Hepatiti E
Në disa kaluarën kur hepatitit E ende nuk është zbuluar dhe përshkruar, kjo sëmundje (si dhe hepatitit C, D, G) përkufizohet si një grup i hepatitit "as një, as B».
Sëmundja merr në trupin e njeriut nëpërmjet rrugës fekal-orale, me fjalë të tjera të transmetueshme nga personi i infektuar me virusin e saj në feces. Burimi më e zakonshme e infektimit është trajtuar keq ujë, në raste më të rralla, virusi hyn në trup nëpërmjet duarve të kontaminuara.
Hepatiti E është ndikuar kryesisht brezit të ri të moshës 15 gjer 29 vjeçare. Sëmundja ka incidencën më të lartë në rajonet e planetit me një klimë të ngrohtë dhe mungesës së furnizimit të cilësisë.


Në thelb, kjo sëmundje është një rezultat i favorshëm. Përjashtimet janë raste në mesin e grave në muajt e fundit të shtatzënisë (7 deri 9 muaj).
Si sëmundja zhvillohet
Periudha e inkubacionit të virusit mund varg 14-50 ditë pas infektimit.
Simptomat e para të hepatitit E është një çrregullim i sistemit të tretjes dhe gjendja e keqe e përgjithshme, në raste të rralla, një të shkurtër duke rritur temperaturën. Me kalimin e kohës të zhvilluar verdhëz, membranat mukoze të verdhë dhe sclera (proteina membrana sy), në disa raste - lëkurën e trupit. Nëse manifestimet e hepatitit A verdhëz heq pacientët me hepatit E ka lehtësim vjen. Që nga sëmundja pas kalimit të 2 deri në 4 javë është shëndeti më i mirë, e ndjekur nga shërim.

Hepatiti E, ndryshe nga format e tjera të hepatitit viral mund të marrë formë të rëndë të sëmundjes e cila shkaktoi mëlçisë dhe veshkave pacienti tolerojë humbjen serioze. Sëmundja në hepatitit E janë më yyazytsirnistyu se hepatiti A, merr srednetyazheluyu dhe të rënda.
Sëmundjet me hepatit E merr veçanërisht të rënda në gratë shtatzëna në gjysmën e dytë të mandatit. Në këtë rast, fatale për nënën e mundshme në 40 raste nga 100 dhe vdekjen e fetusit - në shumicën e rasteve.
Hepatiti E nuk është e favorshme për zhvillimin e formave kronike të sëmundjes dhe vyrusonosytelstvu.

Ngjarje diagnoza dhe trajtimi
Diagnostifikimi hepatitit E dhe qëllimin e trajtimit mbart sëmundjeve infektive mjekun.
Dyshohet hepatitit E shkaktuar nga dy faktorë: simptome akute të hepatiteve dhe shkaqet e mundshme të sëmundjes (vizituar infektuar për 2-8 javë para manifestimit të sëmundjes në një zonë ku rastet e kësaj forme të konsumit hepatitit përbashkët ka ujë të zier).
Për diagnozën kryer studimet përfundimtare laboratorike të gjakut (në mungesë të shënuesve të saj e hepatitit A dhe B). Një tregues që me saktësi të diagnostikuar hepatitin E, është zbulimin në serum e antitrupave të klasës IgM (anti-HEV IgM) të këtij virusi, i cili mund të zbulojë gjatë shqyrtim immunosorbent (ELISA).

Trajtimi i pacientëve me barna antivirale Hepatiti E nuk është kryer, pasi kjo nuk është e nevojshme - një shërim të plotë vjen një muaj e gjysmë. Trupi i njeriut mund të përballen me këtë formë e hepatitit, përdorimi i drogës është e nevojshme.
Në disa raste, heqja e dhimbje koke, vjellje dhe nxisin ndjenjat pakëndshme të tjera të pacientëve që i janë caktuar terapi simptomatike. Kur sëmundja hepatitit E virus për të përjashtuar pije alkoolike, sepse ata mund të përkeqësohet sëmundje të mëlçisë të dëmtuara.