Hepatiti D
Kjo sëmundje shkakton hepatitit D. praninë e defekte të brendshme në formën e patogjen të sëmundjes që pengon zhvillimin e të pavarur në trupin e njeriut. Viruset që shkaktojnë hepatit D, duhet pjesën mbështetje, e cila vepron si hepatiti B. Rezultati i dyfishtë viruset humbjen njeriu bëhet sëmundje veçanërisht të rënda.
Mënyra kryesore e infeksionit është e gjakut dhe të shumta përdorimi i shiringave mes narkomanëve. Përveç kësaj, blerja e shkaqet e mundshme të sëmundjes mund të jetë marrëdhënia seksuale, si dhe transmetimi i virusit nga një grua shtatzënë të fetusit. Të gjithë pacientët e infektuar me hepatit B, kanë një sensibilitet të lartë të hepatitit D.


Metodat kryesore të marrjes së kësaj sëmundjeje:
Gjaku i donatorëve. Në planetin tonë një mesatare prej 001-2% e dhuruesve të gjakut - bartës të viruseve të hepatiteve, për këtë arsye para transfused marrësit e gjakut nga donatorët, është subjekt i analizave të kujdesshme të përmbajtjes së viruseve hepatitit. Rreziku i sëmundjes rritet me transfuzionin e gjakut të përsëritura (të drogave).
Përdorimi i njëjti gjilpërë disa njerëz të përsëritur rrit rrezikun e shkatërrimit hepatitit B dhe D.
Gjatë marrëdhënia seksuale mund të transmetohen viruset e hepatitit B, C, D, G. Për shkak se seksi është i infektuar shpesh me hepatit B.

Infeksioni i fetusit të një gruaje shtatzënë (transmetimin e viruseve të quajtur mjekët "vertikal") ndodh në raste të rralla. Kërcënimi i transmetimit të sëmundjes rritet në qoftë se nëna është e infektuar me formën aktive të virusit ose sëmundjes ishte hepatitit akut në muajt e fundit të shtatzënisë. Nëse nëna përveç virusin e hepatitit B është edhe HIV-pozitiv, transmetimi yyazytsirnist fëmijë i infeksionit është jashtëzakonisht i lartë. Transmetimi i virusit nga qumështi i nënës nuk po ndodh.
Përdorimi i gjilpërave jo-sterile në akupunkturë dhe tattooing, ylli veshit nxit transmetimin e viruseve të hepatitit B dhe D.

Për të identifikuar burimin e infeksionit nuk mund të në 40% të rasteve.
Shpesh nuk është shkatërrimi i njëkohshëm me hepatit B dhe D. Mandati i infeksionit në trupin e njeriut në manifestimet e para të sëmundjes merr të njëjtën kohë si kur infektuar me hepatit B - 15-6 muaj. Rezultatet e hulumtimeve laboratorike dhe foto klinike të sëmundjes përkon me një pamje të shkatërrimit hepatitit B. Megjithatë, në rastet e dyfishtë (të përzier) sëmundjet e infeksionit merr veçanërisht të rënda, duke shkaktuar kesh. Sipas mjekëve në një formë të tillë lezione në një - për të parashikuar një rezultat të favorshëm i sëmundjes është jashtëzakonisht e vështirë.

Diagnoza dhe trajtimi i hepatitit D
Akute hepatiti B dhe D - diagnoza dhe trajtimi i tyre është specializim në sëmundje infektive, formë kronike e hepatitit - një gastroenterologist ose hepatologists.
Baza për diagnozën është gjetjet laboratorike: shënuesit karakteristike e viruseve hepatiti, ndryshime biokimike në gjak.
Kalimi trajtimin e hepatitit akut D mund spital vetëm. Kjo është për shkak të nevojës për një kompleks të tërë masash në varësi të ashpërsia e lezioneve dhe fazën aktuale të sëmundjes. Kursi i trajtimit për hepatitin D përfshin droga të përdorura në trajtimin e hepatitit B - për shembull, alfa-interferon.

Pasojat e sëmundjes me formën akute të hepatitit D mund të ketë rezultat të dyfishtë - e pacientit ose të shërohen apo sëmundje kronike vullnet. Respektimin rigoroz të emërimet mjekësore - përputhja me disa punë dhe pjesa tjetër, dietë, stresi përjashtim karakterit psiko-emocional merr kohë drogë - do të mundësojë transferimin më të lehtë të sëmundjes dhe të shtyjë në drejtim të formimit të kesh të mëlçisë.