Tiroide Biopsi


Për të vlerësuar gjendjen e kancerit të qelizave dhe nyjet tiroide, dhe për të identifikuar simptomat e një sëmundjeje vlen biopsi e gjëndrës tiroide. Ai siguron gardh material qelizor me një gjilpërë, e cila është nënshtruar më pas në analizën. Me këtë metodë është e mundur për të përcaktuar natyrën dhe llojin e inflamacionit tumorit.
Çfarë bën një gjobë-gjilpërë aspiratën biopsi e tiroide gjëndër?
Objektivi kryesor i studimit është të identifikojë qelizat prekshme në formimin e formimit të kancerit. Në procesin e vendosur sëmundjet e mëposhtme: • Kanceri tiroide, tumor, Limfoma ose metastases shprehura.

 • Në rast të inflamacionit dhe formacioneve që i ngjajnë komponentë, të përfunduar zhvillimin e thyroiditis autoimune.

 • Gjithashtu me nyjen biopsi e përcaktimit tiroide folikulare tumorit, dhe gjasat që ai mund të jetë i keq në natyrë, është 20%.


 • Rezultati i procedurës mund të jetë uninformative përfundimin se kërkon ri-biopsi.
  Përgatitja për biopsi tiroide

  Para specialist studim duhet të kërkojë pacientit aplikuar drogë. Pastaj ju duhet të raportojnë praninë e alergji të drogës dhe problemeve me koagulimit të gjakut.
  Menjëherë para procedura parashikon masat e mëposhtme:

 • Pas shqyrtimit rreziqet e mundshme, pacienti bie dakord me termat dhe e vë nënshkrimin e tij.

 • Pacienti duhet të hiqni të gjitha protezat, bizhuteri dhe produkteve të tjera metalike.

 • Para operacionit për dhjetë orë është e ndaluar që të hajë dhe të pijë.


 • Si të bëni një biopsi e gjëndrës tiroide?
  Pacientët prag të provimit janë këshilluar për të marrë një qetësues. Duke përdorur anestezi është e panevojshme, për shkak të drogës, të përziera me materiale qelizore për të ndikuar në rezultatin e procedurës. Biopsi Percutaneous e gjëndrës tiroide është në rendin e mëposhtëm:

 • Pacienti shtrihet në kurrizin e saj me kokë zaprokydыvanyem mbrapa.

 • Mjeku trajtimin e birë alkool duke u zhvilluar, duke e bërë dy ose tre punctures në një faqe interneti.

 • Rezulton copë leckë përhapur në xhami, e cila është transmetuar më pas në Histologji për kërkime.


 • Procedura e jo më shumë se dy minuta merr, dhe brenda dhjetë minuta pas testit pacienti mund të shkojë në shtëpi.
  Gjatë manipulimit është e rëndësishme që të mos gëlltitni pështymë si e madhe një rrezik që gjilpërë mund të lëvizë dhe të marrë materiale të gabuar.
  Mbikëqyrja me anë të pajisjes tejzanor, kështu që ju mund të përcaktojë më saktë pozicionin e indeve të prekura.
  Një biopsi e gjëndrës tiroide - ajo dhemb?
  Të ndjehen të birë në krahasim me ata që zakonisht festojnë me injeksione në mollaqe. Fakti se realizimi që biopsi gjobë-gjilpërë i gjëndrës tiroide është në qafë, trembë pacientët. Megjithatë, procedura nuk ishte e kotë të quajtur gjilpërë gjobë, sepse ajo përfshin përdorimin e gjilpërave më shumë të finer se injeksion intramuskular. Sepse praktikisht dhimbje nuk duhet të ndihet.

  Efektet e biopsi tiroide
  Kjo procedurë është plotësisht i sigurt. Gjatë ditëve të para që ju mund të përjetojnë dhimbje qafe dhe bruises vogla në birë. Për të parandaluar prania e tyre rekomandohet presion fort copë leshi pambuku pas injektimit.
  Disa besojnë se biopsi shkakton një transformim nyje ënjtje, por derisa janë regjistruar këtë rast. Ekziston edhe një pikëpamje që manipulim provokon përhapjen e tumorit, por provat nuk është i instaluar.