Kapsula endoskopisė


Sëmundjet e ndryshme të stomakut dhe të zorrëve të vogla janë të zakonshme sot. Kohët e fundit, aftësia për të saktë dhe të shpejt diagnostikimin e tyre ishte e kufizuar për përqindjen minimale. Por një metodë e re studim që mund të zbulojë dhe të tregojnë tablo të plotë të sëmundjes - endoscopy kapsulë.
Në diagnozën thelb?
Ky lloj i diagnozës është regjistruar në Amerikë në vitin 2001. Kjo është më e sofistikuar dhe të avancuara lloj endoscope që është përdorur në Gastroenterology. Kapsula endoscope është një "tabletë" të vogla, të cilat pacienti duhet të përtypë. Madhësia e saj nuk është shumë i madh - 11h26 centimetra. Capsule endoscope përmban: • kamera;

 • Transmetues RF;

 • moduli backlight;

 • bateri.


 • Me kamera mund të gjurmohen të gjithë rrugën kalon hetim dhe diagnostikuar pothuajse të gjitha sëmundjet - nga fyti dhe mbarimit zorrë e vogël. Pajisja bën një shumë prej fotografive të sipërfaqen e brendshme të fyt, ezofag, stomak dhe zorrët. Mënyra e saj kjo pajisje merr rreth 8 orë, por nganjëherë më të gjatë, për shembull: dymbëdhjetë, që edhe është normale.
  Kapsula endoskopisė e stomakut krejtësisht pa dhimbje dhe nuk shkakton asnjë siklet, ndryshe nga studimet konvencionale traktit gastrointestinal. Kjo është arsyeja pse shumica e mjekëve rekomandojnë këtë metodë. Edhe pse kostoja e kësaj ankete është mjaft e lartë. Nëse pyetja ka të bëjë me zorrë, ajo konsiderohet se opsion nuk është e vetmja mënyrë për të marrë informacion të plotë në lidhje me sëmundjen. Bëni kapsulë endoskopisė rekomandohet për problemet e mëposhtme shëndetësore:


 • dhimbje barku origjina e të cilit është e vështirë për të përcaktuar;

 • diarre zgjatur dhe humbje peshe;

 • dyshohet polyps apo tumoret në stomak;

 • gjakderdhje gastrointestinale;

 • koliti ulcerativ;

 • enterit;

 • sindroma e irritimit te zorreve.


 • Sa është testi?
  Përgatitja për kapsulë endoscopy e manipulimit dhe është si vijon:

 • Për 12 orë para testit nuk mund të hani, ajo është e rekomanduar për të pastruar zorrët.

 • Para se të marrë "pilula" është varur një sensor në bel e pacientit.

 • Brenda katër orëve pas marrjes së kapsula mund të hani pak, por një vakt të lehta.

 • Pas 8 orësh kapsulë kalon nëpër të gjithë trupin. Gjatë kësaj kohe kamera të bëjë 2 korniza për sekondë dhe, si rezultat mjeku do të jetë dhjetëra mijëra të fotografive.

 • Pas lirimit të saj natyrisht, pacienti paguan kapsulë dhe sensorë эndoskopystu mjek i cili mund të shqyrtojë me kujdes imazhet e marra dhe të bëjë një diagnozë. Te gjitha fotot mund të shihet në monitor.


 • Avantazhet dhe disavantazhet e metodës
  Kapsula endoskopisė gjitha zorrë apo traktit digjestiv ndihmon për të studiuar në detaje të gjitha organet dhe të identifikojë fushat me probleme. Tipari kryesor i kësaj diagnoze është se ajo mund të merrni dhe të kalojnë nëpër rrugën që është problematike për një endoscope konvencionale. Ajo nuk ka contraindications dhe absolutisht pa dhimbje.

  Disavantazhet e studimit është fakti se nuk ekziston mundësia e sjelljes së saj gjatë biopsi për të bërë dhe për të kryer çdo manipulim terapeutik. Kjo është, ju nuk mund vetëm të ndaluar gjakderdhje, ose për të hequr një polip zbuluar. Ka raste kur capsule nuk është jashtë trupit. Në këtë mishërim, kapsula mund të fshijnë ose nëpërmjet një endoscope ose kirurgji. Në çdo rast, përqindja e tillë yyazytsirnosti është mjaft i ulët dhe është e barabartë me 5.1%.
  Nëse pacienti fillon të ndjehen shumë të pakëndshme gjatë procedurës ose ndjejnë dhimbje, ju duhet të njoftojë menjëherë mjekun tuaj.