MRI e gju të përbashkët


Imazhe rezonancë magnetike (MRI) e gju - është metoda më progresive dhe efikase për diagnozën e sëmundjeve që ndodhin në këtë zonë të trupit. Kjo është arsyeja pse shfaqja e treguesve për këtë studim, ju menjëherë duhet të kalojë atë.
Indikacionet për MRI e gju
MRI e gju të përbashkët - një procedurë të bazuar në ndërveprimin e valëve të radios dhe të fushës magnetike, të cilat rezultuan nga fotografi të hollësishme gjunjë (ato mund të shihen edhe lidhjet, kërc dhe indet tjera lidhës). Nëse ju keni një zgjedhje - për të bërë një MRI ose CT scan e përbashkët gju, zgjidhni e parë, si në shumë raste ky lloj i studimit jep më shumë informacion rreth indeve dhe organeve të pacientit sesa CT.


Indikacionet për MRI e gju janë:

 • tumoret e gjurit;

 • instalimi i impianteve;

 • grumbullimi i lëngjeve në gju;

 • bllokim të pjesshëm ose të plotë të përbashkët;

 • të dëmtojë ose gris një muskul apo ligament;

 • ënjtje, dhimbje dhe / ose jostabiliteti i gju;

 • osteomielit;

 • Kirurgji ardhmja në obligacione;

 • osteokondroza;

 • artrit;

 • osteonecrosis;

 • bursit;

 • osteoarthritis;

 • Kist Baker;

 • pushim ose dëmtimi kërc;

 • frakturë e gju;

 • lëndime të përbashkët kapsulë;

 • rindërtimin ose Arthroscopy komunikimi;

 • pinching tendons ose mbaresa nervore;

 • proceset degjenerative (Diagnoza).


 • MRI e gju të përbashkët përcakton se sa të freskët dhe të vjetra lëndime.

  Si MRI për zëvendësimin gju?


  Disa pacientë janë të frikësuar për të bërë një studim të tillë, sepse ajo nuk e di se si gju MRI. Por përvoja nuk është e nevojshme. Procedura është e thjeshtë, pa dhimbje dhe plotësisht të sigurt për pacientin! Ai vuri në shpinë të tij në një platformë në lëvizje dhe të rregulluar të përbashkët të butë në mënyrë që ajo ishte në të njëjtën pozitë. Pajisja, e quajtur një spirale vendosur mbi gju ose "tjerrje" tërësisht rreth tij. Një tabelë me pacientin gjatë MRI e gju bërë është zhvendosur në një hapësirë ​​të vogël, ku magnet. Nëse pajisja për rezonancë magnetike e hapur, atëherë magnet është tërësisht mbulon trupin dhe lëviz rreth gju. Gjatë kohëzgjatjes së hulumtimit merr 10-20 minuta. Valët Veprimit drejtuar në mënyrë rigoroze në gju për shkak të procedurës së contraindications ka praktikisht asnjë.

  Para se të bëni një MRI e gju të përbashkët, pacienti maskuar domosdoshmërisht si veshje speciale dhe kontrolle në metali ose objekte të tjera kanë pronat magnetike. Ajo mund të jetë gota, një palë vathë apo bizhuteri të tjera. Ata kanë nevojë për të marrë jashtë dhe të lënë disguises dhomë.
  Çfarë bën një MRI fotografi?
  Pas procedurës, pacienti menjëherë merr MRI foto të përbashkët gju dhe 3D-graphics në disk. Kjo gjetje paraprake. Por transkripti i plotë mund të jenë të përgatitur në të njëjtën ditë, kështu që për disa ditë, për shkak se në raste të vështira "lexuar" një foto me disa specialistë.

  Në mënyrë të pavarur të shihni se ajo tregon një MRI e gju të përbashkët dhe ekzistencën e të cilave sëmundja ajo thotë se, pacienti nuk mund.
  MRI normale e gju të përbashkët - një normal menisk shtetërore, ligaments, tendons dhe kockat madhësia normale, vendndodhjen dhe formën, në të cilën nuk ka tumoret apo shenja të inflamacionit dhe infeksionit.
  Devijimet nga norma janë:

 • artrit dhe shenja të tjera tipike të artritit;

 • thyerje apo trauma të tjera të tyre;

 • grumbullimi i lëngjeve në të përbashkët;

 • trashje ose gilcë këputje;

 • prania e tumoreve;

 • shkyçja ose menisk.