MRI - contraindications


MRI (rezonancë magnetike) - Metoda e organeve të hetimit dhe të indeve, të cilat në shumë raste është e rëndësishme në diagnozën dhe trajtimin emërimet e. Metoda mundëson një imazh të detajuar që tregon shenjat vogël të procesit patologjike.
Më shpesh përdoret për MRI diagnostikuese të sistemit nervor qëndror, të sistemit muskulor, organeve të brendshme dhe të shtyllës kurrizore. Vizualizimi është duke matur reagimin elektromagnetike të atomeve të hidrogjenit në përgjigje të ndikimit të valëve elektromagnetike në fushën vыsokonapryazhennom magnetike. Metoda e informative rritur nga përdorimi i agjentëve kontrast.


Procedura e dëmshme MRI?
Imazhe rezonancë magnetike është konsideruar i padëmshëm për procedurën e trupit është konfirmuar nga studime të shumta. Por, pavarësisht nga kjo, është e disa contraindications, MRI duhet ta bëjë këtë vetëm në dëshminë e një mjeku dhe e konsiderojnë me masat e sigurisë.
Është e kuptueshme që Kundërindikimet MRI nuk janë të lidhur me efektet e mundshme të dëmshme të metodës dhe të pacientit individuale dhe detyrimet që lidhen me nevojën për të qëndruar në një hapësirë ​​të mbyllur nën veprimin e një fushë magnetike. Kjo është për shkak të ndikimit të fushës në metal, elektronike dhe objekte ferromagnetic që mund të jetë në trup. Efekti magnetike mund të rezultojë në shkelje të turnit të tyre të punës.

Kundërindikimet për MRI


Të gjithë faktorët në të cilat kalimi i rezonancë magnetike bëhet e pamundur, të ndarë në dy grupe: contraindications relative dhe absolute. Kundërindikimet relative - ajo faktorët në të cilat procedura mund të jenë të dizajnuara, por me kushte të caktuara. Ndalimi Disponueshmëria është contraindications absolute për këtë metodë diagnostike që nuk mund të zhbëhet, ose kurrë për kohë të gjatë.
Kështu, contraindications relative MRI janë:

 • dështimi decompensated zemrës;

 • shtatzënisë (tremujorin e parë);

 • Pompë insulinë;

 • Valvulave artificiale të zemrës;

 • clips Hemostatic;

 • stimulantë të sistemit nervor;

 • claustrophobia (në anketën në tomograf tunel);

 • Tatuazh Trupi bëri ngjyra metalsoderzhaschymy;

 • gjendja e përgjithshme e rëndë e pacientit.


 • Kundërindikimet absolut MRI e mëposhtme:

 • Disponueshmëria stimulues kardiak;

 • vendosur aparat Ilizarov;

 • Implantet mëdha metalike fragmente ferromanjetike;

 • implant mesme veshit;

 • intracranial klip Hemostatic prej metali.


 • Lidhet me Kundraindikacionet mësipërme MRI e kokës (trurit), kurrizore, barkut, gjirit dhe çdo pjesëve të tjera të trupit. Nëse pacienti nuk ka contraindications për studimin, MRI mund të kryhet shumë herë.

  Kundërindikimet për MRI me kontrast


  Në disa raste kërkon përdorimin e MRI kundërt - drogës specifike, administruar vena dhe ju lejon të "nxjerrë në pah" organet e brendshme. Në mënyrë tipike, agjentët kontrast nuk shkaktojnë reaksione alergjike dhe efektet anësore, nuk kanë një ndikim negativ në trup. Pra Kundërindikimet për MRI me material kontrasti përfshijnë vetëm Tremujorin e parë të shtatzanisë (në këtë kohë frutave më të ndjeshëm) dhe komponentëve origjinalitet kundërta materiale.