Shkaqet herpes zoster
Herpes - një sëmundje virale që prek lëkurën dhe sistemin nervor. Më shpesh ndodh në të rriturit zyyazykay apo sezonin vjeshtë. Ajo ka një lidhje të përbashkët me dhenve.

Besohet se nëse një person është i sëmurë me dhenve, ai është rritur në masë të madhe rrezikun e herpes zoster. Ndoshta virusi me njerëz të tjerë, shpesh fëmijët, por një fëmijë sëmuret kur infektuar me lisë së dhenve, dhe të mos i lënë.

Provokon virusi herpes sëmundje. Pas kryerjes së dhenve, virusi mbetet në nyjet nervore dhe përkeqësimi i sistemit imunitar, mund të ri-hyjnë në gjak, duke ndikuar në lëkurën dhe sistemin nervor.


Ky virus është e paqëndrueshme në mjedis - ajo vdes shpejt kur të nxehtë dhe nën ndikimin e rrezeve ultravjollcë. Rezistent ndaj temperaturave të ulëta dhe mund të përballojë ngrirjen përsëritet.
Herpes zoster shkakton.
Lodhje dhe stresi, duke marrë droga që dobësojnë sistemin imunitar
Sëmundja zakonisht fillon shpejt. Rritja e temperaturës trupore, ka një ethe, dhimbje koke, trupi i pafuqi. Ka Rash shoqëruar nga kruarje, dhimbje dhe dhimbje. Lezione sipërfaqësore vendosura përgjatë nervore prekur. Këto njolla rozë, 5 spote mm grupuara në grupe prej blisters. Blisters mbushur me përmbajtje të qartë lëngshëm. Nyje përflakur limfatike, të cilat janë të vendosura pranë vendit të lezionit.


Më tej, sëmundja është mjaft i shpejtë. Brenda pak ditësh blisters thahen, lëngu brenda tyre bëhet i turbullt, lëkura e prekur është vështrim i shëndetshëm. Rezultuar tharje blisters kore gradualisht shtresohem, duke lënë një nën pika të moshës. Temperatura e trupit bie, dehje zhduket. Atëherë ju keni nevojë për një shërim të plotë, rifillimi nuk vërejtur praktikisht.
Komplikimet e herpes zoster.
Çdo dëmtim të degëve nervore motorike mund të ketë paralizë. Të organeve të brendshme mund të shkaktojë komplikime në formën e pneumoni, fshikëz, hepatitit, ulcera duodenale, etj


Në veshit formë zoster mund të zhvillojë paraliza e nervore fytyrës, duke rezultuar personi perekosytsya një mënyrë. Forma Me kohë të plotë të sëmundjes mund të shkaktojë lezione sy.