Endometritis akute qelbëzuese
Endometritis është një sëmundje gjinekologjik, në të cilën inflamacion është një shtresë e brendshme funksional të mitrës. Kur infeksioni endometritis për arsye të ndryshme (kryesisht bakteret, të paktën - kërpudhave apo viruset), duke thyer sterilitet zgavrën, në mitër dhe tubat fallopiane dhe zhvillon atje.

Shkaqet e kësaj sëmundjeje mund të konsiderohen: dobësimi i sistemit imunitar të njeriut, mangësi vitamina, kushtet vazhdueshme stresi, ndryshimet në microflora vaginale, të cilat mund të ndodhin ndryshime kur të shpeshtë të partnerëve seksualë, mos-pajtueshmërinë me higjienën personale dhe të tjerët. Sëmundja dhemb shumica e grave që kanë pasur lindje të vështira, aborte, pra nga dëmtimi mekanik i qafës së mitrës dhe të mitrës vetë.Endometritis ndarë në akute dhe kronike.
Endometritis akute qelbëzuese shpesh zhvillohet në prani të gruas pas lindjes. Kjo ndodh në 45% të grave pëson seksion cezariane. Dobësuar nga trupin e një gruaje nuk mund të rezistojë infeksion marrë brenda. Endometritis akute manifestohen simptomat e mëposhtme: dhimbje akute të barkut, dobësi trupi, ethe, shkarkimit purulent me erë të fortë nga trakti gjenital. Në ekzaminimin fizik, mjeku përcakton në bazë të endometritis, compaction dhe për të rritur madhësinë e mitrës, butësi anë murin e mitrës.

Nëse nuk formën patrajtuar akute të endometritis, ajo shkon në një formë kronike. Sëmundja do të kthehen përsëri dhe përsëri gjatë stresit, të dridhura të vogël. Nuk do të shërohet shumë më e vështirë. Ngjitet intrauterine vulë dhe mund të mbetet në një grua për jetën.
Simptoma kronike endometritis:
- diktim konstante;

- shkelje e përsëritjes së menstruacioneve;

- abortet sayazytsilni;

- infertilitetit.

Inflamacion kronik i mitrës dhe tubave fallopiane, sëmundja mund të kërcejnë në organet fqinje dhe manifestuar në formën e komplikimeve të ndryshme të rënda.

Çfarë ju merrni endometritis:
- marrëdhëniet seksuale pa mbrojtje adekuate;

- gjatë marrëdhënieve seksuale me partnerë të ndryshëm;

- Klamidia;

- vaginosis bakteriale;

- gonokoku dhe të tjerët.
Trajtimi i endometritis zakonisht kryhet në spital. Për të mbuluar gjithë spektrin e mikroorganizmave, mjeku përzgjedh dy prej drogës. Që tregon përdorimin e imunomodulatoreve dhe përgatiten produktet.

Për të parandaluar këtë sëmundje, mjekët këmbëngulin në përjashtimin beskontratseptsyonnыh marrëdhënie seksuale me partnerë të rastësishëm.