Çfarë është shtyer kanalin e veshitKanalin e veshit bllokimet e karakterizuar nga rritja e sasisë së gjakut dhe rrjedhën e saj të zgjeruar në indet e vrimë të veshit.Në praktikë mjekësore, në varësi të shkakut të sëmundjes të paraqitur, t'i shtyer janë të ndarë në disa lloje.
1. tip aktiv shoqëruar me rritjen e fluksit të gjakut arterial në indet e kanalit të veshit.

2. tipit pasiv karakterizohet me rrjedhje të vështirë të gjakut venoz nga vrima e veshit.
3. Llojet e përziera të përfshirë dhe për të rritur rrjedhjen e gjakut, dhe vështirësinë e daljeve.Në mënyrë tipike, dukuri e sëmundjes lidhur me ndonjë ndikim mekanik në vrimë të veshit të ndeshjes, kunjat apo sende të tjera të forta që janë të kundërindikuar për plehrat apo veshin squfurit. Përveç kësaj, t'i shtyer kanalin e veshit mund të rezultojë nga stresi zgjeruara në zemër, rritur rrjedhjen e gjakut, ndryshimet e papritur në pozicionin e trupit, presionit të ulët atmosferik, etj sëmundja paraqitet shpesh fillon për të treguar veten si një ënjtje të kufizuar lokale dhe skuqje, e cila në vetvete zvogëlon kanalit auditory jashtëm. Ndonjëherë mjeku tilla sëmundje mund të hyjë në gyp vesh për të ndjekur zhvillimin e mëtejshëm të kësaj sëmundjeje. Për më tepër, shumica e njerëzve t'i shtyer veshin shoqëruar nga pulsation prekshme dhe dhimbje të ngjashme.

Nëse dorëzuar nga sëmundja u diagnostikua dhe nuk likuvalosya, enët e gjakut që ndodhen në kanalin e veshit, të fillojnë të përjetojnë disa ndryshime negative. Në këtë rast, mjekët duhet të merren me hyperemia inflamatore. Nëse sëmundja është zbuluar menjëherë, indet zakonisht nuk kanë kohë për të nënshtrohen deformim, dhe për këtë arsye sëmundja nuk mund të ketë ndonjë pasoja serioze.
Në praktikë, trajtimi shtyer kanalin e veshit është e komplikuar ndonjëherë nga fakti se mjeku është e vështirë për të kuptuar se çfarë ai duhet të bëjë është: c zgjerojë apo ngushtojë enët e gjakut. Në fund të fundit, të dyja janë njësoj fenomen mund të marrin pjesë në formimin dhe rrjedhën e sëmundjes.

Në shumicën e rasteve, mjeku përshkruan pacienti i tij ka mbipopullim vesh, një grup të barnave që mund të kontribuojnë direkt në faktin se kanali anijet veshit plotësisht të rivendosur muret e tyre të dëmtuara. Përveç kësaj, mjeku mund të përshkruajnë anestezion shtesë lokale dhe kremra, dhe anestezike përgjithshme.