Sëmundja e shkaktuar nga infeksioni streptokoksike


Streptokoket - Gram-pozitive, fakultative anaerobe, bakteret asporohenni ose formë ovoyidnoyi sferike. Këto baktere që jetojnë në bimë dhe tokë, përveç kësaj, ata janë gjetur në lëkurën e njerëzve dhe kafshëve. Në varësi të lezioneve të trupit në formimin e njeriut e sëmundjeve të ndryshme të shkaktuara nga infeksioni streptokoksike. Ka shumë sëmundje që shkaktojnë strep. Në këtë artikull ne e konsiderojmë ato më të zakonshme.
Ethe akute reumatike apo sëmundje-Sokolsky Buyoya është një sëmundje akute inflamatore e indeve lidhës me procesin e lokalizimit mbizotërues në sistemin kardiovaskular që zhvillohet për shkak të një infeksioni akut të shkaktuar nga beta-hemolitik streptokokut të grupit A në njerëz të prirur për infeksion, më shpesh fëmijët dhe adoleshentët moshës 7 deri në 15 vjet.Për zhvillimin e etheve reumatike është e rëndësishme jo vetëm prania e llojit reumatoid të streptokokut, por sensibilizimin e parakohshme e tyre.
Në mënyrë tipike, sëmundja është paraprirë nga infeksioni streptokoksike, edhe pse sot më shumë se gjysma e pacientëve nuk tregojnë grykët ose faringjiti transferuar. Në shumë raste, infeksioni mund të jetë i fshehur pa manifestimet klinike dhe në këtë mënyrë nuk mund të mbjellë fyt me tendosje vyrulentnыy e grupit Streptococcus A. Midis fillim të faringjit streptokoksike apo grykët dhe simptomat e para klinike të etheve reumatike është gjithmonë një periudhë latente. Kjo është një mesatare prej 18 ditë. Gjatë kësaj kohe, nuk regjistrojnë çdo ndryshim klinike apo laboratorike shkaktuara nga inflamacion aktiv.


Kriteret kryesore klinike për sëmundje përfshijnë kardit, artrit, korea, eritemës unazore dhe nyjet reumatike, shtesë - ethe, arthralgia, rrit shkallën e sedimentimit të eritrociteve dhe proteina C-reaktive dhe PQ zgjatja interval në EKG. Prania e dy kritereve të mëdha dhe shenjat e infeksionit të kaluar apo një të mëdha, dy kritereve të vogla dhe shenjat e infeksionit transferuar lejon diagnoza e etheve reumatike.
Trajtimi i integruar i etheve reumatike përfshin trajtim shkakësore që është i drejtuar kundër Streptococcus, terapi anti-inflamator patogjene dhe trajtim simptomatik (eliminimin e dështimit të qarkullimit të gjakut, aritmisë kardiake dhe përcjelljeve, bilancit electrolyte, rikthim).

Një tjetër sëmundje që shpesh shkakton beta-hemolitik grupi Streptococcus A është glomerulonefriti akut. Kjo sëmundje më së shpeshti ndodh në fëmijët, adoleshentët dhe të rinjtë (nën 18 vjeç) është 2-3 herë më shpesh në meshkuj se në femra.

Nga kriteret klinike përfshijnë glomerulonefriti akut, sindromi urinar, e cila karakterizohet nga hematuria, oliguria, proteinuria, qelizat epiteliale në urinë dhe të reduktuar filtrimit glomerular. Në mënyrë të ngjashme, kur sëmundja do të shfaqet sindromi edemë në të cilën shtohet fytyrën (zakonisht në mëngjes), është anasarca mundur, hydrothorax, ascites, hydropericardium, proteinuria selektiv apo neselektyvnaya.

Sindromi i dështimit të zemrës është e karakterizuar nga cianozë, gulçim, ënjtje, zgjerimin e mëlçisë.
Sindromi i trurit i shoqëruar nga dhimbje koke, vizion të paqartë, rritjen e muskujve dhe eksitim mendor, humbje, pagjumësi, encefalopati dëgjuar antyspastycheskoy zhvillimin e tonik dhe konfiskimet clonic.

Sindromi i lezioneve inflamatore të glomeruli në glomerulonefriti do të shfaqet në dhimbje të ulët mbrapa, ethe, leukocytosis, soje përshpejtuar, hipo - dhe hyperhlobulynemyey.
Kur glomerulonefriti përshkruar shtatë Tabela Pevzner. Me antibiotikë, përdorni ato që veprojnë në sëmundje të shkaktuara nga infeksioni streptokoksike - penicilinë, ampicillin, augmentin.

Terapia Pathogenetic përfshin përdorimin e kortikosteroidet dhe drogës imunosupresive. Me përdorimin e anticoagulants heparin, fraksyparyn, kleksan, revyparyn me agjentët antiplatelet - Courant, trental, pentoxifylline, klopidogrel, complamin. Kontrollit lipidet e gjakut, caktimin statin.
Rózsa, e njëjta vlen edhe për sëmundjet që janë shkaktuar nga infeksioni streptokoksike, në vend Streptococcus pyogenes, erizipelë është se francezët «kuq», do të thotë - të kuqe.

Periudha e inkubacionit për fytyrat nga 3 në 5 ditë. Sëmundja fillon akute. Në ditën e parë ka dehje sindromi.

Kur skuqur formë rreth 6-12 orë pas shfaqjes së sëmundjes në lëkurë shfaqen skuqje dhe ënjtje me inflamacion, do të jetë gjithashtu i pranishëm dhimbje dhe ënjtje në vendin e inflamacionit.
Kur fytyra bullosa, përveç elementeve të mësipërme do të bëjë të njëjtën gjë me anë të demave flluska, të cilat përmbajnë lëng të qartë. Më vonë, dema të kthehet në kore kafe me një densitet të lartë, e cila ka refuzuar dy javë. Në të gjitha format e erizipela ndikon në sistemin limfatik - nuk është një lymphadenitis rajonal.

Në varësi të kursit, lindin ndahen në: fillor dhe korrente. Rikthim promovon diabet, vatra kronike streptokoksike infeksionit, lymphostasis.

Fytyrat Ilaçet përfshin trajtimin shkakësore, seri antibiotikët penicilinë, nitrofurans, sulfonamides, si dhe patogjene - NSAIDs, antihistamines.
Me trajtimet fizike terapi përshkruara rrezatimit ultravjollcë dhe terapi lazer.
Trajtimi kirurgjik është treguar për forma të komplikuara të sëmundjes.

Parandalimi shumë e rëndësishme e erizipela, e cila përbëhet nga plagët trajtimin, abrasions trajtim, si dhe pajtueshmërinë me rregullat e pa mikrobe dhe antiseptik në procedurat mjekësore.