Duhanxhi kronik bronkit


Shumica e njerëzve që pinë duhan për një kohë të gjatë ose në mënyrë sistematike, u përball me sëmundje të tilla si duhanxhi kronik bronkit. Shkaku kryesor i kollë, është se personi pirja e duhanit inhales me çdo tym pudre nga djegia e produkteve të letrës dhe katranit të përfshira në duhan.
Kjo sëmundje mund të shfaqet në çdo duhanxhi individuale. Roli i luajtur nga shumë faktorë - kryesisht nga karakteristikat individuale të trupit të një përvojë të vetme njerëzore të pirjes së duhanit, numri i cigareve tymosur. Pjesa më e madhe kjo varet nga ndjeshmëria individuale e personit që pi duhan të gjitha komponentët e tymit të duhanit në mushkëri. Nga rruga, ky faktor varet nga rreziku i zhvillimit të kësaj sëmundjeje, dhe se sa e vështirë do të vazhdojë.Simptomet e duhanxhi kronik bronkit
Ka një shumëllojshmëri të simptomeve të sëmundjes. Ato gjithashtu varet nga gjendja e sistemit imunitar të njeriut që digjet karakteristikat individuale te organizmit, shkalla e ashpërsisë të sëmundjeve dhe format e saj. Zakonisht njerëzit me bronke ndjeshme, ky lloj i bronkit fillon të rrjedhë në një vend të rëndë - pengim bronkial. Në këtë rast personi është zhvillimi i ngushtimit progresiv të bronke. Pra, simptomat:

Kollë

Simptomë kryesor i duhanpirës kronike bronkit - një kollë që ndodh menjëherë pasi njeriu u zgjua, dhe vazhdon të cigares së parë tymosur në mëngjes. Shkalla e intensitetit të kollës mund të jenë të ndryshme dhe ndryshon krejtësisht rastësisht edhe një duhanxhi.
Vlen të përmendet se duhanpirësit vënë re një veçori - nuk është se pi duhan një markë cigaresh që zakonisht fillon si një kollë mjaft të fortë. Ky tipar ka të ngjarë, thotë se një person i cili pi duhan ka zhvilluar bronkit kronik, dhe ajo nuk ka dëm për t'u kujdesur për shëndetin e tyre.


Shortness rraskapitës fryma
Në kollitjes, një person që pi duhan me bronkit kronik pa trajtim në kohë është rrezik shumë të lartë të pengesave bronkial. Një njeri pacient fillon të përjetojnë gulçim. Në fazat e hershme ajo shpesh është i vogël dhe s'bie në sy, por në fund fillon të rritet pak fryma. Së pari, ai i shqetësuar vetëm nëse tendosje e fortë fizike, atëherë fillon të ndodhë në të moderuarit. Në këtë rast njeriu duhet të shërohen dhe të kërkojnë kujdes mjekësor apo ai rrezikojnë fuqishëm shëndetin dhe jetën e tyre. Gradualisht, dyspnea përkeqësuar dhe nuk është tashmë në një gjendje tjetër. Ky fenomen është quajtur "sëmundja pulmonare obstruktive kronike." Rezultati ka vendosur një simptoma mjaft të pakëndshme dhimbshme. Nëse ju nuk filloni trajtim të hershëm, rezultati mund të jetë një aftësi të kufizuar dhe madje edhe vdekje. Duhet të theksohet se nënshtrohen këtë sëmundje të rrezikshme mund të pi duhan, jo vetëm njeriun, por familja e tij si dhe njerëzit përreth, si ata janë të detyruar të thith njeriun tymit të duhanit, pirja e duhanit dhe duhanpirësit pasiv, duke vënë tyre shëndeti në rrezik. Pra, nëse ju vetë jeni një person më të mirë, nuk vë në dukje rrezikun e njerëz të afërt me ju. Mos harroni se nikotina - jo zgjedhjen e tyre, por tuajat.


Trajtimi i sëmundjeve
Në rast se ju ose një të dashur të keni vënë re simptomat e duhanpirës kronike bronkit, vonesa nuk është e mundur, ju duhet menjëherë të kërkoni ndihmë profesionale mjekësore. Mos prisni për fillimin e dyspnea, një mjek (mjek i përgjithshëm ose pulmonologist) duhet të zbatohen në shenjë e parë e dialogut (lagësht mëngjes kollë).
Mjeku do të kryejë një ekzaminim të plotë për të përjashtuar praninë e ndonjë sëmundje të tjera të mushkërive. Pastaj, për të identifikuar praninë e mundshme të sëmundjeve pulmonare mjek i emëruar funksionet kronike obstruktive kërkimore të mushkërive. Nëse vizitës në një mjek jeni të shqetësuar në lidhje me gulçim, ju duhet të tregoni atij. Në këtë rast, sa më shpejt që të jetë e mundur që t'i nënshtrohen studimeve funksion mushkërive dhe menjëherë të fillojnë trajtimin e kësaj sëmundjeje komplekse.


Në mënyrë që të shpëtoj të bronkit pi duhan gjë e rëndësishme për të bërë është, natyrisht, të lënë duhanin. Nuk ka asnjë mosmarrëveshje se kjo nuk është e lehtë, sidomos nëse një person pi duhan për një kohë të gjatë. Për fat të keq, një duhanpirës besohet shpesh gabimisht se për shkak të faktit se ai bën tym, atëherë nuk ka kuptim për të hedhur, pasi kjo heqje dorë nuk do të përfitojnë. Por kjo nuk është - nuk ka pirja e shumë të rëndësishme në çdo fazë të sëmundjes apo trajtimit të saj, pavarësisht nga kohëzgjatja e pirjes së duhanit. Pa dyshim, nëse rasti është veçanërisht e vështirë, ndalohet pirja e duhanit nuk ka gjasa për të eliminuar sëmundjen, por ajo do të parandalojë përparimin e saj të mëtejshëm dhe për të lehtësuar kursin e saj.


Në shumicën e rasteve, mjeku përshkruan ilaçe që përmbajnë nikotinë që të lehtësojë tërheqjen nga cigaret dhe të ndihmojë të pastruar mushkëritë e mukusit, dhe vasodilating drogë që ndihmojnë në lehtësimin e një person pi duhan muaji i parë pas ndalohet pirja e duhanit. Ju nuk mund të pavarur të aplikoni ndonjë barnave farmaceutike, pa këshillën e mjekut tuaj. Pra, ju rrezik jo vetëm të lehtësuar kushtet dhe gjendjen e shëndetit, por edhe të përkeqësohet atë.