Simptomet e salmonellosis


Salmonellosis - është një sëmundje infektuese akute karakterizuar nga mosfunksionim të sistemit të tretjes dhe humbjen organet e saj. Agjentët e kësaj sëmundjeje janë bakteret gjini salmonelës. Shumica Infeksioni ndodh përmes ushqimit të infektuar, ujë të ndotur. Simptomet tipike të salmonellozave përfshijnë diarre, nauze, të vjella dhe dhimbje në bark.
Infeksion Burimet Salmonella
Transportuesit e baktereve salmonelës mund të jenë të kontaminuara ushqime apo njeri i cili ende pësuar sëmundje.


Shkaku salmonellosis më i zakonshëm është trajtimi i pamjaftueshëm ngrohjes e produkteve të mishit origjinës.
Fëmijët deri në vitin u rrit në mënyrë të konsiderueshme rrezikun e infeksionit nga personi i cili është bartës i infeksionit. Bakteret mund të merrni nëpër enët, objektet, rroba.

Simptomet e salmonellosis në të rriturit


Kohëzgjatja e periudhës inkubacionit mund të variojë nga tetë orë deri në tre ditë. Shpesh simptomat shfaqen brenda një jave pas infektimit. Natyra e shenjat e para të salmonellozave të shkaktuara nga helmimi i përgjithshëm. Këto përfshijnë:


 • dhimbje koke;

 • ethe, të dridhura,

 • lodhje, dhimbje të muskujve.


 • Zhvillimi i mëtejshëm i sëmundjes të çon në humbjen e sistemit të tretjes. Në këtë rast, ajo është shoqëruar nga karakteristikat e mëposhtme:

 • dhimbje në kërthizë;

 • të vjella që mund të zgjasë deri në tri ditë;

 • diarre nuk shoqërohet me dhimbje në dizenteri Ndryshe.


 • Simptomat e sëmundjes salmonelës në fëmijë


  Fëmijët më të vështira kryer sëmundjen për një vit. Fëmija i parë refuzon për të ngrënë, ai e vërejti dobësi, ethe (rreth 39 C). Në ditën e tretë ai kishte diarre ndodh, kështu zbrazjes me ngjyrë të gjelbër. Një javë mund të gjenden në gjak feçe.

  Nëse koha nuk tregojnë fëmijës mjekun, sëmundja mund të rezultojë në viktima. Prandaj, zbulimi i ndonjë shenjë të sëmundjes salmonellozave të thirrur një ambulancë.
  Trajtimi i salmonellosis
  Pacienti është vendosur në repartin e infeksionit salmonela dhe përshkruajnë antibiotikët (chloramphenicol, polimiksinës) dhe një dietë të veçantë. Trajtimi është i drejtuar edhe për të kapur deri volumin humbur lëngjeve në trup, duke marrë droga të tilla si hlyukosan dhe rehydpon. Për të rivendosur funksionin e sistemit të tretjes është e rekomanduar për të marrë mezim dhe festive.