Kur njerëzit kanë nevojë për vaksinim kundër tërbimit


Egërsi - një sëmundje infektive virus i të cilit është në gjendje për të marrë në trupin e njeriut duke kafshoj infektuar kafshët e egra dhe të brendshme. Pështymë, e cila bie mbi bartësit e virusit në mukozën apo lëkurën e thyer mund të shkaktojë infeksion egërsi. Periudha e inkubacionit zgjat ndryshe, nga disa javë për 2 muaj, por në disa raste mund të zgjasë deri në një vit. Në procesin e komunikimit me një person të infektuar duhet të ndjekë masat si në pështymë si ajo është një virus. Rrezik të veçantë për njeriun janë shumë dhe të thellë të kafshon në kokë, krahë, fytyrë, qafë, dhe ndonjëherë ndodh që virusi i tërbimit mund të depërtojnë edhe përmes gërvishtjet të vogla dhe dëme në trup. Kur një infektuar kafshon kafshëve në kokë ose të përballen me rrezikun e jashtëzakonisht i lartë dhe është rreth 90%, duart pickim, kjo shifër është mbi 60%, këmbët - më shumë se 20%.


Megjithatë, statistikat e tilla nuk duhet të konsiderohet si një arsye për të mos zbatohen ose kërkoni ndihmë mjekësore. Mbani në mend se kafshimit te kafshët ekziston gjithmonë një rrezik për të marrë sëmundjen, dhe pa marrë parasysh se çfarë lloj kafshe ka kafshuar një person, sepse qeni edhe në dukje të vogla mund të jetë një përhapës i një sëmundjeje të rrezikshme. A nuk të përqëndrohet në shifrat e dhëna në marrjen e vendimeve kur njerëzit kanë nevojë për vaksinimet tërbimit nëse fakti ka pasur një pickim të ndonjë kafshe (e brendshme, dhe më i egër ose bredhjen), të jetë i sigurt që të konsultoheni me një mjek.

Pasi virusi i tërbimit hyn në trupin e njeriut, ai menjëherë fillon të shumohen, dhe ky proces është mjaft i shpejtë. Në pyetjen se kur një person është i detyruar është i vaksinuar kundër tërbimit zakonisht dallojmë tre faza kryesore, të cilat janë simptomat kryesore të tërbimit.

1. prodromal. Në vende janë tumoret kafshon, skuqje, kruajtje, dhimbje. Njeriu ndjen dhimbje koke, gjendja e keqe, ajo i mungon ajrit, temperatura e ngritur e trupit, ajo bëhet e vështirë të përtypë ushqim. Në çrregullimet e sistemit nervor qendror mund të jetë simptoma të tilla si pagjumesi, panik pabazë, kanë nightmares.


2. Эntsefalytnaya. Pas pak ditësh nga simptomat e para të fillojë fazën e dytë të sëmundjes. Ajo karakterizohet nga spazma dhimbshme, tkurrje të muskujve, të cilat mund të ndodh për arsye të ndryshme, të tilla si shkëlqim verbues, zhurma, etj Një person bëhet agresive, mund të qaj, mobilje pushimit, rroba lot. Midis sulmeve, hallucinations mundshme si auditory dhe vizuale, absurditet mundshme shkrifët. Njeriu në këtë periudhë është e rrezikshme, ka një rritje në fuqinë fizike. Me karakteristika të jashtme: rrit jargëzim, djersitje, takikardia rënda. Simptomë më i dukshëm është shkumë vjen nga goja e tij.


3. Përfundim. Ka gjymtyrë paraliza e shkaktuar nga virusi i tërbimit ndikon nervat e trurit, zvogëluar agjitacion psikomotorik. Pacienti bëhet pijet më të qetë e vet dhe të hajë më pak të bëhet spazma dhe konvulsione, por të gjithë pamje e normale, sepse pas një paraliza disa orë të qendrës së frymëmarrjes apo dështimit të zemrës në mënyrë të pashmangshme do të çojë në vdekje. Rezultati vdekjeprurës ndodh pa agoni, papritmas.

Kur personi mund të kenë nevojë vaksinim kundër tërbimit? Vini re përsëri se kafshoj çdo kafshë duhet të konsiderohet është rreziku potencial i kontraktuese virusin, dhe në përputhje me rrethanat, duhet të konsultoheni me një mjek i cili do të duhet të trajtohen. Në trauma paragrafët zakonisht bërë vaksinim kundër tërbimit në vendin tonë drogës që është përdorur për këtë qëllim - KOKAV. Kjo vaksinë intramuskulare të pacientit dhe mundësisht të filluar me rrjedhës së kafshimi ditore. Injections janë bërë sipas skemës: 1 ditë injeksion djeg, 2 injeksion në ditën e 3, 3 shtënë në ditën e 7, 4 injeksion në ditën e 14, 5 shtënë në 30 ditë dhe 6 injeksion në 90 ditë pasi një burrë u kafshuar kafshëve. Shpesh, nëse lëndimi është marrë rastësisht, për shembull, kafshë kafshuar, të njohur dhe vaksinimet, trajtimi nuk është vonuar për kohë të gjatë, në qoftë se kafshët nuk janë duke treguar shenja të tërbimit. Pra, për ata të interesuar, kur një person mund të kenë nevojë vaksinimit kundër tërbimit dhe që nachuvsya e famëkeq 40 injeksione të dhimbshme në stomak, ju mund të përgjigjem: droga moderne praktikisht pa dhimbje, injeksione intramuskulare janë bërë, dhe numri i tyre është më pak.


Shumica e vaksinave janë dhënë 1 ml, përforcojnë mbrojtjen imunitar të trupit të njeriut, kështu ai i reziston depërtimin e virusit tërbimit. Në mënyrë tipike, vaksina është futur në muskul trekëndësh apo kofshë. Nëse kafshët u gjetën ukusyvshoho sëmundjeve të njeriut, vaksinimi mund të ndërpritet. Në rastet kur nuk ka pasur një pickim të fortë përmes veshjeve që nuk është dëmtuar, dhe trupi nuk ka dëme të konsiderueshme të vaksinës indeve nuk mund të trajtojë. Përveç kësaj, mishi i sigurt hahet kafshëve tërbuar. Mos u frikësoni nëse keni pasur kontakt me një person të infektuar me egërsi, por trupi ju nuk keni dëme të lëkurës.


Reagimet negative ndaj vaksinë kundër tërbimit përfshijnë vulë të vogël në vendin e injektimit, një ënjtje të vogël, dhimbje të forta të mundshme. Ndonjëherë pas injektimit të ngritur temperaturën e trupit duke arritur në 38 gradë dhe më lart. Shpesh pas injektimit të rritur nyjet limfatike, në raste të rralla, ethe, dhimbje koke, reaksion alergjik. Vaksinimi kryhet mjek-specialist, nën kontrollin e tij. Me përkeqësimin e hospitalizimit dhe të mbështetet testin. Gjatë dhe pas vaksinimit është e ndaluar për të pirë alkool, ju nuk mund të shpejt, mbiftohem, punë jashtë orarit.