Çfarë një pikoj hundës gjatë zgjatur ftohtë


Një nga arsyet kryesore që pengojnë njerëzit për të punuar në mënyrë efektive, është e ftohtë. Para së gjithash, të shqetësuar komponent komunikuese: komunikimin me njerëz të sëmurë - një kënaqësi të dyshimtë. Trajtimi i ftohtë të përbashkët vetëm nuk sjell shumë sukses dhe madje mund të përkeqësojë situatën. Jo të gjithë njerëzit kanë njohuri të mjaftueshme për të luftuar në mënyrë efektive këtë sëmundje. Për të hequr qafe e ftohjet dhe ngjeshur, gjëja kryesore nuk është që të le procesi marrë kursin e saj, dhe shenjat e para të filluar trajtimin menjëherë kompetent. Kjo është ajo që ne kushtoj një artikull "The pikoj hundës gjatë të ftohtit të zgjatur."


Zgavrën e hundës në hyrje janë dy hunda, dhe vrima e prodhimit, i quajtur raporti choana, e cila është nasopharynx. Ju duhet të mbrojnë këto hapje, sepse, mbrojtjen e tyre, ne nuk e vë veten nga të ftohtë. Nëse ftohtë nuk mund të shmanget, ajo nuk është për të dhënë atë për të përhapur në organe të tjera të frymëmarrjes.
Lëvizjet undulating e quajti Qerpik trup të vogël për të luftuar mikrobet. Ata mund të lëvizin rreth një litër e sekrecioneve nazale ndaj nasopharynx gjatë një dite. Megjithatë, me të në nasopharynx depërtojnë mikrobet, grimcat e vogël. Lëvizja e ngadalshme e qerpik të çon në faktin se mikrobet dhe viruset bllokuar në zgavrën e hundës, të marrë hapësirë ​​të pakufizuar për veprimtarinë e tyre stimuluese. Rezultati është një hundë i lëngshëm.


Ajo duhet të kuptohet se vetëm një simptomë e sëmundjeve të rinitit të tilla si gripi ose SARS. Megjithatë, ai është në gjendje të shërbejë si infeksion i sistemit respirator. Tipari kryesor i undead mund të quhet vështirësi në frymëmarrje nëpër hundë, dhe me atë atje dhe dobësi. Ndjenja e kongjestion i hundës që rezulton nga mbivendosjes thickened ajrit sekret hundës.
Aktualisht, nuk është mjaft e një larmi të madhe të drogës që mund të pikoj në hundë për trajtimin afatgjatë të rinitit. Por pyetja e pse ende gërmoj hundë mbetet e rëndësishme.


Kryesisht droga të përbashkëta mbi bazën e kimike. Në thelb ajo është një sprays vasoconstrictor dhe pika. Ata veprojnë shumë shpejt, pothuajse menjëherë, dhe pothuajse menjëherë pas aplikimit është rifilluar në ajër. Efekti i këtyre barnave është ulur për orë të tëra dhe muret e fryrë hundë përsëri. Të ardhurat e plotë të barnave në sipërfaqen fryrë është komplikuar për shkak të mukusit trasha, duke rezultuar në një efekt terapeutik nuk është arritur plotësisht. Përdorimi i zgjatur i këtyre drogave nuk është e rekomanduar, duhet të kufizohet në tre, maksimum pesë ditë. Pas kësaj periudhe trupi fillon të marrë të përdoret për të drogës, dhe undead do të mbetet dhe madje mund të shkojnë në sinusit, sinusit dhe sëmundje të tjera.


Gjëja kryesore që ju duhet të kuptoni se bie vetëm nuk pastrohet zgavrën e hundës dhe sprays vetëm ujitur atë. Varrosje hundën e tij të drogës është e pakuptimtë nëse jo para se të përdorni lirimin pasazhe të hundës e mukusit akumuluar. Mjekët janë të këshilluar për të bërë një avion të plotë Lavage hundës fluide, e cila do të ndihmojë të hequr pothuajse të gjitha mukusit dhe të mundësojë që të mos përdorin kimikate. Kjo procedurë merr shumë kohë. Sigurisht, jo i keq që të ketë një sërë shtëpi të larë hundë, i cili përbëhet nga minerale që luftojnë mikrobet dhe viruset, dhe lehtësimin e ënjtje. Rregullim mjaft të rehatshme jep lëngun shpimit në zgavrën e hundës, pas duke përdorur këtë teknikë do të rrisë efektivitetin e drogës shtëpisë dhe ato ngjarje janë shumë më të shpejtë dhe me më pak rrezik.


Përgatitjet për instalacioni në hundë e një kohë të gjatë të ftohtë
Përgatitjet lahen.
Me Mukoza hequr mukusit të tepërt drejtimin e një lëng të veçantë dhe mikrobet dhe viruset, duke çuar për të reduktuar ënjtje, duke çliruar mundësinë për të marrë frymë si duhet. Substanca aktive e këtyre barnave janë minerale dhe kripëra. Efekti i aplikimit mund të jetë deri në 12 orë kohëzgjatja e kësaj metode nuk është e kufizuar. Nuk ka efekte anësore - një tjetër plus.

Irrigates drogë.

Një spërkatje sipërfaqen e mukozën e hundës, kripëra të specializuara zgjidhje, duke Veting atë me frymëmarrje më të lehtë. Nëpërmjet këtij procesi, ne nuk lirë zgavrën e hundës nga mukusit dhe mikrobet, prandaj lehtësuar kohëzgjatjen efekt nuk i kalon tre orë. Efektet anësore u gjetën.

Preparatet bimore. Droga që janë të bazuara në vajra esenciale.
Kohëzgjatja e përdorimit të drogave të tilla është deri në 7 ditë. Efekti terapeutik është vënë re brenda 2-3 orësh. Mente - antiseptik, ofron masa freskuese. Frymë përmes hundës përmirësuar. Megjithatë, duhet theksuar se ky lloj i ilaçeve nuk është në gjendje për të hequr ose të paktën të zvogëlojë ënjtje e sipërfaqeve mukozës së hundës. Megjithatë, në disa raste, djegia e mundur dhe sipërfaqe mukozale e kongjestion i hundës.


Droga vasoconstrictor.
Përbërësit aktiv të këtyre barnave - nafazolyn, oksimetazolin, ksylometazolyn. Ata ofrojnë efekt të menjëhershëm - një ngushtim të enëve të gjakut të mukozën e hundës. Kjo zvogëlon ënjtje, pasazhe hundës zgjerohet, frymëmarrja bëhet më e lehtë. Kohëzgjatja e efektit është rreth dy në tre orë. Përdorimi i zgjatur i drogës mund të shkaktojë varësi të shpejtë. Shfaqja e takikardi, vjellje, rritje të presionit dhe çrregullime të gjumit në doza të tepërta.