Vrullshëm në mushkëri


I lehtë - një nga organet më të rëndësishme, sepse përmes punës së tyre normale trupi merr oksigjen dhe aktivitetin duke mbështetur. Kur mushkëritë janë patologji, ajo është e shoqëruar shpesh nga kollitjes dhe wheezing në mushkëri.
Vrullshëm në mushkëri - një simptomë e cila mund të jetë efekte të mbetura pas sëmundjes ose të tregojë një sëmundje ekzistuese serioze. Vrullshëm zhurmë quajtur që ndodhin gjatë inhalacion ose tym.

Shkaqet dhe klasifikimi i wheezing në mushkëriTrajtimi i wheezing në mushkëri varet se çfarë e shkaktoi atë. Vendosja e një diagnozë të saktë duhet të jenë ekspertë në zyrë - ajo është kryer x-rrezet, nëse është e nevojshme - ultratingull ose MRI (për studim të hollësishëm) dhe analiza sekrecion ose biopsi.

Ekzaminimi serioze të mushkërive është e nevojshme, veçanërisht nëse wheezing simptomë është e pranishme për një kohë të gjatë dhe është e pavarur nga infeksioni kaluar kohët e fundit. Fakti se disa nga sëmundjet më serioze dhe relativisht të zakonshme të ndikojë mushkërive - kancer, tuberkulozi, pneumoni, etj Por në qoftë se simptomat e pneumonisë shpesh të dukshme, kanceri dhe tuberkulozi, zhvillim, nuk do ta bëjë veten të njohur.
Vrullshëm në mushkëri pa një temperaturë
Vrullshëm në mund të ndodhin pa temperaturë mushkëri - është shpesh shkaku i kësaj pneumoni. Gjithashtu kjo sëmundje quhet pneumoni - ajo është e shoqëruar nga frymëmarrje e vështirë dhe e thatë e parë, pastaj wheezing lagësht.

Në kuptimin klasik dhe teorike, pneumonia gjithmonë vazhdon me shpejtësi me temperatura të larta, por në praktikë mjekësore është pacientët më të zakonshme të cilët bartin sëmundje "në këmbët e tyre", pa vërejtur se ata kanë zhvilluar një patologji që kërkon trajtim serioz.
Kur tuberkulozi mund të rrisë temperaturën me subfebrile shifra.
Kur sëmundjet e tumorit në mushkëri është gjithashtu e mundur ethe e lehtë për asnjë arsye të dukshme.
Vrullshëm në mushkëri gjatë tym apo mbytje

Lloji i wheezing gjatë tym quajtur espirator. Është e mundur për çdo sëmundje shoqëruar nga wheezing në mushkëri:
Wheezing në mushkëri gjatë mbytje quhet inspiratory. Gjithashtu, si në rastin e parë, tipi inspiratory nuk mbajnë informata specifike në diagnozën.
Lagësht, fishkëllimë wheezing në mushkëri
Wheezing lagur ndodhin në mushkëri në prani të lëngshme. Sëmundjet të cilat shkaktojnë këtë lloj të wheezing shumta:

 • astma;

 • dështim të zemrës;

 • edemë pulmonare;

 • pneumoni;

 • sëmundja pulmonare obstruktive kronike;

 • SARS;

 • tuberkulozi;

 • bronkit.


 • Wheezing lagësht klasifikohen në tri kategori:

 • wheezing;

 • srednepuzyrchatye;

 • krupnopuzyrchatye.


 • Ata ndryshojnë në shëndosha: që të ketë një ide në lidhje me dallimin në mes të tyre, do të përpiqen për të hedhur në një gotë me ujë duke përdorur diametër solomynok ndryshme.
  Wheezing thatë në mushkëri
  Wheezing thatë në mushkëri shkaktuar kur boshllëqe për kalimin e përroit ajrit ngushtuar. Kjo simptomë mund të ndodhë me pneumoni, bronkit, kancerit, dhe në fund të sulmeve të astmës.

  Si për të trajtuar wheezing në mushkëri?


  Metodë për trajtimin e wheezing në mushkëri varet nga ajo e shkaktuar atë. Nëse shkaku është një infeksion bakterial, në këtë rast kërkon antibacterials pranimit - Flemoksyn, Amoxicillin.
  Nëse viruset shkaku wheezing pastaj u kërkohet barnave antivirale - të tilla Ymmustat.
  Për infeksionet dhe viruset për trajtimin e mushkërive tregon procedurat termike.
  Gjithashtu ne trajtimin e bronkiale inhalacion përdorur gjeresisht përdorur nebulizers - nëse shkaku i simptomave bë bronshiti obstruktiv, atëherë përdorim bronhospazmolitiki.

  Kortikosteroidet përdoren në raste ekstreme - me sulmet e forta, mbytje.