Karakteristikat e rezonancë magnetike


Unë nuk mendoj se një prej nesh dëgjuar në televizion apo parë në internet, në spital, në MRI revista afat. Ai u bë aq shumë popullor, por pak e dinë se çfarë është ajo. Dhe fakti që ka tipare të imazhit rezonancë magnetike dhe edhe më shumë. Shumë janë të frikësuar e këtij aparati të madh, vendin frikë të diagnostikuar në të. Dhe më kot, sepse kjo është një metodë shumë efektive e ekzaminimit të trupit.
Dhe kështu, çfarë është MRI?
Imazhe rezonancë magnetike, MRI shkurtuar - një metodë e studimit të organeve të brendshme dhe të indeve duke përdorur fenomenin fizik të rezonancë magnetike bërthamore.


Ky fenomen është nocioni se çdo ind të atomeve të hidrogjenit të trupit që përmban. Çdo atom përbëhet nga një grimca të vogla - protone. Kjo proton në varësi të fushës magnetike mund të ketë vetëm dy opsione mbrapa (për koncept të thjeshtë në cilin drejtim ajo kthehet në proton saj aks). Në qoftë se ju vendosni një proton në një fushë magnetike, e para e protoneve ndryshojë tjerr e tyre për të kundërtën, atëherë kthehet në pozicionin e fillimit, dhe energjia për të qëndruar. Pra, parimi i tomography është regjistruar energjinë, përpunimin e një informacioni të tillë dhe në përputhje me vizualizimin e organeve dhe indeve të trupit të njeriut në ekran.


Me këtë pajisje ju mund të shqyrtojë të gjitha fushat e trupit pa kirurgji. Ata kryejnë rezonancë magnetike të kokës, gjoksit, barkut, legen. Indikacionet për rezonancë magnetike mund të jenë:
- ekzaminim rutinë;
- dëmtimi;
- neoplasms dyshuar;
- Përcaktimi i defekteve të lindjes;
- zbulimin anomali;
- inflamacion kërkimore;
- Vlerësimi i ndërhyrjeve kirurgjike:
- dhe shumë shtete të tjera.


Imazhe rezonancë magnetike është kryesisht përdorin për të diagnostikuar ndryshimet në indet e buta. Përveç kësaj, kjo metodë hulumtimi i lejon organet e brendshme me cilësi të lartë, e cila është në dispozicion për X-ray, ultrazërit ose tomography llogaritur. WFP luan një rol të rëndësishëm në zbulimin e hershëm, diagnostikimin dhe trajtimin e shumë sëmundjeve të zakonshme dhe kushte të tilla si kanceri, çrregullime neurologjike ose dëmtimit të sistemit musculoskeletal. Metoda lejon për të vlerësuar me saktësi gjendjen dhe strukturën e, identifikojnë sëmundjeve ekzistuese, tumoreve, ndryshimet traumatike, etj Përveç kësaj, rezonancë magnetike është përdorur gjerësisht në Angiology, onkologji, urologjisë dhe fusha të tjera të mjekësisë.


Kundërindikimet për rezonancë magnetike mund të jenë:
Contraindications absolute:
- instaluar një stimulues kardiak;
- Implantet metalike;
- fragmente metalike në trup;
- Anijet klip;

Kundërindikimet Aferm:
- Pompë insulinë instaluar;
- stimulators instaluar nervore, implantet veshit të brendshëm;
- Prania e valve protezave të zemrës;
- dështimi decompensated zemrës;
- shtatzënisë;
- claustrophobia;
- prania e tatuazheve, të bëra me ngjyra metalike;

- peshë mbi 120 kg.

Cilat janë tiparet e përgatitjes për MRI?
- ose hequr të gjitha objektet metalike nga trupi magnetik është një orë kartë kopset, buttons, etj
- duke pasur parasysh karakteristikë e MRI, paralajmërojnë mjekun tuaj për të gjitha implantet që ju keni;
- të jetë i sigurt për të njoftuar mjekun tuaj rreth shtatzënisë apo laktacionit;
- nëse kryhet rezonancë magnetike e kokës, nuk imponon përbërjen;
- në qoftë se diagnostifikimi kryera legenit, fshikëz duhet të plotësohet moderuar. Nëse studimet e organeve të tjera të trupit, ajo duhet të jetë i zbrazur.

- Studimi, të përpiqet të qëndrojnë në heshtje dhe nuk lëvizin, të marrë frymë në mënyrë të barabartë dhe në heshtje, vetëm atëherë ju mund të merrni imazhe me cilësi të lartë;

Çfarë mendoni gjatë procedurës?
Veçori e kësaj procedure është pa dhimbje absolute. Ndërsa në telefon ju mund të dëgjoni zhurmë dhe knocks, kjo është në rregull në qoftë se ju ndiheni siklet, mjeku mund të them me mikrofon në makinë.
Procedura është 5 deri në 20 minuta.
Makina moderne MRI janë të dizajnuara në mënyrë që shumica e trupit tuaj është jashtë pajisjes gjatë skanimit. Përveç kësaj, ka një plotësisht i hapur makina MRI, por ka përdorur magnet më i dobët, i cili ul cilësinë e pajisjes.


Për lexime qartësi aparat mund të bëhet rezonancë magnetike (MRI me kontrast. Për ta bërë këtë, pacienti do të kërkohet që të pranojë substancë kontrast dhe mos hani, pini 2 orë para procedurës. Ky lloj i imazhit rezonancë magnetike organeve karakteristike uritur, venat, arteriet dhe të tjerët.
Mbani mend, mos kini frikë rezonancë magnetike, është një metodë shumë moderne dhe të sigurt të hulumtimeve, dhe në qoftë se ju ndiqni rregullat dhe veçantitë e punës me të, ju mund të merrni rezultate të besueshme kërkimore.

Siç Likuytesya dhe të qëndrojnë të shëndetshme!