Zhvillimi i dhenve rritur


Vitrianka konsiderohet si një sëmundje akute infektive dhe kjo është e ndryshme nga sëmundje të tjera infektive, ndotje e tyre të lartë.
Prandaj, ajo është quajtur edhe "li e dhenve" e kontahyoznosty lartë ose infektueshmërisë dhe ajo përhapet në mesin e njerëzve si era, kapjen e më shumë hapësirë ​​dhe pastaj prek njerëz, kryesisht fëmijë.
Edhe pse nganjëherë zhvillojnë dhenve në të rriturit, por kjo më në detaje më vonë.
Pra dhenve infekton njerëzit dhe në këtë mënyrë, një njeri i sëmurë, ai është bërë një burim i infeksionit për 2-3 ditë para se ai u shfaq shenjat karakteristike të sëmundjes.


Prandaj, një person me sëmundje në kopsht apo në shkollë, fillon të shqetësuar në lidhje jo vetëm këtë klasë ose ditsadivska grupit, por edhe fqinje.
Lajm i keq është se një fëmijë i sëmurë ndihet i sëmurë, ai është gjithashtu aktiv dhe derisa ju të shihni shenjat e para të sëmundjes si një skuqje të lëkurës në trup, ai menjëherë shkon në një limiteve shumë temperaturë të lartë, ndonjëherë deri në 39,5 gradë dhe fillon të përkeqësohet shëndetin e përgjithshëm.

Të gjitha këto shembuj janë marrë nga grupet e fëmijëve dhe jo rastësisht, sepse, siç e dimë të gjithë se li e dhenve është transferuar në një fëmijë dhe pastaj fëmija është bërë imunitet shumë të fortë që mbron atë gjithë jetën e tij, e cila është arsyeja pse zhvillimi i dhenve rritur vërejtur.

Megjithatë, zhvillimi i dhenve ndodh dhe kjo është shumë e vështirë për shkak se sistemi imunitar i rritur ka formuar dhe, ndryshe nga fëmija, i rrituri është përgjigja më e vështirë imunitetit, e cila në krahasim me një fëmijë është mjaft e fortë, dhe kjo e bën më shumë dëm se mirë.
Prandaj, zhvillimi i dhenve në të rriturit, pas komplikimeve të sëmundjeve të ndodhin më shpesh sesa fëmijët.
Në këtë rast, mund të bashkohet me sëmundje të tjera infektive, si encefalit, dhe kjo mund të jetë edhe shkaku i vdekjes.

Prandaj, zhvillimi i dhenve në të rriturit, duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm veçanërisht e rëndësishme për të shmangur kruarje flluska formuar në këtë sëmundje, dhe kjo është për shkak të faktit se fëmijët nuk janë formimi shumë e theksuar, dhe të rriturit acarohet shumë të larta.
Duhet të theksohet dhenve sëmundje në gratë shtatzëna, dhe sëmundja mund të shkaktojë fenomene anormale dhe të ndikojnë në rrjedhën e zhvillimit të fetusit dhe mund të çojë edhe në vdekje.

Prandaj, zhvillimi i dhenve rritur rrezikshme për gratë shtatzëna dhe sëmundja mund të jetë një fatkeqësi, sepse çdo grua gjatë shtatzënisë duhet të kontrollohen rregullisht dhe të jetë nën mbikëqyrjen e mjekëve.

Në rast se gruaja mund perebolet dhenve dhe ishte ende shtatzënë, dhe gjatë shqyrtimit doli se fëmija nuk u lëndua, kjo është një grua e lumtur, dhe ajo mund të lindë mënyrë të sigurtë, dhe veprim teratogjenik kur fëmijët janë të lindur me deformime si një grua sëmurë gjatë shtatzënisë nuk është parë.
Koha e dhenve në të rriturit, sidomos në tremujorin e parë të një gruaje shtatzënë më të rrezikshme, dhe në gjysmën e dytë të shtatzënisë, një grua nuk mund të shqetësojë edhe kur dhenve sëmurë.


Megjithatë, rreziku i kësaj sëmundjeje, vetëm në ditët e fundit të shtatzënisë, në të cilin rast fëmija mund të vdesin nga lëndimi në organet e brendshme. Kur një fëmijë është i lindur, ai menjëherë injektuar me antitrupa serum dhe kjo e bën të mundur për të ruajtur një fëmijë.
Me zhvillimin e dhenve në trajtim regjim të rritur është i njëjtë si tek fëmijët, gjëja e parë që bëni është të lehtësuar kruarje dhe kjo e bën të mundur për të shmangur të infeksionit në përflakur mëngjes, si acarohet do të rritet.

Me zhvillimin e dhenve në të rriturit, trajtimi është kryer me anë të së njëjtës gjelbër të shkëlqyer, e cila trajtohet fëmijët, por në këtë rast, më mirë të mbajtur pjesën tjetër shtrat se nuk ka pasur komplikime. Gjatë kësaj periudhe, ne duhet të sigurojë pastërtinë e rrobave dhe thonjtë dhe të bëjnë desensitizing droga të tilla si tavegil, diazolin dhe suprastin.
Këto barna duhet të merren për faktin se një i rritur është më e zhvilluar gjerësisht nxituar shpesh duket jo vetëm në këmbë, krahë, në të gjithë trupin, por edhe në qiell, gjuhën dhe membranave mukoze të tjera, dhe skuqje të kthehet në blisters ata janë të dhimbshme dhe itchy. Por ata krehër nuk mund të mbetet si "gropë për jetën, sidomos duket e keqe në fytyrë dhe pjesë të tjera të trupit.


Gjelbër më i shkëlqyer përshpejton shumë sëmundje, ofron shërim dhe skuqje gradualisht zhduket.
Përveç kësaj, çdo pacient me dhenve duhet të jenë të vetëdijshëm se nxituar lagësht nuk mund, sidomos nuk rekomandohet për të notuar në banjë ose dush, ajo mund të shkaktojë komplikime shumë të rënda mund të jetë, por me kujdes për t'u kujdesur për vende intime.
Vetëm dy javë pas zhvillimit të dhenve në të rriturit, voldыrnyky "ulen" thahen dhe të shkërmoqet, dhe në vend të tyre janë qarqet zbehtë rozë dhe ata janë shumë të ndjeshëm ndaj temperaturës.

Kjo është më pak e përshpejtuar lulëzim dhe josh përshpejtuar lulëzim, për shkak të faktit se shramyky mbetet që nuk do të të bëj të bukur person.
Fakti është se në vendin ku shramyky mbetur, flokët në këtë vend nuk do të rritet, dhe njerëzit kur të kontraktuar dhenve, rritja lokale e mjekër dhe mustaqe, spote tullac do të ketë flokët, por ajo nuk është shumë e bukur .

Voldыrnyky veten e tyre do të, në qoftë se ata nuk e prekin, vetëm vuajnë prej tyre dhe nuk do të ketë gjurmë.

Kështu, zhvillimi i dhenve në të rriturit, ka edhe disa vështirësi, të gjitha gratë shtatzëna është veçanërisht e rëndësishme për të mbrojtur veten nga dhenve sëmundje, e cila është veçanërisht e rrezikshme në tremujorin e parë. Kur një person është i sëmurë tjetër krevat duhet të ndjekin, në mënyrë që mos të infektojnë të tjerët të rriturit.