Koagulimit të gjakut - standarde


Në qëllime profilaktike ose në sqarimin e shkaqeve të çdo simptome të sëmundjes zakonisht jepet një numër të studimeve laboratorike. Kjo shpesh përcaktojnë koagulimit të gjakut - Shkalla e këtij indeksi tregon funksionimin normal të mëlçisë, pėrshkueshmėrisė enëve të gjakut dhe lëngun e tanishme biologjike në venat. Çdo devijim tregojnë çrregullime të qëndrueshme Hemostaza që do të trajtohen.

Treguesit koagulimit - standardeHemostaziohrama ose koagulimit rekomanduar për kushtet e mëposhtme:


 • shtatzënisë;

 • Periudha paraoperative studim dhe pas operacionit;

 • sëmundje të mëlçisë;

 • Patologjia e sistemit vaskulare;

 • venat me variçe;

 • predispozicion për trombozë;

 • sëmundje autoimmune.


 • Për të përcaktuar se cila treguesit normë thyer koagulimit të gjakut dhe përshkruan secilin nga këto shtete mund të jenë vlerat e mëposhtme:

 • Koha gjatë së cilës gjaku mpikset. Ajo llogaritet nga momenti lëngu biologjik është marrë për analizë, para rënies. Në një trup të shëndetshëm këtë herë është 5 deri në 7 minuta. Ky tregues tregon aktivitetin e trombocitet, plazyazykah faktorë si dhe funksionimin e mureve të enëve.

 • Kohëzgjatja e gjakderdhjes. Matur nga data e lëndimit të ndërprerjes lëkurës së gjakderdhje nga plaga. Normalisht kjo vlerë nuk është më shumë se 5 minuta, ai përshkruan gjendjen e mureve të enëve të gjakut, trombocitet dhe faktorit bilancit VII.

 • Active kohë të pjesshme thromboplastin. Ky tregues është i dizajnuar për të studiuar koncentrimin e fibrinogjenit dhe aktivizimin e faktorëve të gjakut. Vlera nuk varet nga numri i trombocitet, norma është mes 35 dhe 45 sekonda.

 • Ora prothrombin. Ky opsion ju lejon të kuptoj se përmbajtjen si shumë si proteinat normale që janë përgjegjës për koagulimit të gjakut (trombines dhe prothrombin). Në përqendrim, analiza duhet të tregojë përbërjen kimike dhe përqindjen e vlerave të matura. Në mënyrë ideale, këtë herë 11-18 sekonda.


 • Duhet të theksohet se shkalla e koagulimit të gjakut në gratë shtatzëna është i ndryshëm nga treguesit konvencionale, si në trupin e nënës të ardhmen një të qarkullimit shtesë - in utero-placentës.

  Koagulimit të gjakut në Suharovu - standarde


  Kjo analizë është kryer ose 3 orë pas vakt e fundit ose në një stomak bosh në mëngjes. Gjaku marrë nga gisht dhe plotëso atë enë të veçantë, i quajtur kapilarët, për të shënuar 30 mm. Pastaj përdorur kronometrin llogaritur kohën kur lëngshme fillon të ngadalë mbushur anije, dhe për këtë arsye kompensuar njëri-tjetrin. Fillimi i këtij procesi është normale është 30-120 sekonda, në fund - nga 3 në 5 minuta.

  Koagulimit të gjakut nga Duque - standarde


  Studimet shqyrtuar kryer duke përdorur hala Frank, i cili shpuar lob veshit në një thellësi prej 4 mm. Që kohë birë hile dhe çdo 15-20 sekonda është aplikuar në strip plagë e letër filtri. Kur është pushuar të jetë gjurmë e kuqe, analiza është konsideruar i plotë dhe llogaritur kohën e koagulimit. Shkalla normale është 1-3 minuta.

  Koagulimit më lart ose më poshtë normale


  Vlerat devijim marra në testet ose drejtim laboratorike tregojnë praninë e sëmundjeve të enëve të gjakut dhe sëmundje të enëve të gjakut venoz, hepatiti, fituar apo çrregullime të lindura të Hemostaza, leukimi, hemofili.