Infeksion i rrezikshëm citomegalovirusin dhe shkaqet


Citomegalovirusit (CMV), eshte e pranishme ne trupin e çdo personit dytë të rritur. Infeksioni transmetohet nëpërmjet piklave, nga gjaku i donatorëve dhe në transplantim të organeve. Megjithatë, në shumicën e rasteve infeksioni ndodh gjatë marrëdhënieve seksuale dhe duke puthur - me pështymë. Periudha e inkubacionit është 20 deri në 60 ditë. Në këtë kohë CMV ende nuk shfaqet, megjithatë, transportuesi i saj mund të infektojnë të tjerët - virusi jo vetëm që ndikon në qelizën bujtëse, por edhe të lëshuar në mënyrë aktive në mjedis.


Çfarë një CMV infeksion është e rrezikshme dhe shkakton? Faza akute infektive në varësi të imunitetit të përgjithshme dhe lokale të shtetit mund të marrë shumë forma. Sindromi Mononukleoznыy. Ai ka simptoma respiratore akute, dhimbje të fytit ose grip: ethe dhe të dridhura, dobësi dhe lodhje, dhimbje koke, dhemb muskuj dhe nyje, rrufë, dhimbje të fytit dhe gjëndrat pështymore Ndryshe nga sëmundje të tjera virale respiratore në infeksionit CMV, këto simptoma Ajo nuk ka marrë disa ditë dhe të qëndrojnë për një periudhë prej dy deri në gjashtë javë.


Inflamacion i sistemit urogjenital
Në shkaqet e forta seksit të shprehura në ose orchitis urethritis në gratë virusi është në gjendje të shkaktojë erozionit qafës së mitrës, endocervicitis, vaginitis dhe oophoritis. Formulari i përgjithësuar është shumë e rrallë. "Viktima" e saj - pacientët me HIV-pozitiv kancer gjatë kimioterapia dhe transplantin pacientët marrin imunosupresive. Inflamacion infeksioni citomegalovirusin rrezikshme përhapet në të mëlçisë, veshkave, shpretkë, pankreasit, gjëndrave mbiveshkore, sytë, mushkëritë, trurin.


CMV, goditur trupin me një sistem të fortë imunitar, "gjumë", dhe kjo mund të tërhiqni spinën, nëse jo për një fakt të rëndësishëm. Ajo ndërhyn me shtatzëni të sigurt dhe mund të dëmtojë shëndetin e fëmijës. Menjëherë obyazykamosya: infeksioni nuk transmetohet gjithmonë fruta, dhe në qoftë se transferimi nuk do të çojë në komplikacione. Por rreziku ekziston dhe nuk mund të injorohet. Infeksioni femër pas konceptim apo nxjerrje pushi aktivizimin e virusit shpesh shkaktojnë dështime dhe fetale. Një rrezik tjetër infeksion transplacental - lindja e një fëmije me aftësi të kufizuara. Këto përfshijnë hydrocephalus, paralizë cerebrale, mëlçi dhe mërzi, shurdhim lindura Ndonjëherë infeksionit CMV shfaqet vetëm në të dytë të - pesë viteve të jetës së fëmijës, duke deklaruar vetë prapambetje mendore, çrregullime psikomotor, shurdhim dhe patologji të sistemit urinar.


Të shpëtoj prej cytomegalovirus pamundura - ai qëndron me ne përgjithmonë. Gjatë fazës akute të trajtimit simptomatike infektive. Ajo është duke marrë drogë nonsteroidal anti-inflamator dhe të pijshëm tepruar. Në qoftë se një e keqe e rrezikshme ", atëherë bëhet në gjumë, terapi specifike është e nevojshme. Por kur një person i ulur në mënyrë të konsiderueshme e infeksionit CMV imunitetit shpesh recurs ose, si në shtatzëni kërcënon zhvillimi i komplikimeve nuk mund të bëjë pa të. Në këto raste, barna antivirale (ata nuk e shkatërrojnë patogjen, por të shtypur aktivitetin e saj) dhe immunomodulators. Vetë-kërcënuese infeksion dhe shkaqet e saj të papranueshme! Përzgjedhja e produktit më të efektshme dhe të sigurt, doza e saj dhe regjim varet indikacione individuale.