Pets janë një burim i infeksionit


Pets janë një burim i infeksionit të rrezikshme për njerëzit është themeluar fakt, si njerëzit dhe kafshët kanë një numër të mjaftueshëm të sëmundjeve të zakonshme. Por kjo nuk duhet të jetë një arsye vidyazyka i komunikimit me kafshët. Për të shmangur infeksion yyazytsirnist razborschykamy sëmundje të ndryshme të cilat kafshët duhet të ketë disa njohuri rreth këtyre sëmundjeve. Dhe, sigurisht në përputhje me masat e parandalimit.
Egërsi
Sëmundja më e zakonshme është egërsi. Kjo është një sëmundje fatale e shkaktuar nga një virus virus tërbimit, transmetohet përmes pështymës gjatë një kafshë kafshoj. Person i infektuar mund jo vetëm qentë, por edhe nga macet, dhelpra, hedgehogs, shkop dhe disa gjitarëve. Gjithashtu sëmundje raznoschykamy janë lopë dhe kuaj.Kur infektimin një kafshë ose një person konsiderohet të jenë shenjat e para të ankthit, panikut, humbje e oreksit. Pasi virusi in vivo manifestohet në agresion, dhe paralizë pas ndodh vdekja. Simptomet përfshijnë: dhimbje në vendin e kafshimit, frikë nga drita, ujë, hallucinations, jargëzim, dobësi e gjymtyrëve dhe konvulsione. Në kafshë, virusi manifestohet në ushqim vidyazytsi, dashuri papritur, teka, ata fillojnë objekte ashpër, tokë dhe të fshehur në qoshet. Kafshët e egra tregojnë të njëjtin guxim - në bazë të njerëzve.


Deri më sot, nuk ka trajtim efektiv të tërbimit. Nëse jeni të kafshuar nga një kafshë të panjohur, plaga duhet të lahen me ujë të ngrohtë me sapun dhe të aplikojnë për institucionin. Dhe kafshët e tyre duhet të ngulitin.

Toxoplasmosis
Sëmundje të tjera të përbashkëta të cilat mund të transmetohen nga kafshët - është toxoplasmosis. Kryesisht sëmundja transmetohet nga macet, por mund edhe të qenve dhe lepujt nga feces të kafshëve të sëmura ose nga kontakti me mish të papërpunuara. Si në kafshë dhe në njerëzit sëmundja është shpesh asimptomatike, është në kundërshtim me gjendjen e përgjithshme të trupit, ose në sëmundjet tifopodobnoho. Sëmundje mrekullueshëm sy, sistemi nervor, zemra dhe organet e tjera vitale. Përcaktoni shkatërrimin e trupit sëmundja mund vetmi laborator. Sëmundje veçanërisht e rrezikshme gjatë shtatzënisë, si shkaqet e vdekjes fetale. Prandaj, për të shmangur infeksionin e grave shtatzëna duhet të shmanget kontakti me kafshët, shumë më pak të angazhohen në kujdesin.


Psitakozës
Është burimi i infeksionit dhe zogjve. "Sëmundje Popuhaynaya" ose një emër mjekësor - psitakozës (pneumonia klamidia) shkaktohet nga klamidia. Infeksioni ndodh kontakt kur njeriut me zogj, edhe pas vdekjes së tyre. Sëmundja ndodh në fëmijët është e vështirë, trupi i verës në njerëz me sëmundje bronkopneumonare, dobësuar sistemin imunitar. Në një tjetër kategori e njerëzve sëmundja redukton efikasitetin.

Simptomë e zogjve: përgjumje, nahohlynost, teshtimë, sy hnoenye, diarre. Në njerëz, temperatura 39 gradë e, dobësi, dhimbje të muskujve, kollë të thatë, rritje shpretkë, mëlçisë. Gjithashtu, sëmundja mund të tregojnë shenja të meningjitit.

Me qëllim të parandalimit të psitakozës në identifikimin simptomat e mësipërme në zogj, duhet të "komunikuar" me ta në një maskë, doreza, dezinfektohen pas kryerjes së fytyrës dhe duarve.

Helminthoses
Pets janë një burim i infeksioneve të tilla si krimba apo helmintiasis shkaktuara nga të ndryshme Worms-parazitëve. Infeksioni mund të ndodhin nga qentë (ehinokokky, roundworm), nga macet (roundworm). Dashamirët e kuzhinës kineze dhe koreane është bashkim i disa specieve të rrezikuara të parazitëve. Infeksioni ndodh nëpërmjet kontaktit me flokë të kafshëve, jashtëqitjeve, dhe ndonjëherë nga pleshtat.

Simptomë kryesore është prania e parazitëve dhe vezët e tyre në Calais, ka përzier, anemi, të vjella, dhimbje barkut, kreu. Ajo gjithashtu mund të jetë pezmatim i lëkurës, reaksionet alergjike.