Simptomat e hepatitit


Deri më sot hepatiti është sëmundja më e zakonshme të mëlçisë, por shpesh e gjejnë atë nga aksidenti gjatë shqyrtimit të sëmundjeve të tjera. Për herë të parë këtë dhe të njohin Sëmundjet, ju duhet të dini tiparet më karakteristike të hepatitit.

Sympomы dhe shenjat e hepatititËshtë thënë se ka disa lloje të hepatitit, i cili ndikon në mëlçisë. Hepatiti A, B, D, G, TT - prek mëlçinë dhe traktit biliar, dhe në hepatitit C - mund të zhvillojnë cerozë apo kancer. Më i rrezikshëm është kombinim i disa lloje të hepatitit, të cilat mund të çojë në koma hepatike dhe madje edhe vdekje.

Në varësi të periudhës së inkubacionit, shenjat e para të hepatitit mund të shfaqen pas 2 javësh, dhe në disa raste - 2 muaj. Është e rëndësishme të dini shenjat e infeksionit me hepatit C nuk mund të ndodhë. Kjo sëmundje është aq e rrezikshme dhe se ajo nuk mund të ndihet për një kohë shumë të gjatë dhe vetëm kur ajo bëhet një formë më të rëndë, të tilla si cirroza e mëlçisë, ajo mund të zbulojë. Prandaj, ju duhet të dini simptomat më të zakonshme të hepatitit, në të cilat domosdoshmërisht duhet të konsultoheni me një mjek dhe të kalojë testet përkatëse:


 • lodhje të pashpjegueshme;

 • lodhje;

 • të përzier;

 • të vjella;

 • mungesa e oreksit;

 • humbje peshe papritur;

 • dhimbje të përbashkët;

 • yellowing e urinës;

 • shikimet verdhë dhe ngjyra e lëkurës.


 • Simptomat tipike të hepatitit Një sëmundje virale mund të shfaqet në javën e dytë të sëmundjes, por në hepatit C, ato mund të jenë vetëm 50 javë. Shkaku i hepatitit A mund të jetë kontakti i palarë dorë me personin e sëmurë apo ujë të ndotur. Pra, sëmundja është disa javë apo muaj dhe nuk ndikojnë shumë të mëlçisë. Kur hepatitit B ndonjëherë mund të shfaqen skuqje, dhe mëlçisë zgjeruar dhe mërzi.

  Komplikime Yyazytsirni
  Shenjat e hepatitit C sëmundje mund të jenë të ngarkuar shenja tserroza mëlçisë apo verdhëz. Në këtë rast, pa trajtim e duhur me antibiotikë dhe gepatoprotektoram vdekje të mundshme. Ky lloj i sëmundjes mund të transmetohen në mënyrat e mëposhtme:

 • seksuale;

 • nga nëna tek fëmija gjatë lindjes së fëmijës;

 • transfuzioni i gjakut;

 • duke përdorur gjilpëra të pista;

 • duke përdorur mjete të trajtohen keq.


 • Gjëja më e rrezikshme se simptomat e para mund të jetë pa u vënë re nga koha pacientit dhe sëmundja mund të zhvillohet në cirozë ose kancer të mëlçisë. Kjo lloj hepatiti A dhe shpesh bëhet sëmundje kronike, e cila është shumë e vështirë për të trajtuar.

  Simptomat e hepatitit kronik B:

 • Dobësia e vazhdueshme dhe lodhje;

 • dhemb nyjeve dhe muskujt;

 • ethe;

 • parehati të barkut;

 • dhimbje të përsëritura në anën e djathtë;

 • bloating.


 • Vlen të përmendet se ndodh shpesh dhe një hepatiti mund të ndodhë në formën akute të parë, pastaj shkoni kronike. Kjo ndodh në 60-70% të rasteve.
  Parandalimi i hepatitit
  Për të minimizuar rrezikun e kontraktimit të sëmundjes duhet të kryhet rekomandimet në vijim:


 • Të jetë i sigurt për të larë duart tuaja pas përdorimit të tualetit dhe para përgatitjen e ushqimit dhe të hahet ushqim.

 • Lani frutat dhe perimet përpara se të hahet.

 • Pini ujë vetëm pastruar ose të ziera.

 • Mos përdorni shiringë për herë të dytë.

 • Ohoronyaytesya.

 • A nuk e ndajnë higjienën tuaj.

 • Mos tatuazh dhe depërtues në vende me reputacion të dyshimtë.


 • Mos harroni se shenjat e infeksionit me hepatit C nuk mund të duket për një kohë të gjatë, kështu që nëse është e mundur, do të përpiqen në mënyrë periodike për të marrë të gjitha testet e nevojshme, veçanërisht në aspektin e komunikimit tuaj është e njerëzve me sëmundje.