Dëgjimi zhvlerësimi moderne aparate dëgjimi


Zhvillimet moderne në mjekësi hardware mund të ndihmojë njerëzit që vuajnë nga sëmundje të ndryshme të tilla si e fituar dhe të trashëguar. Pajisje Zvukousylyvayuschyy elektronike, të njohura quajtur gjerësisht "aparat dëgjimi", lejon shumë njerëz me dëmtim të dëgjimit të ndjehen më të rehatshme dhe të përshtatshme, pa ndjenjë turp e inferioritetit të tyre. Për shkak të aftësive aktuale aparat dëgjimi, dëgjimi mund të rregullohen me mjete të posaçme dëgjimi që është shumë e rëndësishme, pasi që vetëm një përqindje e papërfillshme e dëgjimit dëmtim një trajtuar në mënyrë efektive me kirurgji ose drogë.


Si statistikave të fundit, në të gjithë botën rreth 10% e personave me probleme dëgjimi në një farë mase. Si dëgjimit - është një nga komponentët më të rëndësishme të një cilësie normale të jetës, si dhe erë, shikimi, është shumë i trishtuar, kur për disa arsye njeriu nuk mund të dëgjoni plotësisht. Ndonjëherë, humbjen e dëgjimit jo vetëm që krijon probleme në komunikim dhe perceptimin e realitetit, por edhe sjell një shumë të inconveniences të tjera më të rënda, të tilla si ajo është e pamundur për të lundruar mjedisin që ndryshon me shpejtësi, duke kërcënuar lëndime apo aksidente të tjera. Ka arsye të mjaftueshme për të cilat disa nga zhvlerësimi dëgjimi ndihmat e mundshme dëgjimit moderne mund të ndihmojë me shumë prej tyre, kështu që ajo duhet të njihen më për së afërmi me këtë informacion.


Dëmtim dëgjim në gjendje të ndodhë për shkak të komplikimeve të shumë sëmundjeve për shkak të predispozicion gjenetik, për shkak të lëndimeve, etj, por jo gjithmonë aparate dëgjimi moderne janë në gjendje të kthehen të humbur. Megjithatë, përqindja e njerëzve të shurdhër të cilët mund të ndihmojnë aparatit të dëgjimit nuk është aq i vogël - 90% vuajnë nga humbjen e dëgjimit mund t'i përdorë ato për të harruar në lidhje me problemin e tyre. Aparatet e dëgjimit të lejojë për dëgjimin e humbur për shkak të ndryshimeve natyrore plakjes në trup, më e rëndësishme është se nuk ka kirurgji ose medikamente për të përballuar plotësisht me këtë problem nuk mund.


Njerëzit të cilët kanë probleme të caktuara për shkak të humbjes së dëgjimit, për çfarëdo arsye, jemi shumë të interesuar në atë aparate dëgjimi moderne janë aktualisht në shitje. Ndoshta shumë e kanë parë në televizion ndihmat e para seancës, e përdorur në të kaluarën për gjithnjë; ata ishin një tub, të ngushtë në anën ku ata ishin futur në vesh, dhe e gjerë në anën tjetër.

Kështu, njerëzit janë përpjekur për të përmirësuar audibility, megjithatë, sigurimet e studiuesve, efektiviteti i këtij produkti nuk ka qenë aq e lartë. Tashmë në shekullin e 20-të prototypes e pajisjeve moderne që ishin gjithashtu shumë të idealit. Fakti që humbjen e dëgjimit ndodhin çdo person ndryshe, aparate dëgjimi në mënyrë moderne duhet të marrë parasysh këtë faktor, i cili kishte qenë mjaft e vështirë për t'u arritur. Në këto prototipa e para të sistemit modern nuk ishte settings veçanta, kështu që të sjellë zhurmë shtesë për të pronarëve të tyre siklet të madh.


Duke pasur parasysh faktin se humbjen e dëgjimit të njerëzve mund të jenë të ndryshme, aparate dëgjimi moderne janë të detyruar të marrin këtë parasysh në hartimin e saj, sepse ata të kompensojë për veshin e njeriut në frekuencat e nevojshme. Një tjetër aspekt i rëndësishëm që i lejon njerëzit me dëmtim të dëgjimit të ndjehen më të rehatshme është fakti se aparati dëgjimi moderne janë praktikisht të padukshëm për të tjerët. Dallimi në mes të pajisjeve të sotme të dëgjimit është në rrugën e përpunimit të shëndoshë.

Më e thjeshtë për t'u përdorur dëgjimit janë version analoge. Ata kanë një gamë të gjerë të settings ndryshme, por mund të jetë shumë i dobishëm si një ndihmës së parë pa mundësinë që të kthehet për të profesionistëve. Pajisje më të avancuar në këtë fushë është pajisja dëgjimi dixhitale, ata kanë një konfiguracion fleksibil që lejon çdo përdorues të rregulloje ato si kërkesa individuale. Në pajisje digjitale duke përdorur patate të skuqura ngulitur që ju lejon të procesit sinjale audio, dhe shpesh këto pajisje kanë programe të ndryshme.


Dëgjimit gjenerata e fundit plotësisht në gjendje për të kompensuar humbjen e pjesshme të dëgjimit, dhe ata kanë me të vërtetë të shkëlqyera, domethënë:
A) kompenson frekuencën perceptimit shkelje dhe vëllimi
B) të sigurojë gjuhën lehtë në situata të ndryshme, duke përfshirë, kur një zhurmë jashtë, bisedat në grup, në heshtje, etj
B) Lejo perceptojnë tingujt Natyrisht, gjuhë të huaj, zëri vet, muzikë ose natyra e tyre tingëllon.
D) Ata automatikisht të rregulluar volumin, duke ruajtur atë në një nivel të rehatshme për perceptim.

D) Vetë adaptueshëm për nuanca të ndryshme akustike. Në mënyrë të veçantë, ju mund të sigurtë të flasim në telefon, perceptojnë sinjalet e rrezikut.
E) konsumojnë pak energji dhe të veprojë në mënyrë të besueshme.

Natyrisht, edhe më moderne, aparat dëgjimi avancuar nuk është në gjendje për të kuruar shurdhim dhe humbjen e dëgjimit, nuk ka mrekulli, por ky mjet i domosdoshëm mund të përmirësojë në mënyrë të konsiderueshme aftësinë për të komunikuar, me qetësi të përshtaten me shoqërinë. Zakonisht ndihma e dëgjimit ka një dizajn tradicional që përbëhet nga elementet e nevojshme. Këto përfshijnë mikrofon, përforcues, etj Llojet e aparate dëgjimi janë gjithashtu të ndryshme, pajisjet BTE izoluar vendosur prapa veshit dhe astar plotësohet vnutryushnыm. Nga ana lloje vnutrishnovushni e aparate dëgjimi janë të vendosur direkt në vesh dhe janë bërë duke marrë parasysh karakteristikat individuale të përgjigjen në formën e kanalit të veshit.