Infeksioni streptokokut në njerëz


Është një infeksionet Streptokoku i grupit, shkaku i trupit ku bakteret janë - streptokokeve hemolitik. Shumë sëmundje që lindin për shkak të ndikimit të këtyre parazitëve të provokuar një inflamacion të fortë. Në varësi nga shkalla e sëmundjes dhe aftësinë e sistemit imunitar të njeriut për të rezistuar infeksionit veten, ju mund të përjetojnë komplikime shumë të rënda të rrezikshme apo jo. Infeksioni streptokokut të njerëzve shkakton sëmundje të tilla si erizipela, inflamacion të lokalizuar në zgavrën e hundës, gojës apo veshët, sëmundjet e lëkurës, pneumonia, sepsa, fruth i keq. Gjithashtu streptokoket mund të shkaktojë ndryshime të rënda patologjike dhe shkeljet në sjelljen e njerëzve mund të mbetet me aftësi të kufizuara. Sëmundja karakterizohet me periudhë shumë të shkurtër inkubacionit, e cila mund të zgjasë dy deri në tre orë, ose 3-4 ditë.


Infeksion strep të shkaktuara nga parazitët të veçanta dhe shumë të rrezikshme të njëjtin emër. Kjo parazitëve hemolitik me formën e duhur të topa ose zinxhirë të gjatë formën e zgjatur në trup. Totali dhjetra njohur mjekësi e llojeve të ndryshme të streptokokeve, të cilat ndryshojnë nga lloji dhe forcën e ekspozimit të njeriut. Por pikërisht definojnë dhe përcaktohen manifestimi i simptomave të infeksioneve STREPTOKOKSIKE dështuar deri më sot, dhe shkathtësi në streptokokeve polysymptomnost shkaktojnë pamje të ndryshme të manifestimeve të sëmundjes tek njerëzit.


Cilët faktorë, përveç aftësisë së sistemit imunitar për të rezistojë sulmit të viruseve edhe të rritur gjasat e infektimit është i panjohur. Për shembull, në qoftë se katër fëmijët janë duke luajtur në të njëjtat kushte, një infeksion i durueshëm streptokokut, infektuar nuk janë tre, por dy. E treta ka një shans për të qenë një bartës i infeksionit, i cili nuk manifestohet qartë në trupin e tij të mëtejshme. Infeksion Yyazytsirnist, me një fjalë, është përcaktuar rezistencës antibiotik dhe typospetsyfykoy imunitet.

Infeksioni me një lloj të organizmave të njerëzve të ndryshëm mund të shfaqet në mënyra të ndryshme. Në një fëmijë do të rinitit, të tjera - një dhimbje të fytit, të tretë - otitis media. Luftuar infeksionin streptokokut komplikuar nga shtamet shumë nuk i përgjigjen praktikisht të procesit të ujit të nxehtë habitateve të tyre. Kjo është arsyeja pse lodra dhe enët larje në ujë të ngrohtë, madje edhe me përdorimin e agjentëve kimikë, nuk jep një rezultat pozitiv në shkatërrimin e baktereve. Në një temperaturë prej 70 gradë mikrobet edhe të jetojnë në, por 90% e tyre janë vrarë pas një ore. Ndikimi i temperaturave negative gjithashtu nuk do të ndikojë: të ngrijë gjakun në të mund të jetojnë për disa muaj streptokokeve. Ndikimi efektiv mund të jetë dezinfektues i fuqishëm.


Infeksioni i njerëzve të shëndetshëm mund të ndodhë vetëm kur në kontakt me personin e sëmurë. Asnjë organizmat e tjerë të gjallë, këto baktere nuk janë të transmetueshme. Mund të infektojnë një zgarë të thjeshtë e virusit dhe janë një njeri i sëmurë. Bakteret përhapet lehtë në ajër, kur të komunikuar me pacientët, do të mbajë aktivitetin e tyre në lodra, vegla dhe sende të tjera. Edhe në bakteret e shtetit të thata të vazhdojë të jetë në ajër apo në sipërfaqet dhe kur prekje fillojnë humbjen.
Më të ndjeshëm ndaj Streptococcus konsiderohen fëmijët e vegjël të cilët nuk janë ende mësuar të higjienës personale dhe larja e vazhdueshme e duarve. Por ne nuk mund të themi se në një të rrituri bakteret nuk do të vendosen. Shanset e kapjen e një infeksion në rënie vetëm pas moshës dyzet. Keqësimi dhe rrit incidenca ndodhin në vjeshtë dhe kohë zyyazykay.


Për zbatimin dhe funksionimin e streptokoket trupi sipërfaqen e njeriut të përzgjedhur nga bajamet dhe indeve limfoid në organet e frymëmarrjes. Ka raste, por shumë më pak kur infeksioni në njerëz vjen nga lëkura, të cilat janë plagët dhe frakturat, djegiet, skuqje pelenë. Në vendin ku streptokoket zbatohet, formuar fokusi kryesor, nga ku rrjedh inflamacion. Që nga ajo të vazhdojë mikrobet marrë në indet e tjera të organeve të brendshme, duke shkaktuar dehje të rënda të përgjithshëm. Mikrobet janë vitalitet, riprodhohen, lirimin e produkteve toksike dhe komponentëve rrjedhin nga avari e proteinave. Shpesh infeksioni strep shkon në nekrozë - dëme purulent indeve ndjekur dështimin e tyre.


Infeksion strep tenton neyyazytsirno me shpejtësi të shpejtë të përhapet në indet dhe organet. Në fazat fillestare të ndikimit të tyre dhe periadenit zhvillimin cellulitis. Me gëlltitje e mëtejshëm të mikrobeve në tub Eustachian, inflamacion të lokalizuara në veshit të mesëm, për shkak se ajo fillon otitis, sinuzit, etmoyidyt, mastoidit. Fazat e avancuara të sëmundjes mund të rezultojë në formimin qelb dhe metastazë pyosepticemia. Iniciuar në kohë dhe trajtimi përshkruara saktë është çelësi që mund të ndalojë përhapjen e infeksionit dhe për të parandaluar ndryshimet e pakthyeshme patologjike filluar.

Sindroma infeksion strep karakterizohet nga dehje akute. Kjo është për shkak të aktiviteteve të streptokokeve. Manifestimet e helmuar e parazitëve toksina trupit janë përkeqësimi i përgjithshëm i shëndetit, trazirat ritmin e zemrës, të përzier dhe të vjella, temperaturë kusht. Intensiteti i simptomat e përcaktimit të llojit të mikroorganizmave.

Njohin infeksion streptokokut vetëm është e pamundur. Kjo kërkon ekzaminim klinik dhe testet, mjekët ishin në gjendje të identifikojnë një grup të baktereve të pranishme në trup është streptokoket. Sa më shpejt pacienti kthehet te mjeku, të yyazytsirnist lartë se diagnoza do të kryhet në mënyrë korrekte.