Virus lyth human është në trup


Në gjinekologë bartës të HPV shkaktojnë shqetësime të vazhdueshme. Ajo duhet të vyyazykaty HPV simpatik akronimin si mjek dridhje, "Kur ju e kaluar kohë kemi pasur? Çfarë teste kaluar? "Pas rekomandimeve të mjekëve, gratë me HPV duhet të nënshtrohen ekzaminim gjinekologjik të paktën një herë në vit. Arsyeja për mjekët tilla paralajmërojnë se studimet e fundit kanë krijuar përfundimisht një lidhje midis HPV dhe kanceri i qafës së mitrës në femra dhe kanceri i laring në meshkuj. Gratë që nuk janë të sëmurë virusi lyth, nuk ka kancer i qafës së mitrës. Megjithatë, nëse ju keni HPV, kjo nuk do të thotë se kanceri ju janë të garantuara. Le të shohim se si punon ky virus. Virusi lyth njeriut është në trup është e zakonshme në kohën tonë.


Si virusi merr në trupin tonë? Mënyra më e sigurtë për transmetimin e HPV - kontakti seksual. Në datën e parë romantike që erdhi në një kulm, bartës i HPV transmeton trupi i partnerit të tij iyazytsirnistyu 75%. Megjithatë, kjo nuk është metodë e vetme e infeksionit. Virusi mund të jetojnë me sukses për disa kohë dhe të shikojmë sakrificën në pishina, banja dhe sauna. Transmetohet nëpërmjet kontaktit të mukozës - dmth me një puthje ose seks oral. E pra, shumica e njerëzve pa fat mund të merrni virusi lyth në zakonshëm prekur një person të infektuar (është e vështirë, por e mundshme).


Si për të shmangur infeksionin? Për uyazyka se shumica rruga "efikase" i infeksionit HPV - kontakti seksual, për të shmangur lidhjet aksidentale. Kondomi (ose, në gjuhën shkencore parandalimin pengesë) nuk mbron nga virusi pasi infeksioni ndodh nëpërmjet kontaktit të mukozës dhe, në të njëjtën kohë më shumë molekula të latex virusit dhe gome janë lehtësisht të kapërcyer pengesa. Metoda e vetme e mbrojtjes kundër HPV - një kombinim i kondomit dhe të veçanta ilaçe që formojnë një film në mukozën dhe bllokimin e virusit. Shumë shpesh, virusi lyth njeriut manifestohet jo absolutisht asgjë. Ai mund të ulen për vite brenda "zotit" dhe hesht. Simptomë kryesore që tregon në lidhje me atë - është shfaqja e të ashtuquajturit "lythat gjenitale". Këto tumore të vogla mund të jetë i qetë apo të thur në formimin, si florets lulelakër. Veten kandylomy sigurt dhe nuk shkaktojnë shumë siklet. Megjithatë, në qoftë se ata të prekin lerosur, mund të prishin ndërtuar-up, dhe plaga do të rrjedh gjak për një kohë të gjatë. Problemi më serioz mund të dorëzojë kandylomy në trup që rritet brenda trupit: në uretrës ose vaginë. Ato shkaktojnë probleme me urinim apo marrëdhënie të vështirë. Nëse ju jepni kandylome rritet, ajo mund të shkaktojë edhe probleme me fertilitetin, njeri zahorodyvshy ardhmen jashtë mitrës.


Në moshë të re vajzat dhe djemtë të cilët kanë marrë një virusi lyth mund të kuruar veten e tij, as vërejtur atë. Si? Nuk ka mrekulli! Fakti se virusi lyth penetron shtresa basal e lëkurës dhe zgjidh aty, duke formuar papillomavirus. Nëse sistemi imunitar në Yun infektuar, të fortë dhe të fuqishëm, ajo përjashton tani për gjashtë muaj apo një vit, dhe ka kandyloma ose lez zhduket vetvetiu. Dhe së bashku me rrezikun e malignancies. Nëse ju jeni në ato 60% të popullsisë femërore të planetit të cilët nuk mund të përzënë një moshë të re nga trupi i tij ose HPV infektuar në moshën e rritur, ju duhet të jetojnë me këtë jetë infektimit. Shkencëtarët kanë ardhur me fondet që mund një herë dhe për të gjithë të vrarë HPV. Ju mund të shërohet vetëm manifestimin e saj. Dhe manifestohet Papilloma Virus, siç u përmend më lart, kandylomah që mund të fshijnë ose rregullisht, ose të bëjë (zakonisht norma) e drogës, e cila "ndalojnë" ata të rriten.


Dhe më shqetësuese, pasi virusi mund të manifestuar veten - një veçori misterioze shkencore e keqdashje, dmth indeve ozlokachestvlenyy shëndetshme. Virusi Scratch do tranformyrovat pëlhurë - ajo duhet të përputhen me faktorë të ndryshëm që janë ende duke u hulumtuar. Sigurisht, transformimi i indeve mukozale në një tumor malinj nuk ndodh në një ditë. Pëlhura janë disa hapa që mund të pista nëpërmjet cystoscopy - scraping dhe analiza e shumicës së indeve. Kjo analizë e grave me HPV duhet të bëjë rregullisht nga një mjek.