Monocitet rritur


Monocitet - Kjo qelizat e gjakut, të cilat i përkasin të qelizave të bardha të gjakut, të cilat luajnë një rol të rëndësishëm në ruajtjen e trupit normale. Ata luftojnë infeksionet, tumoret, parazitet, janë të përfshirë në zbërthimin e qelizave të vdekur dhe clots gjakut. Duke pasur parasysh rëndësinë e monociteve, ka mjekë çudi janë të shqetësuar në lidhje me nivelin e tyre në gjak. Reduktuara ose nivele të larta të monociteve në gjak mund të flasim për devijimet e ndryshme dhe shkelje fiziologjinë e trupit.
Përmbajtja Norma e monocitet në gjak
Adoleshentët mbi 13 vjet dhe të rriturit konsiderohet numër normal të monociteve brenda 3-11% të numrit të përgjithshëm të leukociteve. Nivele të larta të monociteve në gjak tregon prania ndikojnë në sëmundjet e gjakut. Ky fenomen quhet monocitozë.


Ndryshojnë nga norma mund edhe limfocitet, për shkak se ata janë kudo dhe monocitet shoqëruese të luajë një rol inflamacion deaktyvatorov. Prandaj, nuk mund të jetë rezultat kur të dy limfocitet dhe monocitet rritur. Megjithatë, ndryshimi i këtyre dy llojeve të qelizave nuk është gjithmonë në të njëjtin drejtim. Për shembull, qelizat mund të reduktohet, dhe monocitet rritur.
Analiza e nivelit të monocitit gjakut
Monocitet e gjakut për të përcaktuar shumën e nevojshme për të marrë në një stomak bosh me një gisht.

Monotsitoz në varësi të cilën qelizat e gjakut ndryshojnë në sasi, mund të jenë:

 • afërm - në rritje monocitet dhe qelizat e tjera;

 • absolute - rritur vetëm monocitet.


 • Shkaqet e niveleve të larta të monociteve në gjak


  Në mënyrë tipike, një test i gjakut tregon se monocitet rritur, në mes të sëmundjes. Kjo është për shkak se formimi i një numri të madh të monociteve ndodh pas marrjes së një sinjal në trupin përparuar procesin e dëmshme.
  Arsyet për të cilat rritur monocitet në gjak mund të përfshijnë:


 • kanceri;

 • sëmundje fungale;

 • semundjet virale;

 • rickettsial;

 • mononukleoza;

 • endokardit infektive;

 • bruceloza;

 • tuberkulozi;

 • sifilizi;

 • enterit;

 • kolit;

 • sarkoidosis;

 • leucemia mielogjenoze kronike;

 • leucemia akute;

 • Sëmundja Hodgkin;

 • policitemia vera;

 • purpura trombocitopenike;

 • ostyomyelofybroz;

 • operacione të caktuara (veçanërisht në pjesën e femrave dhe për të hequr shtojcën);

 • reumatizma;

 • lupus erythematosus sistemike;

 • sepsa;

 • artrit rheumatoid;

 • artrit;

 • shytat.


 • Përveç arsyeve të mësipërme, duhet të shtohet se pothuajse gjithmonë pas shërimit dhe asgjësimin e shumë sëmundjeve në rritje të nivelit të monociteve, e cila është e përkohshme.
  Trajtimi i niveleve të larta të monocitet
  Kur monocitet në gjak rritet, trajtimi varet kryesisht nga shkaku i kësaj dukurie. Sigurisht, kjo është më e lehtë për të kuruar monotsitoz që ndodh për shkak të sëmundjeve jo të rënda të tilla si kërpudhat. Megjithatë, kur është fjala për leukimi ose kanceri, trajtimi do të jetë e gjatë dhe e vështirë, kryesisht nuk e kanë për qëllim reduktimin e monocitet, dhe largimi nga simptomat kryesore të sëmundjes së rëndë.

  Përqindja e trajtimit të pasuksesshme monocitozë, të tilla si leuçemia, afër njëqind. Kjo do të thotë se zbulimi i devijimeve nga monociteve normale duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor, në mënyrë për të parandaluar zhvillimin e mëtejshëm të sëmundjes. Kjo është e nevojshme pa marrë parasysh nëse ju jeni të sigurt në shëndetin e tyre. Në të vërtetë, pavarësisht nga fakti se trupi mund të merret me shumë infeksione dhe pushtimeve të tjera të huaja, sëmundje serioze duhet të trajtohet në një spital mjekësore, dhe nuk provokoj fatin në shtëpi.