Tuberkulozi shpërndahen tek njerëzit


Tuberkulozi ndryshme shpërndarë përhapur me nivelet aktuale. Ata mund të jenë një burim si ato që u shfaq kohët e fundit, dhe përsëri aktivizuar vatra e infeksionit. Trajtimi i kronik shpërndahet tuberkulozi kërkon më shumë përpjekje nuk është gjithmonë të ketë sukses. Flisni për tuberkulozin shpërndahet tek njerëzit!
Një shumëllojshmëri e tuberkulozit të shpërndara - tuberkulozit miliary - u diskutua në seksionin e infeksionit TB primar, sepse kjo mund të ndodhë dhe tuberkulozi mesëm fillor dhe. Përveç kësaj, sredneochahovыy përbashkët, krupnoochagovy tuberkulozin kufizuar dhe përhapur shpërndarë.Në mëshirë të fatit të dalluar forma:
- mprehtë,
- subakut,
- kronike.
Ostro në njerëz ndodh tuberkulozi miliary, por trajtimi i hershëm, pacientët mund të shërohet plotësisht, pavarësisht procesit të theksuar gravitetit. Subacute tuberkulozi shpërndahet është forma më e zakonshme. Sëmundja mund të marr pjesë në maskaradë si gripi se vonuar bronkit, pneumoni fokale.
Në disa raste manifestimet janë lokalizimi më të zakonshme extrapulmonary tuberkulozi (renale, riprodhues, kockave, etj). Shenjat e mundshme të zhvillimit vыpotnoho pleurit.


Vërejtur objektivisht në mushkëri vetëm wheezing dridnopuzyrchasti lagësht. Në gjakun duket nivele të moderuar të larta të leukociteve, ESR - 20-30 mm / h. Në radiographs të dy mushkërive, kryesisht në pjesët e tyre të sipërme të jashtme, janë të shpërndara në xhepat e eklipset e të njëjtit lloj në sfond rrjetë vrazhdë - ose foto melkopetlystoho. Kur filloi menjëherë racional proces subakut terapi mund të shërohet. Nëse formulari subakut nuk u zbulua në kohë, sëmundja vazhdon të përparojë ngadalë dhe gradualisht të bëhet kronike, mushkëritë janë formuar të shumta, të shpërndara, densiteti të ndryshme dhe madhësive lezione, mbresë ndryshon emfizemë. Rënia e lezioneve të çon në formimin e dëmtimit të dhëmbëve individuale ose të shumëfishta të cilat mund të përhapet në lumen bronkial.


Tuberkulozi kronik shpërndahen në njerëz karakterizohet nga:
- paraqitja e dyspnea (natyra ndonjëherë astmatik)
- kollë me lirimin purulent përmban mukusit,
- hemoptysis,
- mosfunksionim i sistemit kardiovaskular.
- uljen e presionit të gjakut,
- takikardi,
- çrregullimet e gjumit,
- djersitje.

Objektivisht, mushkëritë dhe trupin vërejtur shumta të shpërndara wheezing thatë dhe i lagësht. Në gjak gjatë acarimin proces tregojnë nivele të moderuar të larta të leukociteve, monocitet. Në bronke gjatë bronchoscopy diagnostike janë shpesh ndryshime specifike. Kur X-ray e mushkërive janë xhepa ndërprerje e madhësi të ndryshme dhe dendësisë, janë më pak simetrike se subakut formojnë një model rrjetë, emfizemë, i hollë, stampuar quajtur kështu, për shkak të zgavrën e uniformitetit. Rrënjët e mushkërive forcuar si rezultat i sklerozë të shumëfishtë, zemrën dhe enët e mëdha janë të "varur" pozicion. Shpesh bashkim në mes të mushkërive dhe pleurë, pleurë dhe diafragmë.