Simptomet e encefalit pas një pickim tik-tak


Kjo patologji është një infeksion fokale e cila ndikon në sistemin nervor qendror dhe organet e shkakton paralizë të gjymtyrëve dhe sëmundjeve tjera të rrezikshme. Zbuluar gjatë simptomat encefalit pas kafshimit shënoni ndihmë sa më shpejt të jetë e mundur për të filluar trajtimin që do të parandalojë zhvillimin e proceseve patologjike.

Simptomet e encefalit në njerëzJashtë patologji vetë nuk shprehin, kështu që shikoni për simptomat në pickim pamjen, kruarje apo manifestime të tjera nga ndjenjat nuk është e nevojshme. Shpesh sëmundja komplekse është shfaqur simptoma psikologjike.

Periudha e inkubacionit zgjat 8-20 ditë. Tashmë një ditë pas infektimit mund të jenë shenjat e para të encefalit. Procesi i infeksionit mund të ketë një kohëzgjatje të ndryshme. E gjitha varet nga çfarë lloji i virusit ka dëmtuar trupin. Tani ka raste të zhvillimit të shpejtë të sëmundjes, në të cilin pacienti bie në gjendje kome dhe vdes nga paraliza frymëmarrjes.
Në fazat fillestare të sëmundjes është e shoqëruar nga paraqitjet:

 • temperaturë të lartë;

 • dobësimin e muskujve;

 • Dhimbje të trupit;

 • fotofobi;

 • të vjella;

 • djersitje të tepruar;

 • Humbja e oreksit;

 • të përzier;

 • dhimbje koke të rënda.


 • Nëse pickim në periudhën e inkubacionit kokë është përgjysmuar. Nëse koha nuk fillon trajtimin, intensiteti i sëmundjes do të rritet.

  Manifestimi i encefalit pas kafshimit shënoni


  Ka disa lloje të encefalit, të cilat dallohen nga simptomat karakteristike që ndodhin në njerëz.
  Forma e ethshme
  Është më e lehtë. Simptomat e saj kryesore:

 • Sëmundje gjithë trupi;

 • ethe (mbi pesë ditë);

 • një ndjenjë e dobësisë;

 • shkelje e oreksit.


 • Në komplikimet e ardhshme të kësaj forme të sëmundjes është vërejtur.
  Forma Meningeal
  Në sindromin dehje, i shoqëruar nga një arsye menynhalnыmy. Pacientët janë vërejtur:

 • vetëdije të dëmtuar;

 • të vjella;

 • Aktiviteti refleks përkeqësim.


 • Në analizën e lëngut cerebrospinal zbuluar leukocytosis përmban pleotsytov. Sëmundjet e rezultateve - dhimbje koke të përsëritura.
  Polyomyelytnaya dhe forma radykulytnaya

  Kur poliomelitit radykulytnoy dhe formë, manifestohet pothuajse i njëjtë, i shoqëruar nga muskujt lezione gjoks dhe qafë. Simptomat më të dukshme janë:

 • dhimbje të përbashkët;

 • paralizë dhe fibrave paresthesia muskujve të vogla.


 • Pasojë e kësaj forme shpesh qëndron e atrofi të muskujve dhe përkeqësimin e zonave të dëmtuara aktivitetit fizik.
  Forma Эntsefalytnaya
  Është forma më veshtire e sëmundjes ndodh në të cilën rreshtim i trurit janë prekur. Simptomat e encefalit janë duke u zhvilluar shumë shpejt. Këto përfshijnë:


 • paraliza e krahët dhe këmbët;

 • koma;

 • hallucinations;

 • konfuzion;

 • disorientation;

 • ngadalësia e lëvizjes;

 • të vjella burim.


 • Shenjat efektet e kafshimit shënoni entsefalitnoho


  Disa komplikime, formuar kur sëmundja mund të kujtoj veten gjatë gjithë jetës. Heqjen pahijshme të shënoni shkakton dëmtimin e lëkurës dhe indit nënlëkuror. Rezultati mund të jetë ekzemë, infeksion dhe absces. Shenjat e kësaj gjendje janë:

 • dridhura;

 • ënjtje të lëkurës;

 • dhimbje në prekje;

 • Plehu Dega në vendin e kafshimit;

 • temperaturë të lartë e trupit.


 • Përveç këto karakteristika, komplikime të encefalit mund të përfshijnë:

 • fibra të muskujve atrofi dhe paralizë që pengon lëvizjen;

 • konfiskimet që fillojnë të shfaqet në disa muaj pas pickimit;

 • bartës i virusit, i cili manifestohet në një përkeqësimit periodik.