Infeksioni me virusin e hepatitit B njerëzore


Dentisti Kabineti, floktar, operativ, shtëpi vet - në të gjitha këto fusha mund të ndodhë infeksionin e njeriut me hepatit B. Dhe njerëzit e infektuar bëhen një burim i rrezikut për të dashurit e tyre.
Serioze dhe rreziku janë të punëtorëve shëndetësorë, të cilët shpesh kanë kontakt me gjak. Ajo Kirurgët, laboratore stafit, dentistë. Dhe përveç kësaj, ndoshta edhe infeksion i njeriut që nuk ka lindur ende - nga nëna e saj gjatë shtatzënisë apo lindjes.
Në vendin tonë çdo vit me virusin e hepatitit B infektuar rreth 50.000 njerëzve dhe ka rreth 5 milionë transportuesit kronike të këtij virusi, të cilat përfaqësojnë një rrezik të vërtetë për të tjerët, si një burim potencial i infeksionit.


Shumë transportuesit kronike e B virusin e hepatitit përfundimisht zhvilluar një formë kronike të sëmundjes që lëviz në cerozë mëlçisë dhe kancerit. Ndonjëherë Hepatiti njerëzore rezultatet e infeksionit B në formë rrufe e sëmundjes, e cila shpesh përfundon në vdekje.

Metoda infeksioni me virusin e hepatitit B
- Transfuzioni i gjakut apo komponentëve të gjakut;
- Kontakt i drejtpërdrejtë me gjak të infektuar, të tilla si transfuzionin e saj;
- kontakt indirekt me gjak të infektuar - të ashtuquajturën "rruga spray" infeksion, e cila është e zakonshme në drogës dhe infeksionit të njeriut nëpërmjet instrumenteve neodnorazovыe mjekësore, makina rroje dhe kombinezon;

- seks në të cilën virusi transmetohet së bashku me tajitje vaginale, spermë dhe gjakun e çara dhe thyerje, dhe rrezikun e infeksionit është në proporcion të shpeshtësisë së kontaktit me një person të infektuar;
- transmetimit vertikal të virusit nga nëna tek fëmija gjatë zhvillimit të fetusit apo gjatë punës, ndërsa besohet se në qoftë se fëmija nuk është i infektuar me virusin e hepatitit B në lindje, atëherë, në qoftë se ajo nuk e fut ajo duhet të jenë të infektuar gjatë pesë viteve të ardhshme;
- kontaktet familjare të bartësit kronikë të virusit apo pacientët veçanërisht të rëndësishme për familjet ku ka bartës kronike të infeksionit.


Periudha e inkubacionit e hepatitit zgjat 45 në 180 ditë, mesatarisht është 120 ditë. Besohet se nga momenti i infektimit deri në momentin kur sëmundja bëhet i pashmangshëm, është 1-2 javë, kur sëmundja parandalimin mund të kryhet si një skemë vaksinimi emergjent parandaluese 0-1-2-12 dhe administrimin e imunoglobulinave.
Kërkohet hepatitit B për fëmijët, si në qoftë se masa e tij në një moshë të re, me 50-95% iyazytsirnistyu tij do të hyjë në një formë kronike, e cila më pas çojnë në cerozë dhe kancer të mëlçisë primar. Rinj fëmija është i infektuar, rreziku më i madh që do të bëhet bartës kronikë të virusit të hepatitit B ndryshuar. Në të sapolindur 90% e hepatitit viral ndodh pa asnjë simptomë në 70-90% të rasteve shkakton transportuesit kronike të virusit, dhe 40-50% - hepatitit kronik.


Për të rriturit statistika të tjera. Rreziku i përhapjes së infeksionit në kronike të ulët - 6-10%, dhe incidenca e sëmundjeve me verdhëz të lartë - 30-40%. Kjo është për shkak të maturimit të sistemit imunitar, që më mirë funksionon, të ndritshme sëmundja shkon pak rrezikun e infeksionit kronik. Feature hepatitit B virus është fakti se ajo vetë nuk do të të shkatërrojë qelizat e mëlçisë e njeriut, dhe është vetëm një pasojë e sulmeve ndaj tyre nga ana e sistemit imunitar. Kështu, hepatiti B - kjo sëmundje autoimune.
Një nga simptomat e hepatitit është verdhëz, e cila duket si lëkurë të verdhë dhe të bardhë të syve, urina e errët, njollë e feces. Në disa raste, hepatiti të ngjashme me gripin. Pacientët të ndodhë humbje e oreksit dhe dobësi. Sëmundja nuk është i regjistruar si hepatiti dhe diagnostikuar disa kohë më vonë, në analizën e "antigjenit Australian".


Rrallë rezultati vdekjeprurës vijim infeksioneve rrufe dhe shumë të rënda, rreziku i cili rrit në praninë e sëmundjeve të mëlçisë njerëzor. Me pjesën më të madhe vdekja yyazytsirnosti mund të vijë vetëm pas 35-40 vjet si pasojë e kancerit të mëlçisë fillore, rreth 65% e të cilave ndodh si pasojë e hepatitit kronik B.
Trajtimi i kësaj sëmundjeje të rrezikshme shpesh është i paefektshëm, nuk mund të arrijë shërimin e plotë dhe ka shumë efekte anësore. Për më tepër, trajtimet që do të privojë personin e infektuar nga transportuesit kronike të virusit nuk ekziston.

E vetmja mënyrë që të mos merrni të infektuar me virusin e hepatitit B sot - është vaksinimi.