Nivele të larta të hemoglobinës në gjak


Hemoglobina është një proteinë që përmban hekur, e cila është e përfshirë në transferimin e oksigjenit tek indet dhe organet. Gjithkush e di në lidhje me rreziqet e mungesës së hemoglobinës në gjak. Megjithatë, një rritje e negativisht ndikon në shëndetin dhe çon në rritjen e viskozitetit të gjakut. Kur përqendrimi i hemoglobinës arrin 180 g / l, pastaj të transportuar oksigjen ndërprerë. Gjaku i trashë dhe rritjen e hemoglobinës në gjak shkaktojnë formimin e pllakave dhe mpiksjen e gjakut, e cila në të ardhmen të çojë në një sulm në zemër.


Shkaqet
Hemoglobinë mund të rritet për shkak të rritjes së qelizave të gjakut të prodhuara që janë të nevojshme nga mungesa e oksigjenit në organet shkaktuara nga çrregullime të mushkërive apo të zemrës.
Prodhimi i tepërt i Eritropoetinës nga veshkat dhe shkakton përmbajtje të tepërt të qelizave të kuqe.

Faktorët që rrisin hemoglobina përfshijnë:
- çrregullim të palcës kockore;
- ekspozimit të zgjatur në lartësi të larta në kushtet e përmbajtje të ulët të oksigjenit;
- dehidratim;
- kanceri i organeve të tilla si veshkat dhe mëlçinë;

- sëmundje të zemrës;
- pirja e duhanit;
- emfizemë;
- sëmundja pulmonare obstruktive, e cila është kronike;
- dështim të zemrës;
- presionin e lartë të gjakut;
- marrjen e drogës diuretik;
- stresi;
- intereson.

Gjithashtu hemoglobinë mund të reduktohet në njerëz të angazhuar profesionalisht në ndër-ski vend ose vrapim. Megjithatë, shpesh një sëmundje ndodh në njerëzit e zakonshëm.

Simptomat
Nivelet e hemoglobinës të lartë mund të tregojë:
- skuqje;

- të qenët i përgjumur konstante;
- gjak i trashë;
- lodhje të lartë;
- presionin e lartë të gjakut;
- çrregullim gjumi.

Rreziku rritet hemoglobina është se ai e bën gjaku më të trashë se shkel lëvizjen e saj nëpër enët. Kjo çon në një rritje të rrezikut të formimit të clots mund të shkaktojë një bllokim të enëve të gjakut. Në qoftë se përveç këtij burri të përdorur që të ketë një shumë e ushqimeve yndyrore, ai mund t'i japë shtysë për formimin e pllakatë, e cila përfundimisht të çojë në një goditje.

Trajtim

Në identifikimin e përmbajtje të lartë të hemoglobinës në trajtimin e gjakut duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur për të parandaluar pasojat e mundshme negative për organizmin.
Pas ekzaminimit të pacientit merr përcaktuara drogë hedh lëng gjakut, Courant tilla, trental, Cardiomagnyl dhe të tjerët.
Hemoglobinë të ulët dhe procedura të tilla si эrytroforez që është për të hequr qelizat e kuqe të gjakut të tepërt nga gjaku. Por përdorur këtë metodë në disa raste, kur metodat e tjera nuk mund.


Dëbim për shtëpi
Për trajtim të suksesshëm mund të përdorë metoda të në shtëpi për të reduktuar hemoglobinë. Ju duhet të bëjë rekomandimet në vijim:
• Përjashtojë nga frytet tuaja dietë dhe perime të kuqe, duhet të jetë Kastrati shmanget dhe shegë, të cilat kontribuojnë në rritjen e numrit të proteinave hekurit përmbajnë.
• Shmangni mish, veçanërisht të mëlçisë, është më mirë për të zëvendësuar atë me ushqim deti, fasule dhe soje.
• Gradualisht ju mund të kaloni në vegjetarian, perimet dhe drithërat e bëjnë bazën e dietën e tyre. Herbs shumë të dobishme, por të jenë të kujdesshëm me nettles.

• hemoglobinë të ulët mund të jenë të hahet produktet e qumështit. Më mirë trupin tonë mëson djathë, dhe për këtë arsye ajo duhet të përfshihet për herë të parë.

Zakonet Ndryshimi në dietë mund të zvogëlojë hemoglobinës, por ajo do të marrë një kohë të gjatë. Për reduktimin e shpejtë të proteinave hekur-përmbajnë mund të përdorin metodat e mëposhtme.
Shumë mumje përdorur, të cilat mund të blihen në pllakat farmaci ose pluhur. Për të arritur rezultate është e rëndësishme për të pirë një mjet sistematike vidyazykavshys nga alkooli dhe duhani.


Shpesh reduktuar hemoglobinë të rekomandojë trajtim me Leeches. Megjithatë, kjo metodë është yyazytsirnist të lartë të komplikimeve.
Në kohën e trajtimit duhet të ndalojë marrjen komplekset vitaminë, duhet të fshihet vitamina B6 B12 C dhe acid folik.
Një e mirë agjent i hedh lëng gjakut është aspirina. Por për shkak të ndikimit të tij në shëndetin e përdorimit të tij të zgjatur është e ndaluar.
Nëse hemoglobinës nuk është shumë e lartë, në të cilin rast pacienti është rekomanduar për të rritur futje fluide. Për më tepër, vëllimin e saj të përditshme duhet të jenë të barabartë me të paktën tre litra.