Papillomatosis
Kur papillomatosis kuptuar sëmundje të njeriut të shkaktuara nga virusët e papilomës. Ka më shumë se 70 lloje të PapilomavirusEVE, zakonisht ekspozimet e tyre janë të mukozës dhe lëkurës, për shkak të asaj që po ndodh përhapja e këtyre indeve.
Kështu, në qoftë se virusi merr në lëkurë, atëherë ajo është e formuar lez, dhe në qoftë se mukozës, të tilla si organet gjenitale ose anusit, në këtë rast ka lythat gjenitale.
Në 90% të rasteve me papillomatosis sëmundjeve të njeriut me sy të zbuluar pamundur sëmundja, si rritje e madhe e indeve nuk ka, në periudhën prej 6 deri 12 muaj nga pasimet e sëmundjes. Sa për lythat të dukshme, ata janë një rrezik për shëndetin e njeriut. Kjo është për shkak të faktit se proceset themelore formimin e lythat dhe kancerit janë të njëjta, dhe për këtë arsye të dukshme lythat që, në thelb një kusht precancerous. Për shembull, në qoftë se ka pasur viruse lezione papilomave qafës së mitrës, yyazytsirnist e kancerit është rritur 50-60 herë. Përveç kësaj, papillomatosis vazhdimi i tanishëm i rrezikshëm për shkak se:


penguar kalimin normal të lindjes;
Lythat nganjëherë shumë të dhimbshme dhe në rast të lëndimit mund të rrjedh gjak;
ka siklet psikologjik;
pengesat e krijuara për aktivitetin normal seksual;
Sëmundja shpesh manifestohet si një defekt kozmetike.
Diagnoza dhe trajtimi i papillomavirus njeriut
Për diagnozën e papillomatosis të mjaftueshme për të kaluar provimin e rregullt me ​​një dermatolog. Kur doni të konfirmoni rritje virale, kryhet zinxhir reaksion polimerazën (PCR), e cila lejon për të zbuluar virusin në egra dhe gërvishtjet.

Çdo dëmtim në trajtimin virusi lyth njeriut është kryer në dy faza. Pacienti përshkruar interferonet parë (proteina antiviralë), pastaj duke përdorur electrocautery, lazer, azotit të lëngshëm (cryotherapy) ose acid hequr lythat. Është e rëndësishme të dini se në qoftë se sëmundja e një pacienti kaloi në gjatë marrëdhënieve seksuale, pastaj nga trajtimi lyth njeriut virus duhet të kryhet në të njëjtën kohë për të dy partnerët.
Një rast i veçantë është trajtimi i virusi lyth njeriut në gratë shtatzëna. Gjatë shtatzënisë, lytha të bëhet lirshme dhe të rritet shpejt, kështu që është e mirë për të trajtuar fazat e hershme të shtatzënisë dhe të bëjë atë me shumë kujdes. Në këtë rast, për trajtimin e papillomavirus njeriut të zbatohen vetëm lazer - ose Cryotherapy, dhe përdorimin e interferonit kundërindikuar në mënyrë rigoroze.