Radiografi e gjoksit


X-rrezet desh të kalojnë të gjithë. Kjo është një procedurë e detyrueshme që edhe njerëzit e shëndetshëm nuk duhet të marrë më shumë se një herë çift në vit. Njerëz të punësuar zyrtarisht të bëjë X-rrezet nën ekzaminim mjekësor dhe sipërmarrësit privatë dhe të papunë çdo vit kujtojnë procedurën për punonjësit e institucioneve mjekësore.

Si radiografi gjoks dhe fluoroscopy?Ndoshta pyetja menjëherë u ngrit dhe ju. Në fakt, këto dy procedura të vërtetë janë e njëjta gjë. Por fluoroscopy është metodë më e vjetëruar e diagnozës së gjoksit. Ju ndërsa radiografi jo vetëm që lejon për të dhënë një rezultat më të saktë, por më pak intensive irradiates pacientin.

Megjithatë, radiografi gjoks në institucionet më moderne mjekësore (sidomos publiku) sot nuk i emëruar aq shpesh, dhe mundësisht është e vjetëruar X-ray. Kjo e fundit vetëm siguron një pasqyrë të përgjithshme të gjendjes së. Vetëm në qoftë se x-ray imazhi do të shihet ndonjë ndryshim të dyshimtë, pacienti është caktuar një x-ray. Në mënyrë që të mos vë veten të rrezikojnë dhe të jenë të sigurt në anketë, është mirë që menjëherë të kërkojë institucioneve mjekësore, e cila është e pajisur me X-ray dhomë.

Radiografi Plain i gjoksit


Në foto, të marra gjatë radiografi Plain, tregon qartë zemrën, sistemin e frymëmarrjes, mushkëritë, enët e gjakut, nyjet limfatike. Me këtë procedurë, ju mund të zbulojë një numër të madh të sëmundjeve, duke përfshirë edhe kancerin e mushkërive.
Në shumicën e rasteve, radiografi gjoks është për qëllimet e mëposhtme:

 • Përdorimi i X-ray mund të zbulojë shkakun e kollë të zgjatur apo gulçim. Pacientët me dhimbje gjoksi shpesh dërguar për X-rrezeve.

 • Gjoks X-ray do të dot i për brinjë të dyshuar thyera dhe dëmtim të mushkërive.

 • Disa sëmundje infektive, të tilla si kanceri i mushkërive, pneumoni cistike fibrozë, përcaktohet duke përdorur këtë procedurë.

 • X demonstron problemet e sistemit kardiovaskular (nëse ka).


 • Shumë shpesh raste kur radiografi gjoks lejon për të përcaktuar objekte të huaja mori disi në trup.

  Si është përgatitja për radiografi dhe interpretimin e rezultateve?


  Si për t'u përgatitur për rregulla të tilla ka procedura të X-ray. Ju nuk mund të vë veten ndaj rrezatimit dhe të bëjë gjoks X-ray vetëm për gratë shtatzëna dhe nënat e reja. Para se X-rrezet nuk duhet të rrinë në çdo dietë. Menjëherë para procedurës do të hequr të gjitha bizhuteri që mund të merrni në zonën e ekspozimit. Dhe kjo foto doli i suksesshëm, do të duhet disa minuta ajo kap frymën tuaj.
  Sot mbahet gjithnjë inspektimi dixhitale radiografi e gjoksit. Në sajë të teknologjisë moderne, fotografia del shumë e qartë dhe të ftohtë.

  Pas procedurës, mjeku juaj duhet deshifrim e imazhit. Popple arsye, kur madhësia dhe vendndodhja e të gjithë korrespondojnë me normë, ata nuk janë outgrowths dhe gjoks nuk ka organe të huaja.
  Anomalitë në radiografi e kraharorit janë faktorët e mëposhtëm:

 • rritur madhësia ose prania e infeksionit në to;

 • Resize enët e gjakut të shkaktojë për alarm;

 • deformim ose thyerje të gjoksit.


 • X-rreze të përcaktuar praninë e plagëve, tumoreve, edemë. Dhe të gjithë këta faktorë janë konsideruar patologji.