Sëmundje akute infektive fruth i keq


Agjent shkaktar i sëmundjeve infektive të tilla si ethe flakë të kuqe, strep i atribuohet grupit A. tipar dallues i kësaj sëmundjeje është konsideruar se ethet e kuqe flakë kombinon skuqje të mirë të lëkurës dhe dhimbje të fytit. Këto simptoma karakteristike, veçanërisht kur rash jo të rënda, shpesh bën gabim të bërë sëmundje për pectoris, ndërsa njerëzit e sëmurë me fruth i keq vazhdon të jetë një burim i infeksionit.
Ethet e më e zakonshme akute infektive flakë të kuqe sëmundje prek fëmijët nga 1 vit deri në 9 vjet, dhe sëmundja është konsideruar si sëmundje të tjera të rrezikshme për fëmijë - fruthi. Në epidemive të rënda dhe pa kujdes mjekësor numër të duhur të mundshëm të konsiderueshëm të vdekjeve. Infeksioni është në gjendje të transmetohet nga një person i infektuar me një të shëndetshëm duke përdorur grimca të vogla të pështymës, kur teshtitjes, kollitjes, rozyazytsi përmes mallrave të konsumit përmes palëve të treta, dhe personi i sëmurë është një burim i infeksionit për të gjithë periudhën e sëmundjes. Për më tepër, edhe i sëmurë me të kuqe, personi ethe batsylonosiyem është në gjendje të qëndrojë për një muaj apo më shumë për të shërohen, veçanërisht në qoftë se ka pasur komplikacione me sekrecionet purulent natyrë dhe në inflamacion të fytit, hundës dhe fytit. Infeksion akut, i njohur si fruth i keq, dhe shumë sëmundje të tjera karakteristike të fëmijërisë, ajo prodhon izolim të mëtejshëm. Periudha e inkubacionit e fruth i keq është 3-6 ditë, nganjëherë deri në 15 javë në disa raste të reduktuara për disa orë.Mënyra më e zakonshme e transmetimit është ajrore, kështu që nuk është shumë më pak mënyra e kontaktit, megjithatë, dhe kjo ndodh. Burimi i rrezikut ndaj fëmijës mund të bëhet lodra e dikujt tjetër, enë kuzhine dhe sende të tjera shtëpiake që pak para se të përdoren të sëmurët. Zhvillimi i sëmundjes ka karakter të veçantë: ethet e flakë të kuqe fillon ndjeshëm, kryesisht papritur, temperatura e trupit është në gjendje të rritet në shumë të larta (39-40 gradë), kjo varet nga ajo ashpërsia e sëmundjes. Quickens rrahje zemre, ndjeu gjendja e keqe, dobësi. Fëmija i sëmurë bëhet i përgjumur, të fjetur, me humor, në qoftë se mund të themi - ankohet për dhimbje koke, ethe torturuar atë. Nëse gëlltiten ushqim solid ka dhimbje, ndonjëherë të përzier dhe të vjella, sidomos në fazën fillestare të sëmundjes.


Kjo është një sëmundje akute infektive ka një simptomë karakteristike, domethënë, skuqje të kuqe flakë ethe duket specifike të lëkurës. Duket e parë në qafë, trupin e sipërme, por shpejt përhapet në gjymtyrë dhe fytyrë. Kjo i nxituar i shoqëruar nga kruarje, lëkura bëhet e thatë me prekje, por kur sëmundja është në kulmin e saj, ka një thyerje e qartë. Një simptomë tipike e fruth i keq lëshojnë dallim të qartë në mes të cheeks kuqe dhe trekëndëshit nasolabial, i cili është shumë i zbehtë.


Rritja ka filluar të lënduar dhe nyjet limfatike në të prekur, ata bëhen të dendura. Buzët e një fëmijë të sëmurë duke marrë ngjyrë të ndritshme qershi, ata potovschuyutsya, pak ditë pas fillimit të sëmundjes që mund të formojnë ulcerat e vogla dhe të çara. Para se të zhduken pa gjurmë, nxito në gjendje të mbajë jashtë për disa ditë deri në një javë. Kur sëmundja është një simptomë specifik është lëkurë dhe ndarë lëkurë mbi shputën e këmbëve dhe pëllëmbët.

Kjo sëmundje akute infektive ofron kujdes për një fëmijë të sëmurë, nëse ethet e lehtë flakë të kuqe ndodh ose gjendja e pacientit është vlerësuar si, trajtimit të moderuar të jetë e mundur në shtëpi. Në raste të rënda, fëmija të shtrohet në spital. Gjatë skuqjes për një pacient kërkon pjesën tjetër krevat, e cila është larguar pas 4-5 ditësh pas njolla është zhdukur. Në mënyrë që të sjellë trupin e toksinave, një fëmijë qëndron pijshëm, dhënë gatuar ngrohtë tepërt të ushqimit në shtetin semisolid. Të gjitha medikamente duhet të përshkruhen nga mjeku juaj, zakonisht norma antibiotikët pranimit që e bën më të lehtë për të shërohen. Sot në botë nuk ka vaksinë kundër kësaj sëmundjeje.


Sëmundje përshkruar akute infektive ka disa forma, duke përfshirë fruth i keq është:
1. Эkstrabukkalnoy formon se sot nuk është mjaft e rrallë. Kjo temperaturë flakë të kuqe zhvillohet me shpejtësi, periudha e tij e inkubacionit është e shkurtër dhe sëmundja fillon qysh në momentin kur agjenti hyn në trup. Dhe Streptococcus që shkakton këtë formë të sëmundjes, penetron mbuluar lëkurë është e dëmtuar (djegiet, plagët, erozioni), për më tepër, tiparet më karakteristike të kësaj forme të nxituar të kuqe, ethe kanë filluar nga pika e depërtimit të patogjen. Ajo nuk ka shumë karakteristika formë e natyrshme fruth i keq e zakonshme: nyjet limfatike nuk përflakur në qafë, nuk ka asnjë inflamacion në orofaringut.


2. Forma Veshur e fruth i keq është më e zakonshme në mesin e pacientëve të cilët kontraktuar atë në moshën e rritur. Kjo bazë sëmundje janë shprehur dobët dehje, skuqje dhe të varfërve në ngjyrosur dim, skuqje zgjat një periudhë të shkurtër kohe.

3. Forma toksike-septik ose të rënda të sëmundjes ndodh kryesisht tek të rriturit. Zhvillimi i sëmundjes me të shpejtë, me një ethe të rënda. Rritja karakteristike shpejtë në manifestimet e sëmundjeve kardiovaskulare, ul presionin e gjakut, impuls si fije, këmbët holodiyut dhe duart. Zhvillimi i mundshëm i hemorragjike - gjakderdhje të lëkurës. Për neduzi kryesore duke shtuar një numër faktorësh të ndërlikuar, të tilla si përçarje të veshkave, zemrës, joints prekur, otitis mundshme, grykët, etj