana e asfiksisë.

  Shfaqja e një vrull në fyt mund të jetë për shkak të arsyeve të mëposhtme:

 • Thithja e ajrit të ngopur substancave nervoz (pluhur, gazra të dëmshme dhe kështu me radhë d..);

 • lubricating fyt disa substanca medicinale;

 • sëmundjet inflamatore të fytit (faringjit, laringjit, bajame, etj);

 • acarim i vagus ose rrotullues nervore laryngeal lidhur me pranine e goiter, kanceri i qafës, ezofagut, aneurysm aortes ose stresi, histeri, tetanozit, etj


 • Shpesh ndjenja një vrull në fyt kur gëlltitjes ndodh gjatë vakt. Kjo mund të shoqërohet me copa të ushqimit mbërthyer në fyt. Nëse siklet të ndodhë vetëm gllabërim pështymë dhe karakterizohet nga simptoma të tilla si "com" dhe dhimbje të fytit, ngjirurit e zërit dhe vështirësi në frymëmarrje, është e mundshme që të shërbejë shkakun e infeksionit apo tumor në fyt.

  Ndjenja vrull në fyt mund të shkaktohet nga faktorë psikologjike dhe emocionale (vrull nervore në fyt.) - Stresi, stresit mendor dhe emocional, dhe kështu me radhë Z.

  Si të hiqni vrull në fyt?


  Kur sulmuar vrull fyt duhet:

 • Sigurimi i qetë pacientit dhe ajër të pastër.

 • Ju mund të provoni për të pirë ujë apo amoniakut erë.

 • Në qoftë se këto metoda nuk punojnë, ju mund të përpiquni përkëdhelje në anën e pasme të pacientit, kërkoni atë për të mbajtur frymën tuaj ose artificialisht të shkaktojë refleks gag.

 • Me përshtatje zgjatur e rekomanduar të marrë një dush të ngrohtë.


 • Si një masë paraprake spazma në fyt janë të rekomanduara:

 • Ushtrimi i rregullt në natyrë;

 • të ushqyerit;

 • Pjesa tjetër e duhur dhe për të fjetur;

 • Trajtimet e relaksimit.