Ngritur qelizat e kuqe të gjakut në gjak


Mostrat e gjakut duket shumë shpesh. Kjo duhet të jetë pas ose gjatë trajtimit të sëmundjeve të para të operacionit, ose gjatë shtatzanise për të kontrolluar hemoglobinën gjakut përmbajtura në qelizave të kuqe të gjakut - qelizave të kuqe të gjakut.
Shumë njerëz e dinë se nëse hemoglobina është e ulët, kjo do të thotë hekur që nuk të mjaftueshme në trup dhe kanë nevojë për të mbushur rezervat. Por, çfarë nëse qelizat e kuqe të gjakut në gjak rritet, çfarë e shkakton atë, dhe nëse keni nevojë për trajtim për të zvogëluar këtë shifër?
Vlerat dhe normat e qelizave të gjakut të kuqe në gjak


Këto qeliza janë drejtpërsëdrejti të përfshirë në procesin e frymëmarrje, siç është oksigjeni transporton nga mushkëritë në të gjithë trupin, dhe dioksidit të karbonit në drejtim të kundërt. Prandaj për funksionimin normal të të gjitha organeve duhet që gjaku do të kishte qenë një numër i këtyre qelizave.
Besohet se në të rrituri normal për 1 litër e eritrociteve të gjakut duhet të jetë:

 • gratë - nga 37 deri në 47x10 ??;

 • mashkull - 40 të 53x10 ??.


 • Mangët në qelizat e kuqe të gjakut të quajtura эrytropyey dhe rritje - эrytrotsytozom ose policitemia.

  Pse në gjak rrit qelizat e kuqe të gjakut?


  Njeriu, shikuar shëndetin e tyre, duhet të jenë të interesuar në pse ai ngritur nivelet e gjakut të qelizave të kuqe të gjakut. Vërejtur këtë, ju duhet të konsultoheni me një hematologist që të nxjerrë në pah shkaqet e mëposhtme të sëmundjes:

 • futje e pamjaftueshme e vitaminave ose mungesa e tyre si rezultat i mosfunksionim të mëlçisë;

 • neoplasms që nxisin prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut (hipernefroma, hemangioma cerebellar);

 • hypoxemia (mungesa e oksigjenit), sëmundjet kronike të mushkërive në ose të përkohshme - kur të vendoset në një lartësi ku ajri i hollë;

 • dehidratim apo motit shumë të nxehtë, sidomos gjatë ngarkesave të gjatë festohet rënda;

 • ilaçe (p.sh. steroid dhe kortikosteroidet);

 • Zemra e lindura apo të fituara;

 • erythremia - çrregullim të gjakut, në të cilën nuk është rritur prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut ende arsye të pasigurta;

 • mosfunksionimi i veshkave dhe gjëndra veshkave, duke rezultuar në shumë eritropoietines lëshuar;

 • tumor malinj dhe përdorimi i terapisë rrezatuese per trajtimin e saj;

 • përdorimi i ujit me cilësi të dobët që është chlorinated, të pista apo të rëndë të gazuara.

 • sasi të pamjaftueshme të enzimave të nevojshme për tretje, kështu që trupi ka për të prodhuar më shumë qeliza të kuqe të gjakut për të tretet ushqimi;

 • pirjen e duhanit, për shkak të tepricës së carboxyhemoglobin.


 • Që nga shkaqet e rritjes së numrit të qelizave të kuqe të gjakut, shumë, vetëm një specialist mund të përcaktojë se çfarë shkaktoi këtë proces me ju dhe për të emëruar trajtimin e nevojshëm.

  Ngritur qelizat e kuqe të gjakut në gjak - trajtim


  Natyrisht, kjo rritje e numrit të qelizave të kuqe të gjakut nuk trajtohen veçmas. Ajo mund të hiqet vetëm duke hequr arsyet se sëmundje apo faktorë që nxisin zhvillimin e qelizave shtesë.
  Është e nevojshme për të monitoruar cilësinë e ujit (që nuk ishte shumë klor) dhe sasinë e lëngjeve që pini në ditë. Adult duhet të konsumojnë të paktën 1 litër, dhe në temperaturë të lartë edhe 2 litra.
  Nëse probleme në stomak, të shtoni në dietë e frutave të freskëta dhe perimeve. Kjo jo vetëm që do të ndihmojë në zgjidhjen e prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut, duke përmirësuar tretje, por gjithashtu do të promovojë formimin e qelizave të kuqe formën e duhur.

  Si pasojë e rritjes së numrit të qelizave të kuqe të gjakut është formimi i clots gjakut në disa raste rekomandohet procedurat gjakderdhje me shushunjat, prerje ose injeksione.