Infeksioni me virusin herpes njeriut


Ajo do të duket probleme njohur, e njohur për secilin prej nesh - plagë fryrë dhe itchy keqe në buzë gjatë të ftohtit. Më shpesh ky lloj probleme marrim me indiferencë të vazhdueshme - pobolyt dhe do të jetë, të harruar, në botë ka probleme shumë serioze. Dhe absolutisht asgjë!
Herpes nuk mund të jetë krejtësisht i papritur në gojë, në vendin e zakonshëm dhe mjaft i parrezikshëm, dhe mukoza e syve, hundës ose farë e keqe, ose në organet gjenitale. Që nga virusi herpes AIDS në thelb të krahasueshme si një infeksion të vetme njerëzore me virusin herpes çon në faktin se ai mund të jetë i gabuar kohë dhe në një vend të papritur. Në këtë rast, dëmi nga virusi nuk do të jetë vetëm një problem kozmetike. Pse?


Fakti që infeksioni të njeriut me virusin mund të ndodhë në mënyra të ndryshme. Të bëhet një bartës të mundshëm të virusit herpes në mitër, gjatë infeksionit në qoftë se ajo ndodh përkeqësim të ashtuquajturit formë gjenitale të virusit përmes puthjes, prekur dhe kontakte të tjera të ngushta, nëpër enët e zakonshme që ju të merrni virusin herpes fytyrës. Por infeksioni i tij gjenital njerëzore ndodh nëpërmjet formularit të kontaktit seksual, kështu që i takon kategorisë së sëmundjeve që transmetohen seksualisht.


Përveç kësaj, pavarësisht nga fakti se mendimi para të përhapjes së herpesit që prek sipërfaqen mucous e buzët, hunda, sytë, të ndryshme nga herpes gjenital, të cilin vendoset kryesisht në organet gjenitale, ata mund të ndërpritet. Çfarë do të thotë kjo? Getting në një mjedis të pazakontë, herpes gjenital fytyrës dhe nuk vdes dhe të fillojnë të shumohen edhe më tej, dhe nuk urren zonat e pazakontë të trupit, të tilla si sipërfaqja e barkut, prapa, gjoks.
Riprodhimi i të gjitha herpesit shpesh vjen në një kohë kur përkeqësimi sistemi imunitar duket i dobët. Simptomat fillimi i saj është mpirje apo ndjesi shpimi gjilpërash, djegie dhe kruarje në lëkurë. Për disa orë në sipërfaqe janë të vogla flluska. Ata shpejt ia plas, duke hedhur në mjedis, si një numër të madh të viruseve. Ishte në këtë kohë një person është veçanërisht ngjitëse. Megjithatë, virusi herpes, janë mikroskopike në madhësi, nuk fluturojnë sepse infeksioni i tyre njerëzore mund të ndodhë vetëm nëpërmjet kontaktit të ngushtë me një ulçerë formuar, për shembull duke prekur apo puthur. Në të njëjtën kohë, dhe pacienti mund të përhapin infeksionin më tej, në pjesë të tjera të trupit të tij.

Siç e kemi parë, të infektuar me virusin herpes shumë lehtë. Kjo është arsyeja pse rreth 90% e njerëzve tanë të planetit janë bartës të formës fytyrë virus. Nëse buzët tuaja të paktën një herë u shfaq ethe, ju përkasin numrit të tyre.

Për fat të keq, krejtësisht të shpëtoj trupin tuaj e cila ajo zgjidhet "mysafir" e pamundur. Duke dalë një ditë, ai kurrë nuk do të largohet nga vendbanimin e ri. Hynin në trupin e njeriut në asnjë mënyrë, virusi herpes fillon të depërtojnë komponentët ndjeshme të sistemit tonë nervor. Kjo është ku ai jeton dhe të fillojnë për të riprodhuar.

Shpesh, megjithatë, banon në njerëzore virusi herpes trupi sillet krejt në heshtje, me kalimin e viteve nuk mund të zbulojë praninë e tyre. Në raste të tjera, njerëzit e infektuar me ta disa herë në muaj, pothuajse vazhdimisht vuajnë nga plagë të shfaqen në trup. Ndonjëherë arsimit pafajshëm-looking ulcerat shoqëruar dobësi, ethe, temperaturë.

Këto dallime janë të shpjegohet me faktin se sistemi ynë imunitar është vazhdimisht në një gjendje të virusit herpes luftuar. Ajo ndihmon bartës të virusit të mbeten të shëndoshë. Në qoftë se trupi i njeriut ka një mbrojtje të fortë imunitar, nuk mund të përmend ekzistencën e viteve herpes. Megjithatë, një herë kjo mbrojtje dobësohet, virusi herpes menjëherë e bën vetë ndihet.

Dhe nuk mund të jetë vetëm defekte kozmetike në fytyrë. Çdo dëm të personit kornea virusi herpes mund të humbni vizion. Një Herpesi gjenital shpesh shkakton mungesë të dobët ose të plotë të seksualitetit. Braktisur ajo çon në varfëri. Por kërcënimi më i madh se virusi paraqet për gratë shtatzëna dhe foshnjat.
Statistikat Botërore thotë se në fazat e hershme të përkeqësimit shtatzënisë forma të virusit herpes gjenital të çojë në dështime në 25% të rasteve, dhe në fazat e mëvonshme - në 50% të rasteve. Herpes neonatale merr jetën e 85% të fëmijëve të infektuar.

Kjo është arsyeja pse ata të cilët konsiderojnë sëmundje të padëmshme herpes janë të gabuara. Dhe të shpëtoj të virusit herpes është e pamundur sot, përpjekjet e mjekësisë moderne kanë për qëllim përjashtimin e acarimin dhe riprodhimin e virusit.

Aktualisht, përgatitjet e zhvilluara të cilat mund të praktikisht të eleminuar manifestimet e sëmundjes dhe për të parandaluar atë përhapet në trupin e njeriut. Megjithatë, mjaft larg nga kostoja e lartë, ata kanë një tjetër pengesë. Fakti se në mënyrë që të veprojë në mënyrë efektive drogë, ata duhet të përdoret në doza shumë të mëdha, përndryshe efektin e dëshiruar në virusit herpes nuk është arritur. Por përdorimi i këtyre barnave për një kohë të gjatë, ndonjëherë - për vite, mund të rrënojat shëndetin e veshkave apo tërësisht rritet tullac. Përveç kësaj, pak njerëz e dinë që këto barna janë prodhuar jo vetëm në formën e ointments, por në formën e tabletave dhe tretësirë ​​për injeksion intravenoz, dhe në këtë mënyrë duhet të dini se çfarë forme e lirimit është caktuar, për shembull, për syrin.

Prandaj nuk është e nevojshme të vetë-mjekoj. Çdo dëmtim të virusit herpes sy më të mirë për të parë një okulist nëse organet urogjenitale sistem prekur, ju duhet të konsultoheni me një urolog ose sëmundje veneriane. Dhe më e rëndësishmja, është e nevojshme për të forcuar sistemin imunitar. Në luftën kundër sistemit imunitar virusit herpes është e saj më të rëndësishme dhe të domosdoshme.