Vendos vaksinuar kunder hepatitit B
Çështja nëse për të vënë vaksinuar kundër hepatitit ka zgjidhur vetëm nga vetë njeriu. Në kohën e tashme çdo vaksinat nuk janë të nevojshme, vetëm një mjek mund të bëjë rekomandime për të vaksinuar. Dhe pacienti duhet të vendosë për veten e tij - nëse ai kishte nevojë për vaksinimin kundër hepatitit ose ju mund të përmbahet nga ajo? Vaksinimi kundër hepatitit B i lejon trupit për të zhvilluar imunitet ndaj sëmundjes. Imuniteti kundër hepatitit B është formuar në fëmijëri dhe është i pranishëm gjatë gjithë jetës. Në çdo rast, vendimi për vaksinimin kundër hepatitit B duhet të pranojë pacientin. Nëse vaksinimi foshnja të diskutuar mundësinë e prindërve të tij. Fëmija nëna duhet të nënshkruajë një pëlqim për vaksinimin dhe vetëm pasi që fëmija do të futet vaksina hepatitit B. Hepatiti B Vaksina ka praktikisht nuk ka contraindications, ofron mbrojtje të besueshme kundër hepatitit infektive. Sepse kjo gjë e matur për të refuzuar vaksinimin.


Kur vënë vaksinimin kundër hepatitit B?Megjithatë, ekziston një grup i njerëzve të cilët janë vaksinuar kundër hepatitit duhet të bëni të sigurt. E ashtuquajtura grup rreziku për sëmundjet e llojeve të ndryshme të hepatitit. Vaksinimi duhet të bëjnë njerëzit të profesionit të cilat janë të lidhura me shoqërinë - mjekët, infermierët, mësuesit, edukatorët, etj Për të anulluar vaksinimin kundër hepatitit nevojshme që gjaku i një pacienti ishte antitrupa të mjaftueshëm të shëndoshë imun që do të mbrojnë trupin si rezultat i gjetjes së virusit të hepatitit B. Vaksinimi konsiderohet e detyrueshme kundër hepatitit B dhe sapolindur. Newborn merr vaksinuar kunder hepatitit në disa faza. Herën e parë - menjëherë pas shfaqjes së dritës, koha e dytë - një muaj pas vaksinimit të parë, herë të tretë - madje edhe pas gjashtë muajsh. Të gjitha kushtet e vaksinimit të sapolindurve duhet të respektohen në mënyrë rigoroze, përndryshe një vaksinë nuk do të jetë aq efektive. Në qoftë se si një fëmijë që nuk janë vaksinuar kundër hepatitit B, për të rriturit ka kufizime në aspektin e moshës të vaksinohen - kjo mund të bëhet vetëm deri në 55 vjet.

Për të vënë vaksinuar ndaj hepatitit?Për të vënë vaksinimin kundër hepatitit - një zgjidhje për këtë pyetje varet nga infermieret, e cila merret me këto procedura. Kushti i vetëm - për të futur një vaksinë kundër hepatitit B duhet intramuskulare, kështu injeksion mund të zgjidhni çdo vend të përshtatshëm në trup - kofshë, prapanicë apo zonë nën blades shpatullën.