Frymëmarrje artificiale


Nevoja për të bërë artificiale frymëmarrjes dhe gjoks compressions ndodh kur viktima është frymë nga vetë njeriu nuk mund dhe mungesa e oksigjenit kërcënon jetën e tij. Prandaj, të gjithë duhet të dini teknikat dhe rregullat e respirator në kohë për të ndihmuar.
Metodat e frymëmarrje artificiale:

 • Nga goja në gojë. Metoda më efektive.

 • Nga goja deri tek hunda. Ajo është përdorur në rastet kur nofulla e viktimës të hap pamundur.


 • Gojë artificiale frymëmarrje të gojës  Metoda që ndihmon një vdmuhuye personi të mushkëritë e tyre të prekur ajrin në mushkëri nëpërmjet gojës së tij. Kjo metodë është e sigurt dhe shumë efektive si një ndihmës së parë.

  Frymëmarrje artificiale fillon me përgatitje:

 • Undo ose hiqni rrobat fasha.

 • Vënë të drejtat e viktimës në një sipërfaqe horizontale.

 • Sipas njeri kokë vënë tij të dorës njëra anë, dhe të tjera për të hedhur kokën e tij në mënyrë që mjekër e tij ishte vendosur në përputhje me qafë.

 • Vendos viktimë në bosht teh.

 • Përfundojë gishtat leckë të pastër apo shami, inspektojë atyre personi gojë.

 • Hiq, nëse është e nevojshme, të gjakut dhe të mukusit nga goja, hiqni protezat.


 • Si gojën artificiale frymëmarrje në gojë:


 • Cook garzë ose një shami të pastër, e vënë atë në gojën e viktimës;

 • gishtat në majë hundën e tij;

 • të marrë frymë thellë dhe forcë nxjerr ashpër shuma maksimale e ajrit në gojën e viktimës;

 • lirimin hundë dhe gojë njeriu erdhi në ajër pasiv tym dhe të marrë një tjetër frymë;

 • Përsëriteni procedurën çdo 5-6 sekonda.


 • Nëse CPR bëjë fëmija defekt ajrit duhet të kryhet jo më pak papritur dhe për të prodhuar një frymë thellë, sepse kapaciteti i mushkërive te fëmijët është shumë më e vogël. Në këtë rast, ju duhet të përsëritur procedurën çdo 3-4 sekonda.

  Në të njëjtën kohë e nevojshme për të monitoruar rrjedhën e ajrit në mushkëri - gjoks duhet të rritet. Nëse zgjerimi gjoks nuk ndodh, atëherë nuk është pengesë e rrugëve të frymëmarrjes. Për të rregulluar situatën, ju duhet të shtyjë nofulla viktimës përpara.
  Pasi vetë-etiketuar frymëmarrjet e njeriut, nuk do të ndalemi CPR. Është e nevojshme për të injektuar ajrin në të njëjtën kohë me frymën e viktimës. Ju mund të përfundojë procedurën në rastin e shërimit të Thellë spontane e frymëmarrjes.

  Frymëmarrje artificiale gojë-to-hundë


  Kjo metodë është përdorur kur nofulla e viktimës clenched fort dhe e bëjnë të pamundur metoda e mëparshme. Procedura e teknologjisë është e njëjtë si kur defekt ajrit në gojë gojës, por në këtë rast fryma për të bërë në hundë, gojë me dorën e tij të mbajtjes së të drejtave të viktimës.

  Si të bëni frymëmarrje artificiale me një masazh të mbyllur në zemër?


  Përgatitja për masazh indirekt përkon me rregullat e përgatitjes për frymëmarrje artificiale. Jashtme masazh zemra artificialisht mban qarkullimin e gjakut në trup dhe rikthen tkurrje kardiak. Më efektive të kryejë lidhësja e saj me CPR për të pasuruar gjakun me oksigjen.

  Inxhinieri:

 • të marrë një pozitë të rehatshme në anën e viktimës dhe për të hetuar gjoksin, duke gjetur rajonin e butë;

 • vënë pëllëmbë tuaj në pjesën e poshtme 2 gishta lart që gjendet një sipërfaqe të butë;

 • vënë duart mbi krye të dorës së dytë në kënde të drejtë;

 • endje gishtat e të dy duart në mënyrë që ata të mos e prekni gjoksin e viktimës;

 • shpjegoj krahun dhe shpatullën kockat;

 • shtytje të shpejtë me shtytje anim strehimit në gjoks të njeriut në pjesën e poshtme të sternum 3-4 cm zhvendosur poshtë;

 • përsëritni procedurën 1 çdo sekondë (fëmijë - 2 herë).


 • Ju duhet të shikojnë nga afër që të mos shtypni bërë në brinjë dhe gjoks e sipërme, pasi kjo mund të çojë në thyerje. Gjithashtu mos ushtrojë presion mbi indet e buta nën kafaz i kraharorit për të shmangur dëmtimin e organeve të brendshme.