ESR normale të njerëzve, të lartë ESR, ESR ulët


ESR është përkthyer si shkalla në të cilën qelizat e kuqe të gjakut të zgjidhur. Kjo shifër varet se si lidhen me proteina albumin e gjakut dhe globulinat. Në burra, shkalla ESR - është 1-10 mm në një orë, gratë normë - 2-15 mm në orë. Në raste rritur ESR, trupi zhvillon një proces inflamator, gjakut fillojnë të rriten imunoglobulinat janë proteina në fazën akute, sepse ajo rrit ESR në qoftë se ajo është shumë e lartë, atëherë inflamacion në trup është intensive.


Por mos harroni, jo gjithmonë kur ndryshon ekuilibrin e proteinave, inflamacion fillon. Rritet ESR dhe zvogëlohet kur niveli i qelizave të kuqe të gjakut, reduktuar sintezën e proteinave në mëlçi, duke rritur prodhimin e saj të urinës, ESR rrit me neoplasms malinje, sëmundjet e gjakut (sëmundje Waldenstrom, mieloma sëmundje), pas transfuzionit të gjakut, infarkt miokardi, goditje, ndryshimet në fiziologji - shtatzania, menstruacionet.Në hepatitit viral, sëmundjet e zemrës, policitemia, verdhëz, ESR nuk mund të rritet.


Çfarë bën një ESR lartë?

Nëse analiza devijimi ESR më shumë se pesë njësi, ajo është në lidhje me diçka. Por një nevojë për të kuptuar se ky reagim është e mundur dhe pas një hipotermi të shkurtër dhe pas mbinxehjes. Gratë ngritjen e lidhur me dështimin hormonal gjatë menstruacioneve dhe shtatzënia ka ndodhur. Nëse analiza tregon dikur ngritur ESR nuk duhet të përparojnë për të mbjellë panik, për rezultatet e sakta kërkohet një sërë testesh, ju mund të shihni dinamikën e gjendjes njerëzore - përmirësimi ose përkeqësimi. Në rastet e eritrociteve të lartë normë sedimentation prej më shumë se 10 ditë duhet të mendojnë seriozisht për provë dhe për të gjetur shkakun e vërtetë të inflamacionit.


Shkaqet e ngritur ESR në gjak?

Rritja e normës sedimentimi i gjakut përmes reaksioneve biokimike që trupi fillon për të reaguar ndaj ndryshimeve të ndryshme në bilancin acid-bazë.Arsyet që mund të përshpejtohet ESR


 1. proces shumë i fortë inflamator.


2. R3r3r364. Rritja temperaturën e trupit.


3. Me rritjen e bymehet malinje.


4. ndërprerje Kur hormonale.


5. Kur shtatzënisë.


6. Nëse sëmundja akute kronike.


7. Nëse një person ka kancer të gjakut.


 

8. tuberkulozi.


ESR mund të rritet dhe periodikisht përmes reaksioneve neuropsikiatrike. Kur gjaku fillon të rrjedhë sasi të madhe të adrenalin fillon të rritet ESR. Disa orë ESR mund të kthehet në normale.


Është e rëndësishme për të marrë provimin e gjakut për ESR vetëm me stomak bosh. Edhe tretje mund të ndikojë normën e ESR.


Cila është shkalla e normë sedimentation në gjak?

1. burra ESR duhet të jetë nga 2 deri 10 mm / h.


2. Foshnjat nga 0 në 2 mm / h.


3. Grave nga 3 në 15 mm / h.


4. Fëmijët nën 6 muaj 12-17 mm / h.


5. Gratë shtatzëna 20-25 mm / h. Në këtë rast, të gjitha varet se si i holluar gjakun në një sfond të zhvillimit anemi.


 
Shkaqet e lartë dhe të ulët ESR

Pra, ju e dini se sa e rëndësishme një shkelje e analizës rregullat ane, duhet të dini arsyet për të cilat mund të shfaqen të lartë apo të ulët ESR.ESR është rritur në rastin:


1. Në qoftë se ka rënë albuminës në gjak.


2. Nëse rritur pH të gjakut.


3. Ka alkalization e gjakut.


4. Zhvillon alkalosis.


5. Zvogëlon viskozitetit të gjakut.


6. Redukton nivelin e qelizave të kuqe të gjakut.


7. fibronohen rritjet e gjakut, dhe globulin, paraprotein.


Shkaqet e proceseve të tilla të përshkruara më sipër.ESR ulët në rastet kur:


1. Nëse rritur nivelet albuminë.


2. Nëse rrit pigmente biliare dhe acid në gjak.


3. Rritja e numrit të qelizave të kuqe të gjakut.


4.Formennye yzmynenyya eritrociteve.


Për shkak të sëmundjeve të cilën ekziston një ane të ulët

1. Në policitemia.


2. Në erytremi.


3. Në anemi qelizë drapër.


4. Kur anisocytosis, sferotsytoze.


5. Kur hipohlobulinemiya.


6. Kur hepatiti të llojeve të ndryshme, shkeljet e daljeve të biliare.


7. Nëse keni probleme me qarkullimin.


8. epilepsi Pi dhe neurozë.


9. Si rezultat i marrjes disa medikamente - Kaliumi chloride, drogës merkuri, salicilatet.


Fëmijët Normal ESR

Për shumë prindër ESR devijim nga norma është një çështje kyçe. Sigurisht, shumë shpesh fëmija ESR mund të rritet në 40. Çfarë të bëj?

Është e rëndësishme për të marrë parasysh kategorinë e moshës së fëmijës. Deri në 1 muaj në soje porsalindur duhet të jetë jo më shumë se dy mm / vit, rrallë dy e gjysmë. Në një muaj fëmija duhet të jetë tre ESR mm / h. Në një foshnje gjashtë muajsh ESR nuk është nën dy mm / vit, dhe jo më shumë se gjashtë mm / h.


Në rast të ESR në gjakun e 40 ai flet për probleme shëndetësore serioze - inflamacion, infeksion serioz.


Nëse ju tejkalojnë normën e 30 njësive duhet të flasim për trajtim


Fëmijët 1-2 vjet ESR duhet të jenë nga 5 në 7 mm / h.


Nga 2-8 vjet ESR është në mes të 7-8 mm / vit.


Nga 8 - 16 vjeç ESR duhet të jetë 08-12 qershor mm / h.


Por ka nevojë për panik menjëherë nëse testet e fëmijës tuaj, përveç nuk ka asnjë problem. Ai është absolutisht i shëndetshëm dhe të sillen mirë. Mos harroni, trupi i secilit fëmijë individual dhe mund të ketë disa pjesë të devijimit nga norma. Në rastet kur fëmija juaj është e keqe dhe ESR rrit, ju duhet urgjentisht të shtruar, ai do të kanë nevojë për trajtim për të ndihmuar të përballen me sëmundjen dhe të çojë një nivel normal ESR.


Rrjedhimisht, norma ESR është shumë e rëndësishme për të gjithë. Nëse testi i gjakut tregon se ose refuzojë - ngritjen ose uljen ESR ESR, një nevojë urgjente për të shqyrtuar gjithë trupin, për të kaluar testet shtesë. Kjo mund të tregojë një sëmundje serioze që duhet të trajtohet menjëherë. Por shpesh analizat mund të tregojnë shkelje të ESR, por njeriu ndjehet mirë, ne duhet të rimarrë analiza mund të hyjë në fuqi në nivelin NSH-ve të disa faktorëve. Nëse ri-analiza tregon devijimet nga norma. Pra, ju e fshehu trupin në disa probleme inflamacion apo infeksion filloi me gjak dhe organe të tjera sistemike. Prandaj është e rëndësishme për të monitoruar vazhdimisht gjendjen e tyre dhe për të marrë provimin e nevojshme.