Mbrojtjen e trupit nga infeksioni dhe imuniteti


Ne e dimë se sistemi imunitar mbron trupin nga mikrobet e dëmshme. Pse njerëzit sëmuren çdo vit nga të njëjtat infeksionet virale? Imuniteti ofron rezistencë ndaj viruseve dhe substancave të huaj. Nëse në të kaluarën keni lëvizur një ose një tjetër infeksion, sistemi juaj imunitar "kujtohet" patogjen e saj, se patogjen nëse ri-hyn në trup, ajo do të hidhen më shpejt. Çfarë duhet të jetë mbrojtja e trupit kundër infeksionit dhe imunitetit?
Megjithatë, kur bëhet fjalë për grip dhe infeksione të tjera respiratore akute virale (ARI), ju duhet të konsideroni disa faktorë që komplikojnë mbrojtje nga këto sëmundje. Së pari, ata mund të shkaktohet nga patogjene të shumta (më shumë se 200 lloje të viruseve), dhe së dyti, virusi mund të ndryshojë, shndrrohet. Prandaj, imuniteti fituar para është e pafuqishme kundër patogjeneve ftohjet reja, dhe kështu për jetën e njeriut mund të trajtohen njëjtë diagnozave.Kjo shpjegon faktin se gripit dhe SARS në numrin e rasteve të një pozitë udhëheqëse në mesin e të drejtave të patologjive infektive. Gjithashtu mbani në mend se përsëritje e ftohjet mund të shkaktojë imunitet të ulët. Si mund të mbrojtur kundër ndërprerjeve në sistemin imunitar? Ofrojnë siguri organizmit mjedisit, të mirë me ujë të pijshëm të cilësisë, të përpiqet për të shmangur marrjen në trupin e metaleve të rënda, radionuclides, pesticideve, nitrateve dhe helme të tjera. E gjithë kjo ndikon negativisht në sistemin imunitar.


Mos harroni rregullat e plotë e të ushqyerit. Periodikisht hani ushqime që kanë aktivitet antibacterial dhe antivirale, ju do të forcojë këtë imunitet. Mos shkoni në një formë kronike të sëmundjes, mosfunksionimi sa kohë i ndonji organeve të çojë në tension të vazhdueshëm dhe imunitet të ulët. Të heqë dorë zakone të këqija. Pirja e duhanit dhe alkoolit, dhe privimi gjumë të zgjatur në mënyrë të pashmangshme të çojë në ndërprerje në sistemin imunitar.

Rregullo nivelin e stresit mendor dhe fizik. Stresi i vazhdueshëm dhe lodhje minojnë fuqinë tuaj. Mos e merrni ilaçe pa arsye të mirë dhe rekomandimeve të mjekut. Kjo vlen drogë imunostimulues. Pothuajse të gjitha farmaceutike, disi, të ndikojnë në sistemin imunitar. Edhe duket drogë padëmshme bifidobacteria propafenon mund të shkaktojnë dobësimin e mekanizmave mbrojtës.


Shmangni rrezatimin ndryshme (nga pajisje, kompjutera, televizorë, telefona celularë, etj) sepse ato nuk ndikojnë në imunitetin. A nuk e vënë një shtrat dhe një tavolinë ku ka shumë priza elektrike. Kur rozyazytsi në një celular gjatë thirrjes parapagues, mbani telefonin larg nga koka dhe të lëvdojnë të gjithë veshin e tij vetëm kur abonenti është i lidhur. Më pak se shikojnë TV, prishet më të shpeshta kur punojnë në kompjuter. Më shumë ndodh në natyrë, ku ajri është i ngopur me joneve negative.