Sëmundje akute infektive virale e fruthi


Fruthi shumë infektive është një infeksion viral që është gjetur vetëm tek njerëzit dhe transmetohet nga pikat ajrore. Ky person i durueshëm prekur Mukoza e gojës, syve, rrugëve të frymëmarrjes, të gjitha të shoqëruara me një skuqje të lëkurës në lëkurë dhe gojës. Sëmundjet shoqëruar nga dehje të rënda. Njerëzimi vuan nga kjo sëmundje për më shumë se 2 mijë vjet, dhe kjo u përshkrua për herë të parë nga mjeku arabe. Në 20 e hershme qenë ndonjëherë provuar se fruthi është natyra infektive, dhe serum u propozua për herë të parë me të cilën norma e vdekjeve nga kjo sëmundje ka rënë në mënyrë të konsiderueshme. Në mes të njëjtës 20 ndonjëherë virusi ishte e izoluar, e cila ishte për shkak të infeksionit fruthit, dhe u krijua nga shkencëtarët rusë ende përdoret vaksina. Prandaj, sëmundje akute infektive virale e fruthit u mundën pothuajse.


Ajo i përket paramiksovirus fruthit familjes virusi ka formë të parregullt sferike, në vend Krupen, por në krahasim me anëtarët e tjerë të kësaj familjeje, duke përfshirë shytave dhe depërtimit të virusit të gripit përmes vështirë mukozës. Virusi Fruthi shkakton aglutinimit e qelizave të kuqe të gjakut dhe shkatërrimin e tyre, duke çuar në ndryshime në ngjyrën e lëkurës (pigmentim), pasi ndodhi shpërthimi. Veçori dalluese kryesor, i cili ka virusin fruthit - ajo është gjetur në trup gjithë jetës, të cilat mund të shkaktojë një formë të ngadaltë të infeksionit. Për mjedisin maloustoychiv fruthit virus, më shumë se gjysma e tyre vdesin brenda 2 orëve në 37 gradë, por temperaturat nën zero është në gjendje të vazhdojnë më shumë se një vit. Kjo është një sëmundje akute infektive si fruthi është një nga më ngjitëse në botë. Transmetohet nga pikat e vogla të mukusit, pështymë, njeri i sëmurë pështymë, dhe e cila përmban virusin vetë, nga grimcat e ajrit kryer virusin në dhomë.


Sëmundje akute infektive e njohur si fruthi, mund të reduktojnë ndjeshëm përmbajtjen e trupit e disa vitaminave personi i sëmurë të kërkuara, veçanërisht A dhe C, dhe kjo, nga ana tjetër, kërkon një lloj tjetër të komplikacion. Sëmundja më shpesh zhvillohet në fëmijët e vegjël, kryesisht për shkak se shumë njerëz konsiderohet kjo sëmundje për fëmijë. Vënë re se fëmijët deri në 3 muaj nuk është praktikisht e ndjeshme ndaj fruthit, sepse gjatë kësaj periudhe trupi i tyre mbrojtur imunitetin e lindur, e cila ishte transferuar nga nëna. Megjithatë, në rastet kur nëna nuk është i infektuar fruthit porsalindur dhe nuk ka imunitet ndaj sëmundjes, një fëmijë mund të merrni një infeksion në muajin e parë të jetës. Përveç kësaj, fëmijët janë qumështi ushqyer të gjirit kanë më shumë imunitet të lartë për këtë sëmundje se foshnjat që janë shishe-ushqyer.


Përsëri, vini re se kjo sëmundje akute infektive është shumë ngjitëse, fruthi mund të "marr" pothuajse kudo: në transport, në ashensor, në dhomë, etj Për më tepër, personi i sëmurë është ngjitëse të tjerët gjatë periudhës së inkubacionit. Simptomet kryesore të sëmundjes janë temperaturë deri në 40 gradë dhe madje edhe një pak më të lartë. Mukoza e traktin e sipërm respirator dhe gojës përflakur, skuqje shfaqet në lëkurë (ekzema), zhvilluar konjuktivit. Ka disa periudha të mëdha të fruthit.


1. fshehur apo e inkubacionit. Zgjat rreth 1 deri ne 25 javë, kohë në të cilën virusi, ndërsa në trupin e njeriut është në gjendje të "fshehur" nuk dhënien e pranisë së tyre.

2. Intermediate ose prodromal. Zgjat rreth 3-4 ditë. Nuk u shfaq simptomat e para: kullojnë hundët, rraskapitje, hundë janë përzgjedhje të bollshme, zë të ngjirur, kollë e thatë, temperatura e ngritur e trupit. Shumica simptomat karakteristike janë zhvilluar fotofobi, konjuktivit purulent (shpesh një fëmijë nuk është në gjendje për të hapur sytë). Në këtë periudhë të ofruar për të shmangur marrjen e një dhomë me një dritë të sëmurë fëmijë të ndritshme, dritaret duhet të mbahen curtained. Një tjetër simptomë fruthi të veçanta që mund të vërehet në këtë periudhë - njolla të vogla të bardha me tehe të kuqe në brendësi të cheeks. Në kohën e nxituar e tyre është e kufizuar për disa ditë.


3. Në vijim është periudha kur njolla është ngritur përsëri nga temperatura e lartë prej 40 gradë dhe më shumë. Njolla duket deri në fund të javës së parë të sëmundjes, dhe skuqje në mënyrë të drejtë tipike për fruthit, arna kuq e formë të parregullt, që shtrihen në qafë dhe fytyrë për disa orë. Të nesërmen puçrra përhapet në bagazhin, dhe më vonë në gjymtyrëve të poshtme dhe të sipërme.

4. Periudha e shërimit, në të cilën ndryshimet skuqje, duke u bërë kafe, mbetur, megjithatë, edhe për 1-15 javë. Lëkura është e thatë, nuk ka lëkurë, temperatura bie në të njëjtën kohë, por gradualisht, gjendja e përgjithshme përmirësohet.


Kjo është një sëmundje akute infektive virale mund të ketë pasoja negative, sidomos fruthi mund të shkaktojë komplikime të tilla si otitis, pezmatim i fytit, gjëndrave, imët guri, pneumoni. Komplikime më të rënda janë konsideruar fruth meningjit, Meningoencefaliti, encefalit, por për fat të mirë ajo është e rrallë. Fëmijët e sëmurë duhet të jetë nën mbikëqyrje të ngushtë mjekësore, i bëri ata të kujdesen. Nëse prindërit e fëmijës vënë re vetëm shenjat e para të fruthit duhet të informojë menjëherë mjekët. Cyrus edhe pa komplikime është një sëmundje mjaft e rëndë dhe të gjitha pasojat e përbëjnë arsye për hospitalizimin e menjëhershëm të fëmijës. Fëmijët deri në vitin shpesh të vështirë për të tolerojë sëmundje, paraqiten komplikime shpesh shihet në shtrat, kujdesit higjenik. Sëmundja është vaksinimi dy herë: në 1 vit e 6 vjet.