Shkaqet, dhenve


Simptomat e dhenve në të rriturit
Cilat janë shkaqet e sëmundjes, dhenve? Në fakt nuk janë të ndryshme nga fëmijët, por në zhvillim të shpejtë dhe të ketë një kurs më të ashpër. Ajo fillon me një prodromы veçantë sëmundje jo karakteristikë e dhenve në fëmijë. Ka një rritje në temperaturë deri në 39 C, dhimbje koke, dobësi të theksuar dhe gjendja e keqe. Periudha fillon me një skuqje të lëkurës në lëkurë e njolla të kuqe të cilat shpejt kthehet në blisters mbushur me përmbajtje të qarta ose të re. Vetëm një ditë i tërë trupi është i mbuluar me këto flluska - më shumë kokës, fytyrë, qafë dhe bust, në një më të vogël - gjymtyrë. Më shumë për dy ose tri ditë atje një "mbushje" të vogël, pra daljen e flluska të reja. Këto shpërthime janë të shoqëruara me kruarje të fortë, dhe të jenë të vetëdijshëm se krehje e tyre të çon në dhëmbëza dhe e infeksionit. Pothuajse gjysma e popullit manifestimet lëkurore e lisë së dhenve ishin të bollshme dhe zhvilluar shumë shpejt.


Komplikimet e dhenve dhe arsyet
Ndër ndërlikimet më të shpeshta të pneumonisë lisë së dhenve në të rriturit qëndron. Shumë shpesh bëhet pneumoni të pafavorshëm në njerëz me sëmundje kronike, lëndimet dhe gratë shtatzëna. Në shumicën e njerëzve me dhenve nëse pneumoni zhvillon, ndodh relativisht lehtë. Një komplikim i li e dhenve është encefaliti specifike dhe meningjit. Inflamacion i trurit dhe meninges nuk mund t'i atribuohet komplikimeve të shpeshta të sëmundjes dhe shkaqet, por ajo është e kushte mjaft e vështirë. Megjithatë, zakonisht ato ndodhin mjaft të favorshme dhe të paraqesin rrezik kryesor për të moshuarit. Komplikimi më i rrezikshëm është versioni zhvillimin e formave të përgjithësuar (përhapura) e li e dhenve. Ajo karakterizohet nga fakti se jo vetëm që ndikon në lëkurë dhe mukozës, dhe ndikon në pothuajse të gjitha organet: mëlçisë, veshkat, shpretkë, mushkëri, ezofag, faring, trurin. E gjithë kjo është e komplikuar nga në zhvillim të shpejtë në trombozë koronare të enëve të gjakut dhe edemë cerebrale. Ky kurs mund të ndodhë në të moshuarit dhe tek njerëzit që vuajnë nga comorbidities rënda.


Ndonjëherë, në vend që të flluska me përmbajtje të formuar qarta blisters mbushur me qelb. Në këtë rast, skuqje ndodh gjatë më e vështirë dhe mund të shoqërohet me temperaturë (39-40), zgjat deri në shtatë ditë. Përveç manifestimeve të lëkurës, mbuluar me një skuqje të lëkurës dhe mukozës, duke përfshirë mukozës së gojës dhe organeve gjenitale dhe sytë. Kjo mund të manifestohet dhimbje të forta kur hahet, siklet gjatë urinimit ose konjuktivit respektivisht. Sëmundje e rëndë karakterizohet nga simptoma të rënda të përgjithshme: dhimbje koke të forta, të përzier, të vjella, çrregullime të gjumit, apati të rëndë dhe dobësi. Puçrra është shumë e bollshme në flluska mund të vërehet përmbajtje krovyanystoe.


Dhenve dhe shtatzënia
Folur shpesh për rreziqet dhe shkakton infeksion dhenve gjatë shtatzanisë, por ekzagjeruar sinqerisht thashethemet. Në kundërshtim me besimin popullor, dhenve nuk është një justifikim mjekësor për abort. Incidenca e lezioneve specifike në të fetusit është jashtëzakonisht i ulët. Për 14 javë shtatzëni, rreziku është rreth 04% në periudhën nga 14 për javën e 20-të ajo rritet në pothuajse 2% pas 20 javëve të rrezikut të fetusit pothuajse asnjë. Trajtimi specifik i dhenve mund të reduktojnë ndjeshëm atë.