Shkakton infeksione gjenitale ureaplasmosis


Aktualisht ureaplasmosis është një nga infeksionet më të zakonshme. Shpesh sëmundja transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual me të intimitetit të pambrojtur. Megjithatë, ekziston edhe infeksion brendshme dhe infeksionit intrauterine, ku agjenti vjen nga nëna tek fëmija. Çka e shkakton infeksione gjenitale ureaplasmosis?

Periudha e inkubacionit për shkaqet e sëmundjes është 14-21 ditë. Manifestimet e sëmundjes disi të ndryshme në burrat dhe gratë. Burrat festoi shkarkimin me re nga uretrës. Kjo është veçanërisht e dukshme në këmbë, pas mbajtjes zgjatur urinar. Për fat të keq, shpesh nuk ka simptoma të tjera si dhimbje ose parehati gjatë urinimit. Sepse sëmundja zakonisht rrallë diagnostikuar herët dhe të prirur për kurs të gjatë fshehur. Por pas një infeksioni, ndërsa "përmbysje" në koqe, duke shkaktuar inflamacion saj - orhoэpydydymyt.Tani ka prova në rritje se ureaplasmosis ndikim negativ në spermës duke shkaktuar vdekje ose humbje të lëvizshmërisë së tyre. Në fund të fundit, yyazytsirnist lartë e infertilitetit. Gratë ureaplasmosis merr më e theksuar. Shkarkimit Karakteristike vaginale, urinim i shpeshtë dhe dhimbje në bark. Ureaplasma mund të shkaktojë inflamacion të organeve riprodhuese. Diagnoza ureaplasmosis shpesh shkakton disa vështirësi. Shtupë totale nga vagina të femrave dhe uretrës në meshkuj vetëm mund të supozojmë ureaplasmosis. Për diagnozë të saktë të mbjelljes bakteriale dëshiruar dhe PCR (reaksion zinxhir polimeraza). Shumë shpesh në bashkëpunim me ureaplasma zbuluar dhe të tjera të mikroorganizmave, të tilla si Mycoplasma dhe gardnerellas.


Si për të trajtuar shkaqet?
Për trajtim ureaplasmosis thelbësor në trajtimin e shkakton një vetëdije partner dhe pjesëmarrjen në terapi. Fakti se trajtimi i një partner vetëm efekt të qëndrueshme do të jetë. Pas disa kohe infeksioni përsëri do. Pas ekzaminimit dhe vërtetimit të diagnozës mjeku do të marr antibiotikët, të aftë për të shtypur rritjen dhe riprodhimin e këtyre mikroorganizmave. Antibiotikët janë përdorur gjithmonë "Sipas Cover" droga që të normalizojë microflora. Edhe mjetet e nevojshme që rrisin sistemin imunitar, vitamina dhe fizioterapi. Trajtimit të detyrueshëm pikë - Rezultatet e kontrollit. Dy javë pas rrjedhën e antibiotikëve (grave - para menstruacioneve ardhshëm) kryen analizën e parë të kontrollit. Nëse ka një PCR negativ emëruar një muaj më vonë. Vetë-mjekim është i kundërindikuar në ureaplasmosis.


Një vend të veçantë zënë infeksion Venereology në gratë shtatzëna. Në të vërtetë, në këtë rast automatikisht bie kërcënojnë fëmijën e palindur. Në mënyrë ideale, para konceptues grua dhe partneri i saj duhet t'i nënshtrohen një ekzaminim të plotë mjekësor, i cili përjashton çdo infeksion veneriane. Por kjo nuk është gjithmonë, dhe nganjëherë infeksione janë tashmë në periudhën e pritjes së fëmijës. Natyrisht, në këtë rast, mjeku paraqet një sfidë. Lini një infeksion seksual "virgjëreshë" deri në dorëzimin? Ajo kërcënon zhvillimin e komplikimeve të ndryshme të shkaktuara nga infeksioni fëmijës. Për më tepër ureaplasmosis mund të shkaktojnë dështime dhe lindje të parakohshme. Për gratë, ky infeksion është e rrezikshme seksuale endometritis zhvillimit qelbëzuese, dhe ky është një kërcënim real për jetën. Përdorimi i barnave për trajtimin e sëmundjeve të rrezikshme për dehje. Më parë, gratë me ureaplasmosis u rekomandohet edhe abortin, kështu që ky infeksion seksual është e rrezikshme për nënën dhe fëmijën. Në kohë ureaplasmosis tashme paksa, kryesisht në periudhën e 20-22 javë. Deri në atë kohë fëmija i ka formuar të gjitha organet e brendshme dhe sistemet, sepse përdorimi i drogave të tilla nuk është serioze aq e rrezikshme si në fazat e hershme. Përveç antibiotikëve rekomanduar domosdoshmërisht vitamina eubiotics.