Shkakton ftohjet vetë dhe gripit


Çfarë gabime ne e pranojmë gjatë vetë të ftohtë? Çfarë kjo mund të çojë? Një nga gabimet më të zakonshme - abuzojnë mjaltë. Ftohtë zgjatur, zakonisht i shoqëruar nga një kollë, në shumë raste të thatë. Në etiologjinë e kollë është komponent alergjik pranishëm. Një mjaltë - një alergjen të fortë. Përpjekjet për të trajtuar një kollë ata vetëm komplikojë procesin. Në rast të kollë të thatë për të pirë ekstrakte bimore që nxisin formimin e mukusit (vjollcë, lule zezë elderberry, nënën dhe njerka). Cilat janë shkaqet e ftohjet vetë dhe gripit?


Të ndihmojë për të marrë shtënë e gripit për të shmangur të ftohtë të përbashkët? Përdorimi i vaksinave si vaksinat e tjera parandaluese kërkon një qasje individuale, sepse efektiviteti i vaksinimit është definuar në përgjithësi haplotype njerëzore (niveli përcaktuar gjenetikisht të përgjigje të vaksinës). Efektshmëria gjithashtu varet nga serotip rastësi e virusit kundër të cilit është bërë vaksina, dhe serotip e virusit, ka vizituar "Na këtë sezon. Në qoftë se ka të paktën një ndeshje e pjesshme, vaksinimi në mënyrë të konsiderueshme të mbrojtur kundër sëmundjes.


Megjithatë, për të parashikuar saktësisht se cili virus "vizitë" na aq e vështirë. Prandaj, në disa sezonet vaksina "punë", dhe në disa - jo. Prodhuesit përpiqemi për të prodhuar vaksinë përgatitjet që përmbajnë antigjene virale universale, por efektiviteti i këtyre barnave është i ulët. Ftohjet zakonisht përziera etiologji. Kjo është, agjentët e tyre janë kompozime komplekse viruset dhe bakteret. Pra, mbrojtja e garantuar nga vaksina e gripit ftohjet nuk mund të sigurojë.

Pse të njëjtat kushte dhe shkaqe (p.sh. në zyrë) me burimin e infeksionit në mesin e ekspozuar ndaj saj, dhe të tjerët - jo? Stafi i zyrës - një grup njerëzish ndryshojnë shkaktuar gjenetikisht grup të sistemit mbrojtës veshje imunitar dhe shëndetin e përgjithshëm. Ju nuk mund të marrë në konsideratë sistemin imunitar në izolim nga sistemet e tjera fiziologjike. Për shembull, ftohjet një personi të mbrojtur me një mëlçi të shëndetshme dhe më pak të mbrojtur majonez abuzon dhe ketchup. Një grua që është në fazën e ciklit menstrual menjëherë pas ovulacionit, shumë më të ndjeshme ndaj infeksionit se shoqja e saj, në të cilën pak ditë më parë përfundoi me menstruacione. Stafi zyra janë të ndryshme, për më tepër, sipas gjinisë dhe moshës - ajo gjithashtu ndikon reaktivitetin imunitar.


Si për të mbrojtur fëmijët
Sa e sigurt Immunal të forcuar sistemin imunitar dhe shkaqet që janë? Pediatër shpesh rekomandojnë që prindërit të japin fëmijët e tyre në shenjë e parë e një aplikim të ftohtë e me imunitet të korrigjimit, sidomos në fëmijët sistemi imunitar i të cilave është në zhvillim e sipër, është e lejueshme nëse ka një problem serioz i sistemit imunitar. Prandaj, unë besoj se të drogës duhet të paraprihet ymmunnohrammы immunal kërkimore, përndryshe ekziston rreziku në vend të marrë stimulimi shtypjen. Shumë më të sigurt në të gjitha shqisat në një sezon ftohjet bëjë më shumë dietë ushqim për fëmijë: në vend të lëng - komposto shtëpi domate në vend serrë - lakër turshi Shtëpi plus qepë dhe hudhër në supë dhe supë. Po aq e rëndësishme është qasje në një kompjuter dosed dhe gjumë të paktën tetë orë (kjo është shumë më serioze se sa mund të duket).


Sistemi i imunitetit me të gjitha arsyet që ju nuk duhet të vetë-mjekoj me emrat forcuar dhe për të ruajtur në gjendje të mirë. Ju duhet të kujdeset për mirëmbajtjen e homeostasis e organizmit në tërësi. Lidhja më e rëndësishme në këtë proces - Kujdesi mbështetur florën normale të zorrëve dhe të mëlçisë shëndetin. Imuniteti është një sistem i përbashkët intestinale imunitar i mukozës (ndihmon tretjen e ushqimit, frymëmarrjes dhe traktet riprodhuese). Nga zorrë shëndetësor në masë të madhe varet nga rezistenca e mukozës e infeksionet e traktit të frymëmarrjes të transmetueshme nga pikat ajrore, dhe imunitetit të shtetit në përgjithësi. Qelizat e mëlçisë - burim i shumë faktorëve humoral e imunitetit të lindur, dhe "stacion spastrim trupin" nga patogjenet e tij të mposhtur. Sa për rekomandimet e vetë, kjo është një prej tyre - këndojnë! Gjatë këndimit stimuluar Thymus - burimi kryesor i T - e imunitetit qelizor. Pra, kënduar - jo vetëm të këndshme, por dhe mësime të dobishme.