Rritja ESR, ku rritet ESR


Një test i gjakut për ESR - është studimi më i popullarizuar, pasi ajo është mjaft e lehtë për të mbajtur dhe ajo është e lirë. Më e rëndësishme është fakti se nivelet edhe normale NSH nuk garanton se personi është plotësisht i shëndetshëm. Nëse një person është zvogëluar ose rritur ESR, ajo është gjithashtu nuk ka prova që një person ka ndonjë sëmundje. Shkaqet kryesore të ESR të lartë të gjakut mund të ndryshojnë. Për shembull, shkaku më i zakonshëm për rritjen e normës së eritrociteve sedimentimit është prania e infeksioneve tek njerëzit.


Dhe kjo përfshin vetëm ato infeksione që janë të lokalizuara në traktin e sipërm respirator ulët dhe, traktit urinar, për shkak të tuberkulozit, ose si rezultat i hepatitit viral.


Një faktor i rëndësishëm është zhvillimi i mëtejshëm i kancereve të ndryshme. Dhe në këtë indeks rast ESR zakonisht rritet nëse mjeku konstaton tumoreve malinje vetmuar lokalizuara në veshkave, mushkërive, vezore, prostatës, mitrës, gjirit, nasopharynx, bronke, pankreasit. A vogël përqindje rritja ane mund të jetë prezent në sëmundjet hematologjik, ajo mieloza, leukemia, plasmacytoma, limfoma, macroglobulinemia Waldenstrom.


Arsyet kryesore për ESR rritje gjakut përfshin praninë e sëmundjeve të ndryshme reumatike mund të jenë të artritit reumatoid, sistemik lupus eritematoz sëmundje, reumatizmi, arterit bote dhe polimialgjia reumatika. Një faktor tjetër negativ është veshkave, duke rritur nivelet ESR, ajo pielonefrit, sindromi nefrotike dhe glomerulonefriti. Përveç kësaj, arsyet për rritjen e këtij treguesi duhet të përfshijnë anemi, sarkoidosis, gjendjen pas operacionit, proceset inflamatore që ndodhin në pankreas, në zonën e legenit, në fshikëz e tëmthit.


Gjaku normal ESR

Sa për treguesit normale ESR, ato varen nga shumë arsye, kjo është mosha, gjinia dhe shëndeti i përgjithshëm natyrisht. Për meshkujt, kjo shifër është 2-10 mm / h, dhe për gratë norma është 3-15 km / h. Për normë e porsalindur fëmijën e 0-2 mm / h, në qoftë se fëmijët nën 6 muaj, norma e tyre është 12-17 mm / h. Por në disa raste, pozita e gruas në normë sedimentation eritrociteve është 25 mm / orë, e cila është norma mjaft normale. Dhe arsyeja është që gjatë shtatzënisë shpesh mund të zhvillojnë anemi, e cila rezulton në thinners konsiderueshme gjakut. Ky tregues tregon shkallën e sedimentimit të eritrociteve dhe varet nga shumë faktorë. Dhe në vendin e parë në këtë proces është i ndikuar nga shumë tregues të mesme të përfshira në formulën e përgjithshëm dhe të gjakut të sakta klinike. Prandaj, ESR mund të ndikojnë në numrin e përgjithshëm të qelizave të kuqe të gjakut, duke rritur, duke ndryshuar formën e tyre, reduktimin e pigmente dhe acidet biliare, dhe gjithashtu ndikon në përqendrimin e albuminës në gjak. Dhe kjo shifër është hollimi prekur apo rritur viskozitetit të gjakut, ende ka proces të rëndësishëm ndikimi i acidifikimit të gjakut që mund të çojë në zhvillimin e acidosis.


Trajtimi kryesor për ESR ngritur në gjak

Përshkruajnë trajtim pas rritjes normë sedimentimit e qelizave të kuqe të gjakut mund të jetë vetëm një mjek, por kjo shifër nuk ka sëmundje. Kjo është arsyeja pse në mënyrë që të sigurohet asnjë anomalitë në trupin e një personi duhet të kalojnë një studim gjithëpërfshirës që do të ndihmojë të identifikojnë shkaqet e vërteta të shkeljes. Por në përgjithësi trajtimi përshkruara në këtë rast, duke pasur parasysh se shkaqet e devijimeve nga norma. Ajo është vetëm me anë të ekzaminimit komplekse diagnostik mund të zbulojë shenja të një sëmundjeje të caktuar.

Për të eliminuar shumë të lartë ESR mund të jetë, madje edhe me përdorimin e metodave popullore. Mënyra më efektive e mjekësisë tradicionale është recetë për të cilën tre orë zier rrepa e zakonshme, por ju nuk mund të panxhar gjeth kulture, pastaj të vënë në supë që rezulton për të ftohur. Kjo zierje duhet të merret çdo mëngjes përpara se të hahet, kjo është rreth 50 gram në një kohë dhe për një javë. Dhe pastaj të bëjë një pushim prej shtatë ditësh dhe pastaj ri-pacient kalon reanalysis. Përdorni për të reduktuar mjete ESR popullore të ndryshme mund të përdoret vetëm kur një mjek ka gjetur një patologji.


ESR trajtim rritur shumë në gjakun e fëmijëve është thjesht çështje absurde, si në fëmijërinë e hershme rritje të mprehtë të këtij treguesi mund të shkaktojë një sërë arsyesh, ajo mund të jetë dietë të paekuilibruar, mungesa e vitaminave, dhe madje edhe nga teething. Prandaj, në qoftë se pacienti në gjak janë vërejtur devijime të mëdha nga norma, ju nuk duhet të shqetësohen. Sigurisht, në disa raste, u rrit ESR mund të shoqërohet me ankesa të caktuara dhe në këtë rast mjeku detyrueshme përshkruan një studim të plotë për të bërë një diagnozë të saktë.