I neutrofile band rritur


Kur test i gjakut mund të përcaktojë se cili prej neutrofile grupit rritur. Çfarë kjo do të thotë për të rritur, dhe nëse përvoja?
Çfarë është një neutrofile thikë?
Të fillojnë të kuptojnë se çfarë përbën neutrofilet palochkoobraznыe. Grupi më i madh i qelizave të bardha të gjakut është vetëm e neutrofile, të cilat mbrojnë trupin kundër baktereve dhe kërpudhave të ndryshme. Ata depërtojnë indet e organeve dhe të shkatërrojë patogjene dhe pastaj vdesin. Kështu në këto qeliza të gjakut të ketë disa faza të zhvillimit. Palochkoyadernaya formë - neutrofile papjekur që janë lëshuar në gjak në trup shfaqjen e infeksioneve. Në gjakun e rritur të shëndetshëm të njeriut plotësisht ato përmbajnë jo më shumë se 6% të numrit të përgjithshëm të leukociteve. Ata mund të jenë në gjak nga 5 orë në dy ditë, dhe pastaj depërtojnë në indet dhe organet për të mbrojtur.


Objektivi kryesor i neutrofile është për të gjetur dhe shkatërruar bakteret nga fagocitozës, dmth thithjen. Pas shkatërrimit të tij nga enzimat e baktereve dhe qelizave të gjakut mikroorganizmave të dëmshme vdesin dhe shpërbëhen. Në vendet e tyre të punës është zbutur indeve përreth dhe formoi fireplace purulent. Ajo në thelb përbëhet nga neutrofile dhe produktet e prishjen e saj. Në rastin e një sëmundje infektuese akute, numri i tyre është në rritje të shpejtë.
Përmbajtja e qelizave të gjakut në gjak mund të ulet ose, anasjelltas, rritet. Ngritja e tyre është quajtur neutrophilia. Nëse analiza tregon se thikë rritur rritur neutrofilet, është e mundur të flitet për një infeksion bakterial ose inflamacion purulent.

Neutrofile thikë shkaqet rritur


Çfarë do të thotë nëse neutrofile thikë rritur? Kjo mund të thotë vetëm një gjë - trupi është një infeksion i qelizave të gjakut që në mënyrë aktive luftojnë. Kjo mund të shkaktohet nga sëmundjet e mëposhtme:

 • pneumoni;

 • otitis media;

 • reumatizma;

 • përdhes;

 • lodh;

 • pezmatim i lëkurës;

 • pas operacionit;

 • ndjeshmëria ndaj drogës;

 • diabeti;

 • anemi;

 • ekspozimi ndaj temperaturave të larta ose të ulëta;

 • dëmtimi;

 • Tumoret beninje ose malinje;

 • djegiet;

 • shtatzënisë.


 • Nëse testi i gjakut i neutrofile grupit u rrit, ajo mund të flasë për pasojat e humbjes së gjakut tendosje fizike e papritur apo të lartë të trupit. Ndryshimi i numrit të indeksit mund të ndodhë edhe kundër një sfond të overstimulation emocionale.
  Rritja e neutrofile grupit në të rriturit mund të jenë në sëmundjet purulent si abscese dhe phlegmon. Rrallë, por ende ka raste kur ngritjen neutrofilet thikë në gjak është rezultat i:


 • tumoret e stomakut, pankreasit;

 • infarkt miokardi;

 • pash;

 • ulcerat trofike;

 • sëmundjet e lëkurës;

 • akumulimin e dioksidit të karbonit.


 • Rritja e qelizave të gjakut mund të rezultojë nga duke marrë medikamente të caktuara, të tilla si heparin, kortikosteroidet ose drogës në bazë të Digitalis. Ky proces mund të jetë shkaktuar nga helmimi me merkur, plumb apo insekticide.
  Akumulimin e neutrofile vëzhguara në vende edemë dhe në indet ku ka privimi oksigjen, të tilla si ind i përflakur.

  Në një analizë të detajuar të gjakut dhe për të përcaktuar shkaqet e një numri të madh të qelizave të gjakut është shumë e rëndësishme që mjeku për të dhënë informacion të plotë në lidhje me shëndetin dhe sëmundjen.
  Në çdo rast, rritja e neutrofile grupit sugjeron aktive këtë lloj të qelizave të bardha të gjakut që shkatërrojnë viruset dhe bakteret.