Tinitusit - Arsyeja


Dëgjimi luan në jetën e njeriut një rol shumë të rëndësishëm, që kryen funksione të ndryshme nga perceptimi dhe informacion të mbajturit mend dhe duke përfunduar orientimin në hapësirë. Prandaj, kur ka probleme të tilla si kumbues ose tringëllimë, është që menjëherë të gjetur faktorët që shkaktoi këtë patologji, dhe të fillojnë trajtimin e hershëm.
Tringëllimë në veshët - Shkaqet
Që trupi tani është e vendosur në afërsi të trurit dhe rreth tij është shumë mbaresa nervore, enëve të gjakut dhe arteriet, gjeni zhurmën shkaktojë në vesh mund të jetë e vështirë. Ato kryesore janë: • tape sulfurik;

 • hipertensionit apo rritje e papritur në presion;

 • inflamacion (otitis media, sinusit);

 • atherosclerosis;

 • tronditje;

 • ënjtje;

 • aksident cerebrovaskulare;

 • neuroses.


 • Për secilin nga peresylennыh disa simptomave të njëjtën sëmundje, por ka dallime. Konsideroni më shumë detaje.
  Shkaku zhurmë në vesh - tape sulfurik
  Ky problem është i hiqet lehtë duke përdorur procedura të veçanta produkte Pastrimi dhe. Një tregues i tape sulfurik është zhurma jo vetëm në kanalin e veshit, por disa humbjen e dëgjimit. Megjithatë, nuk ka dhimbje një person ndjen.

  Tringëllimë në veshët për shkak të presionit të lartë
  Ky lloj patologjie është më shumë si një hum apo lëvizje, një ndjenjë sikur tub është shumë shpejt rrjedh ujë nën presion të lartë. Në veshët nuk ka dhimbje, por mund të ketë ndjenjë të pakëndshme hidhërime dhe pulsation në kokë. Përveç kësaj, presioni i lartë i gjakut shpesh ankohen për disa humbje të mprehtësinë e dëgjimit (veshët hedhjen).
  Tringëllimë në veshët e përhershme - Arsyeja
  Në sëmundjet inflamatore të tilla si sinusit apo otitis media, problemin e ka pa pushim. Ngjashëm shkakton zhurmë në vesh të majtë apo të djathtë, por jo të dyja. Për më tepër, në mesin e simptomave të vërejtura ethe dhe ndjeu fortë, prerja dhimbje gjatë prekje e veshit më të ngushtë në tragus. Gjithashtu ka ekzemë dhe shkarkimit të lëngshme squfur. Duhet të theksohet se otitis nuk do të zvogëlojë peshën e dëgjimit.

  Zhurma në veshët dhe shkaku - atherosclerosis
  Kur arterial sklerozë të brendshme sipërfaqësore formuar pllaka e tyre që pengojnë rrjedhjen e gjakut. Për shkak të ngushtimit të rëndë të gjakut që vjen nën presion të madh, i cili shkakton një rezonancë karakteristike të shëndoshë, kapur veshit të mesëm. Kjo është rënduar sidomos në mbrëmje, para se të shkojnë për të fjetur. Përveç zhurmës në të dy veshët person mund të përjetojnë kumbues në kokë, marramendje, dhimbje në sy dhe tempuj.
  Pulsating tringëllimë në veshët - Shkaqet

  Pas një diagnozë të madh lëndim në kokë është tronditje. Simptomet kryesore të kësaj gjendje është tringëllimë në veshët përhershme. Ai duket si një rënë daulleje matur me vëllim periodike në rritje. Zhurma e tillë - një shenjë paralajmëruese e të vjella të mëtejshëm dhe marramendje, ai ndodh kur një ndryshim i papritur në pozitë, rrotullim, dhe bust.
  Ndonjëherë një impuls i dobët në vesh të shkaktuara nga stresi ose neurozë. Për të adresuar probleme të tilla duhet të konsultoheni me një neurolog.
  Ashpër tringëllimë në veshët - Shkaqet
  Një tumor truri shpesh është zhurma e rrallë, por intensive në veshët. Ky pacienti i parë i kushton asnjë vëmendje për këtë simptomë, pasi ajo nuk është e përhershme dhe nuk ka dhimbje në vesh nuk lindin edhe në prekje.

  Gjithashtu tringëllimë në veshët e fortë mund të jetë provokuar qarkullimin akute të gjakut në tru. Shëndoshë është kështu me zë të lartë dhe qartë se një person fillon të dhimbje dhe zonën e kokës mbi sytë, nuk është një ndjenjë squeezes tempuj. Nëse ju keni këto simptoma menjëherë duhet të thërrasë një ambulancë, si pasojë e një gjendje të tillë mund të jetë një infarkt cerebral.