Infeksioni i infeksionit zorrëve të njeriut


Jo shumë kohë më parë, një nga temat ishte shpërthimi i sëmundjes së zorrëve në Evropë. Si autorë infeksionit dhe infeksionit zorrëve të quajtur kastravecat spanjolle, fasule dhe Hamburg. Çfarë duhet të bëni nëse konsumimi i perimeve mund të jetë i rrezikshëm, dhe të sigurojë veten me vitamina, ende kanë nevojë?
Shpërthimi i fundit i infeksionit zorrëve është shkak për përhapjen e thashethemeve të ndryshme dhe panik. Kështu çdo arsye për të besuar një infeksion të ri zbuluar më parë të panjohura për njerëzimin, mjekët dhe shkencëtarët nuk e kanë parë. Pashkelur ose veçanërisht e rrezikshme pasi ajo nuk ishte e njohur. Fakti që infeksioni i infeksionit zorrëve të njeriut në të gjitha rastet ka qenë faji i të gjitha të njohur E. coli. Ky mikroorganizëm i aftë ekzistojnë mrekullueshme në zorrë të kafshëve me gjak të ngrohtë dhe të njerëzve. Kjo është gjithmonë një burim i feces. E. coli, ose siç quhet në latinisht, Escherichia coli, i cili vrau në Evropë 17 njerëz, në këtë rast tjetër patogjenitetit të veçantë. Infeksioni i njeriut shoqëron dehje të rënda, diarre të përgjakshme dhe ethe. Megjithatë, shfaqja e këtij lloji në botë shkencore nuk është konsideruar si një ndjesi për shkak mutacion i mikroorganizmave - diçka e përhershme, variacione të reja dalin shpesh. Një infeksion i zorrëve përhapjen studiuar me themel se kurrë për shkak të kohës dhe të disa ndryshimeve të rëndësishme që ky proces ka ndodhur.Infeksionet e zorrëve rastësisht quhet sëmundje e duarve të pista. Fakti që infeksioni i njeriut zakonisht ndodh në rastet kur këto nuk janë të respektuar dhe të pacenueshme rregullat bazë të higjienës:
• Për të shmangur infeksionin e zorrëve të infeksionit, gjithçka bosh do të bëhet përmes kontakt me ushqimin. Pas çdo kontakt me tokën dhe mbeturinat pas përdorimit të tualetit dhe llojet e tjera të ndotjes duhet të lajnë duart me sapun dhe ujë të rrjedhshëm. Përveç kësaj, me dorë larje - masë e detyrueshme përpara se të hahet. Enët, takëm dhe prerja bordet duhet të lahen tërësisht. Mos harroni të pastër peshqir. Insektet dhe brejtësve, si burime të mundshme të infeksionit të infeksionit zorrëve në fushën e përgatitjes dhe konsumit të ushqimit kërkojnë masa të veçanta të sigurisë.


• Produktet e pastrimit të plotë gjithashtu nuk mund plotësisht të parandaluar infeksionin e njeriut. Trajtimi i nevojshëm të ngrohjes. Në rastin e produkteve të kafshëve temperaturës, kur ajo duhet të jetë të paktën 70 C. ngrohje Standard është valë. E vetmja mënyrë e mundshme për të shkatërruar mikroorganizmat në ushqime janë gatim të kujdesshëm dhe tiganisje. Trajtimi termik lejon për të vrarë agjentët infektive, por kjo nuk do të të shkatërrojë toksina të prodhuara nga mikroorganizmave. Kjo është arsyeja pse shenjat e produkteve prishje nuk mund të përdoret edhe pas pjekje dhe gatim.

• Ushqimi që i është nënshtruar trajtimit termik, nuk duhet të kontaktoni lagësht. Përveç kësaj, ne mund të përdorim për këto grupe të produkteve të njëjtat prerja bordet, enë kuzhine dhe pajisje. Të gjithë ushqimin e detit dhe mishit duhet të ruhen ndaras, ose të paktën në mënyrë të izoluar nga ushqime të tjera.

• temperatura në frigorifer për jo më shumë se 5 riprodhimin e ngadaltë të mikroorganizmave, por nuk mund ta ndalojë atë plotësisht. Në këtë drejtim, ne duhet të kontrolloni rregullisht ruajtjen dhe raft jetën e ushqimit ruajtur në frigorifer. Ju nuk mund të përdorin produktet raft të cilëve jeta ka skaduar. Ky është një rregull elementare, por jo domosdoshmërisht ndihmon infeksion infektuar zorrëve. Sa për ushqime që janë të gatuar, ata mund të ruhet në temperaturë dhome më shumë se dy orë. Ushqimi të jetë i ftohtë ose hani.

• Uji për gatim dhe të pijshëm duhet të jetë zier. Burimet e ujit duhet të mbrohen nga ujërat e zeza dhe mbeturinat. Edhe në qoftë se shtëpia ka furnizim me ujë qendrore, neglizhimi ujë të valë nuk është e mundur. Nëse nuk ka sistem kanalizimi, mbledhja e ujërave të zeza dhe WC gropë duhet të organizohen jashtë shtëpisë.
• Shmangni të notuarit në ujë që mund të hyjnë në jashtëqitje njerëzore dhe kafshëve.